Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ιδού ποιοί και γιατί υπερασπίζονται το ανακριτή της Siemens Ζαγοριανό


Το σύστημα της κατευθυνόμενης Δικαιοσύνης που χειραγωγούσε και προστάτευε το 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό αποκαλύπτει με σημερινή καταγγελία του ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου.

Με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γ. Καλαμίδα ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος ως προϊστάμενος της Επιθεώρησης τον περασμένο Σεπτέμβριο ζήτησε την πειθαρχική δίωξη του 4ου ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, διαμαρτύρεται για τον τρόπο που χειρίστηκε την αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Ζαγοριανός.
Παράλληλα, στην επιστολή του ο Ι. Παπανικολάου κάνει αναφορές στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την πειθαρχική έρευνα που διεξήγαγε σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ζητάει να του χορηγηθεί αντίγραφο της αίτησης εξαίρεσης που του είχε υποβάλει ο 4ος ειδικός ανακριτής και των αποφάσεων που εκδόθηκαν πάνω στο θέμα αυτό. Υπογραμμίζει, ο κ. Παπανικολάου, ότι "σφόδρα πιθανολογεί" ότι στην αίτηση εξαίρεση ο κ.Ζαγοριανός θα αναφέρει "αμετροεπείς και υβριστικές εκφράσεις" που θα τον θίγουν και θα τον εκθέτουν. Τέλος επιφυλάσσει κάθε δικαίωμα του ο Ι. Παπανικολάου για να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού για τα όσα αναφέρει στην αίτηση εξαίρεσης του.
Ακόμη, ο κ. Παπανικολάου αναφέρει ότι κατά τον πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος του κ. Ζαγοριανού "προσέκρουσε σε σκληρό και αδίστακτο πολυπρόσωπο μηχανισμό προστασίας του 4ου ειδικού ανακριτή και του ανακριτικού του έργου" και τα πρόσωπα και τους λόγους προστασίας του Ν. Ζαγοριανού είναι απαραίτητο να αποκαλύψουν τα αρμόδια δικαστικά όργανα.
Επίσης, αναφέρει εν συνεχεία στην επιστολή του ότι του έχει δημιουργηθεί "η πεποίθηση ότι η όλη υπόθεση όζει, αποπνέουσα οσμές διαφθοράς, αδιαφάνειας και ανομίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος".
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του ΑΠ στην επιστολή του, αναφέρει ότι από τις έγγραφες εξηγήσεις που του παρείχε ο Ν. Ζαγοριανός κατά το διάστημα του πειθαρχικού ελέγχου που διεξήγαγε εμμέσως "αναγορεύει τον εαυτό του προστατευόμενο, από πρόσωπα προσκείμενα στην τότε κυβερνών κόμμα" και διατείνεται ότι "οι πρόσφατες επιλογές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και μάλιστα στις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έγιναν με κυρίαρχο κριτήριο τις εγγυήσεις παροχής προστασίας" προς εκείνον.

Αναφερόμενος στο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, ο κ. Παπανικολάου σημειώνει ότι ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επιχείρησε, "σε μια προσπάθεια φίμωσης του" να του αφαιρέσει την πειθαρχική δικογραφία πριν ασκήσει την δίωξη σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού.

Στην επιστολή του διαμαρτύρεται για το ότι δεν ενημερώθηκε από τον κ. Καλαμίδα για την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του που είχε καταθέσει ο κ. Ζαγοριανός και το περιεχόμενό της και για το ότι δεν κλήθηκε να παρέχει εξηγήσεις όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η νομοθεσία.

Η επιστολή Παπανικολάου κοινοποιήθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης, τον εισαγγελέα του ΑΠ, Ι. Τέντε, στον αντιπρόεδρο του ΑΠ Αν. Κανελλόπουλο που ζήτησε την ποινική δίωξη σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού, τον προϊστάμενο της επιθεώρησης των δικαστηρίων και αντιπρόεδρο ΑΠ, Ε. Καλούδη και τον πρόεδρο του τριμελούς συμβουλίου διοίκησης του Εφετείου Αθηνών Γ. Γιαννούλη.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.