Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αρχίσουμε την ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 2010.



Οι "ανώνυμοι" αναγνώστες έχουν πολλά να πουν... πολλοί από εμάς δυστυχώς τους φιλοξενούμε στα "ψιλά" γράμματα των σχολίων των αναρτήσεων μας.

Ο ιστοχώρος μας φιλοξενεί αυτές τις απόψεις ... είναι οι ελεύθερες ΜΗ κομματικές γνώμες που οι περισσότεροι συμφωνούμε αλλά δύσκολα τις αναδημοσιεύουμε ή τις υιοθετούμε δημόσια:



Προτάσεις για το πως θα μπορούσαμε να αρχίσουμε την ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 2010 (Makis)

Αποφεύγουμε κάθε λογής πολιτικούς και πολιτικάντηδες:

1. Όταν μας καλούν σε ομιλία πολιτικού, να μην πηγαίνουμε.

2. Όταν μας καλούν σε ομιλία εργατοπατέρα συνδικαλιστή, να μην πηγαίνουμε.

3. Όλοι να κάνουμε μποϋκοτάζ και να βγαίνουν οι Πολιτικοί να μιλήσουν σε άδειες Πλατείες, σε άδειες αίθουσες

4. Όλοι να κάνουμε μποϋκοτάζ και να βγαίνουν οι εργατοπατέρες συνδικαλιστές να μιλήσουν σε άδειες αίθουσες

5.Όλοι να κάνουμε μποϋκοτάζ στις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις τοπικών, νομαρχιακών και περιφερειακών επιτροπών ΟΛΩΝ των κομμάτων εντός και εκτός βουλής
Δεν υποστηρίζουμε κάθε λογής μηχανισμό που υποστηρίζει πολιτικούς, πολιτικάντηδες και τα κόμματα τους

6. Όταν μας παίρνουν τηλέφωνο για γκάλοπ, να μην δείχνουμε το πολιτικό μας στίγμα.

7. Όταν μας παίρνουν τηλέφωνο για γκάλοπ να τους ενημερώνουμε με τα πολιτικά κουτσομπολιά τις γειτονιάς, τις συνοικίας, της πόλις, της επαρχίας

8. Όταν μας παίρνουν τηλέφωνο για γκάλοπ να το παίζουμε αναποφάσιστοι.

9. Όλοι να κάνουμε μποϋκοτάζ στις εφημερίδες που υποστηρίζουν τα κόμματα εντός και εκτός βουλής

10. Όλοι να κάνουμε μποϋκοτάζ στα κανάλια που υποστηρίζουν τα κόμματα εντός βουλής

11. Όλοι να κάνουμε μποϋκοτάζ στις οικονομικές “καμπάνιες” ΟΛΩΝ των κομμάτων, να τους αφήσουμε να χρεοκοπήσουν
Δεν υποστηρίζουμε κάθε λογής μηχανισμό τις νέας εξουσίας να πάρει τα λεφτά του ιδρώτα μας

12. Επιστρέφουμε τις πινακίδες του ηλικιωμένου αυτοκινήτου μας και το παρκάρουμε έξω από μια κυβερνητική υπηρεσία, πχ εφορία, νομαρχία, πολεοδομία
Αμφισβητούμε τα μέτρα τις νέας εξουσίας με κάθε νόμιμο τρόπο

13. Όλοι να κάνουμε συγκέντρωση υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για θέματα που θεωρούμε κρίσιμα για την πόλη μας, το νομό μας, την επαρχία μας, την Ελλάδα μας

14. Απαιτούμε να ακυρωθούν οι προσλήψεις συγγενικών προσώπων πολιτικών και πολιτικάντηδων και να απορριφθούν οι προσλήψεις όσων μπήκανε παρανόμως

15. Ετοιμάζουμε τεκμηριωμένες αμφισβητήσεις της αναδρομικής φορολόγησης εισοδημάτων.



Πέτρος Κ. έγραψε:

Είναι η ώρα να ξυπνήσει η Ελλάδα για λόγους αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας, προάσπισης των ιδανικών μας και του μέλλοντος των παιδιών μας. Χρειάζεται κοινωνική συναίνεση που θα προέλθει μέσα από πείνα και δάκρυα. Aυτό βλέπω ως μέσον κοινωνικής ωρίμανσης για ριζικές αλλαγές.

Δεν μπορείς να βρείς λύσεις σε τέτοια ΤΕΡΑΣΤΙΑ κρίση με μοντέλες, με ηθοποιούς, με αθλητές κλπ πλουσιόπαιδα.

