Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ως εδώ ήταν η ευαισθησία σου κύριε Καρχιμάκη;


Έπαψε το γραφείο του Καρχιμάκη να ασχολείται με τα σκάνδαλα της δεξιάς;

Τα σκάνδαλα σύντροφε Καρχιμάκη ΔΕΝ έχουν χρώμα όπως ΔΕΝ θα έπρεπε και η ευαισθησία σας για διατροφικά σκάνδαλα που είναι διαχρονικά και μας επηρεάζουν άμεσα στην υγεία μας.

Ευτυχώς βρέθηκε ο νέος Καρχιμάκης της ΝΔ.

Ο Καρχιμάκης παράδωσε στον νέο αντικαταστάτη του:

Το διατροφικό σκάνδαλο στη βουλή (online-pressblog)

Ερώτηση στη βουλή κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το διατροφικό σκάνδαλο που αποκάλυψε η εφημερίδα «το Βήμα» .

Ο βουλευτής βάζοντας σαν θέμα στην ερώτηση του το τίτλο «διατροφικά εγκλήματα» αναφέρει τα παρακάτω: Διαβάσαμε με έκπληξη και αγανάκτηση δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρονται σε ένα νέο μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο που αποκάλυψαν οι έλεγχοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Τέσσερις μεγάλες εταιρείες διακινούσαν αδίστακτα στην αγορά μολυσμένα τρόφιμα και προϊόντα-«μαϊμού». Σουσάμι με περιττώματα ζώων (!) ο ένας επιχειρηματίας, προμηθευτής ένα σωρό μεγάλων εταιρειών παραγωγής τροφίμων.

Ηλιέλαιο με ολίγη από ορυκτέλαιο ο άλλος, ιδιοκτήτης σουπερμάρκετ από αυτά που υποτίθεται ότι είχαν αποσύρει από τον Μάιο του 2008 τις ένοχες παρτίδες.

Ένας ακόμη- επίσης ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας- «φύλαγε» τρόφιμα σε επικίνδυνες για την υγεία του καταναλωτή συνθήκες. Και οι «βρωμιές» δεν σταματούν στα σύνορα.

Η τέταρτη εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές της χώρας, έστελνε στις αγορές του εξωτερικού κάθε είδους γαλακτοκομικά προϊόντα- «μαϊμού», τα οποία μάλιστα πουλούσε ακριβά ως δήθεν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Λευκό τυρί για φέτα, επιδόρπια για γιαούρτη, γάλα σκόνη για φρέσκο. Οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) δεν πίστευαν στα μάτια τους με όσα είδαν στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες παραγωγής τροφίμων ή διάθεσης πρώτων υλών. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης και παραπλάνησης του καταναλωτή που έχει χειριστεί ο Φορέας τα τελευταία χρόνια, ορισμένες και με ποινικές προεκτάσεις.

Μετά τα παραπάνω και με δεδομένο ότι στα δημοσιεύματα δεν αναφέρονται ονόματα ώστε να προστατευθούν άμεσα οι καταναλωτές ερωτάται η κ. υπουργός
α)τι άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για την σκληρή τιμωρία των δραστών των συγκεκριμένων διατροφικών εγκλημάτων κατά του Ελληνικού λαού
β) Να μου κατατεθούν οι σχετικές με το θέμα αναφορές του ΕΦΕΤ

Νάσος



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Διαφάνεια παντού ή ...

επιλεκτικές γκρίζες εικόνες χωρίς ονοματεπώνυμα;


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.