Η κατάσταση είναι δυσκολο να αλλάξει διότι οι ηθικοί αυτουργοί (δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, χήρες του Mao, φίλοι το Χότζα, εγγόνια του Στάλιν κλπ) που δημιούργησαν το πρόβλημα είναι αδύνατον τώρα να αλλάξουν χαρακτήρα - ιδεοληψίες κλπ. Δεν βλέπετε ότι ακόμα και όταν οι (κακοί) ξένοι μας λένε που έχουμε το πρόβλημα εμείς στρουθοκαμηλίζοντας μεταφέρουμε τις ευθύνες μας (στους Άλλους).

Η σημερινή κατάσταση είναι γνωστή από τότε που είμασταν όλοι παιδιά, (ειδικά για τις γενιές που μεγάλωσαν επί αυτοκρατορίας Ανδρέα και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων) κανείς όμως δεν είχε πραγματική όρεξη να κάνει επώδυνες αλλαγές. Δεν ήθελε; δεν ήξερε; φοβόντουσαν το περίφημο πολιτικό κόστος;

Προβλέπω ότι θα περάσουμε μία μακρότατη περίοδο φτώχειας χειρότερη από την σημερινή μέχρι εξαντλήσεως κάθε αντίστασης (όλου του άρρωστου – κομπλεξικού – μηδέποτε εργασθέντος συστήματος) της εξουσίας – διοίκησης και όταν απαξιωθούν τελείως οι σημερινοί ηγέτες (οι ηθικοί αυτουργοί) – τζάκια της πλάκας, οι (πραίτωρες) και κανείς δεν θα θέλει ούτε να τους βλέπει και να τους ακούει τότε θα σοβαρευτούμε θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε πραγματικά αλλά τότε τα πρόσωπα θα είναι άλλα διότι θα έχουμε ωριμάσει πραγματικά θα γνωρίζουμε τι θέλουμε και θα γνωρίζουμε και τις δυνατότητες ενός εκάστου εξ υμών και ημών.

Πρέπει επιτέλους να εφαρμόσουμε νόμους. Χρειάζεται μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ επανάσταση. Ποιός είναι έτοιμος; Ποιός θα είναι ο ήρωας; χρειαζόμαστε έναν άφθαρτο, δυνατό, αλτρουιστή ήρωα.


Δεν αρκεί να ξυπνήσουν οι λίγοι. Το έργο είναι τεράστιο.

Tα συστατικά στοιχεία:

α) Ένας πυρήνας ανθρώπων που δεν εμπλέκονται σε δημόσια αξιώματα και δεν εξαρτήσεις από συμφέροντα. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να παραμείνουν μακριά από την πολιτική των αξιωμάτων στον αγώνα του ελέγχου της πολιτικής εξουσίας.

β) Η μη ανάμιξη με υπάρχοντα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες.

Αντίθετα, η ΕΙΡΗΝΙΚΗ επανάσταση θα πρέπει να δηλώσει πίστη σε συγκεκριμένες αρχές και να τις υπηρετήσει με αυστηρότητα.

γ) Σκοπός της ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ επανάστασης θα είναι ο έλεγχος της πολιτικής εξουσίας, να κινητοποιήσει τους πολίτες, να τους βγάλει από τον καναπέ τους και να τους κάνει περισσότερο ενεργούς.
Το μέσο για να το πετύχουμε αυτό στις μέρες μας είναι το διαδίκτυο.

δ) Τα εργαλεία του: online ψηφίσματα και δημοσκοπήσεις, συγκεντρώσεις και οργανωμένες δράσεις πολιτών όπου κρίνονται απαραίτητες.

ε) Η χρηματοδότηση: Από οποιονδήποτε αρκεί να μην υπερβαίνει ένα συγκερκιμένο ποσό (π.χ. 10000 euros) και πάντα δημοσιοποιήσιμη στο διαδίκτυο.

Τα κόμματα φύμωσαν τους πολίτες μέσα από τη δημοκρατία των κολλητών και την προώθηση των φίλων. Οι πολίτες θέλουν να έχουν λόγο στο δημόσιο διάλογο και αν μη τι άλλο θέλουν να ενταντιωθούν σε ότι διαχρονικά τους αποδυναμώνει και τους ευνουχίζει. Αναζητούνται εκείνα τα ανήσυχα πνεύματα που θα θελήσουν να μπουν μπροστά.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αρχίσουμε την ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 2010.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.