Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Ενας πολιτικός φορέας για την Επαναστατική Αριστερά




Σήμερα, περισσότερο απο ποτέ, είναι ώριμες οι συνθήκες για τη δημιουργία ενος πολιτικού φορέα, στο χώρο της Επαναστατικής Αριστεράς.

Είναι αστείο να καπηλεύεται αυτό το χώρο ο γλυκανάλατος ροκαμπίλυ Τσίπρας (μια χαρά παιδί για εξώφυλλα στη "Σούπερ Κατερίνα") και η σταλινική Αλέκα Παπαρήγα, που είναι γαντζωμένη στην εξουσία, όπως ο ναυαγός στον Ατλαντικό απο ένα κορμό δένδρου.
Δεν αξίζει τον κόπο να τους αφιερώσουμε περισσότερη έκταση-απλά οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι αλλού.



Απο την άλλη σιγοβράζει σε χιλιάδες νέους, η οργή για το τέλμα μιας ζωής δίχως προοπτική, δίχως ελπίδα. Κάποιοι απ αυτούς έγιναν ποτάμι που ξεχείλισε λάβα στους δρόμους του Δεκέμβρη.
Κανένα απο τα σημερινά κόμματα εξουσίας, δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες τους.
Οχι γιατί δεν τις αφουγκράζεται, αλλά γιατί οι ηγεσίες τους, τόσο ο Παπανδρέου οσο και ο Σαμαράς, είναι παραδομένοι σε μια παλιοκομματική αντίληψη διακυβέρνησης. Κι αυτό το αποκαλύπτουν οι μικρές ασήμαντες γι άλλους λεπτομέρειες.
Διαβάσαμε στο διαδίκτυο, οτι ο πρωθυπουργός χάρισε στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ blackberry! (Αλήθεια, πόσοι αρνήθηκαν το δώρο;)
Μια κίνηση αποκαλυπτική της νοοτροπίας που διατρέχει την εξουσία. Η πολιτική ηγεσία της χώρας κανακεύει τα pit bull των νταβατζήδων -ιδιοκτητών των ΜΜΕ, χαρίζοντάς τους δωράκια, η διορίζοντάς τους στα γραφεία τύπου.
Ευτυχώς η δωροδοκία Παπανδρέου έχει και την κωμική της διάσταση, μια και οι μισοί απο τους δωρολήπτες αγνοούν τη χρήση τους.
Αναρωτιέμαι αν μ αυτό το τρόπο ο Παπανδρέου θ αλλάξει την Ελλάδα, την ιδια στιγμή που η κυβέρνησή του, με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις, δίνει δικαίωμα στους νταβατζήδες να την ευτελίζουν.

Ο διαφαινόμενος συμβιβασμός της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τις διαχρονικές εστίες μόλυνσης και διαπλοκής, η επιλογή της να μην σπάσει αυγά αλλά να διατηρήσει την ιδια αρρωστημένη μεθοδολογία διακυβέρνησης φαίνεται και απο την κυβερνητική επιλογή να διατηρήσει το σαθρό καθεστώς της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Είναι βουκολικό θράσος -επιπέδου Πέγκυς Ζήνα-να επικρίνει ο πρέζιντεντ της Βουλής Πετσάλνικος, ο διάδοχος του τοιχογραφία Σαουίρις Σιούφα, τα ακριβά τέλη κυκλοφορίας και απο την άλλη να διατηρεί σε λειτουργία το χαζοκάναλο της Βουλής, που μας κοστίζει 20 εκατομμύρια το χρόνο.
Απο μια τέτοια κυβέρνηση δεν έχεις να περιμένεις πολλά.


Αλλά ας τους αφήσουμε κι αυτούς στην απαξία του σήμερα, παρότι οι αποφάσεις τους επηρεάζουν καθοριστικά τις ζωές μας.

Ας ασχοληθούμε με τους νέους ανθρώπους εκει έξω, που ασφυκτιούν σ αυτή τη μπουρδελοχώρα των νταβατζήδων και της διαπλοκής, η οποία παρακολουθεί ατιμώρητη και επιβραβευόμενη τα κινητά των πρωθυπουργών και βγάζει απο τη μέση ενοχλητικούς μάρτυρες-βλέπε Υπόθεση Υποκλοπών, για την οποία κάνουν τουμπεκί οι 128 υπογράφοντες του Πασόκ, για τις εξεταστικές.

Οι νέοι άνθρωποι λοιπόν, πολλοί απο τους οποίους καταφεύγουν σε πιο επιθετικές μορφές δράσης -και δεν εννοούμε φυσικά τα βλαχαδερά (αλβανά)-που πυροβολούν ανυπεράσπιστους αστυνομικούς των 800 ευρώ-αλλά εκείνους που μετατρέπουν σε εκρηκτική υλη, την συσσωρευμένη οργή μιας ολόκληρης γενιάς που έρχεται.

Αναμεσά τους και παιδιά πολιτικών, οπως στη περίπτωση του Ρεσάλτο, μια κι αυτά τα παιδιά  βιώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι την απαξία της πολιτικής.

Αναμεσά τους αστυνομικοί των 800 ευρώ που είναι αναγκασμένοι να φρουρούν ξεπουλημένα επιχειρηματικά και πολιτικά τσογλάνια. Ακόμη κι αυτοί οι αστυνομικοί, μπορούν ανα πάσα στιγμή ν αποτελέσουν πρώτη ύλη μιας Επαναστατικής Αριστεράς, που αργά η γρήγορά θ αποκτήσει πολιτική εκπροσώπηση. Μέσα απο το Κοινοβούλιο, γιατί οχι, μια και είναι λογικό ν αξιοποιούμε ακόμη και την παραμικρή χαραμάδα που μας δίνει η αστική δημοκρατία.

Η ανάγκη δημιουργίας ενος πολιτικού φορέα της Επαναστατικής Αριστεράς, θα εμφανίζεται ολο και πιο συχνά στο κοντινό μέλλον. Οι εξελίξεις θα δημιουργήσουν και τις προυποθέσεις και η πρωτοβουλία, θα είναι ευπρόσδεκτη απο μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, το πιο ζωντανό της κύτταρο

Εχουμε ανάγκη τους νέους ανθρώπους, με παιδεία, φαντασία, πάθος με τις νέες τεχνολογίες και επαναστατική φλόγα. Ενα τέτοιο υλικό, μπορεί ν πάρει αμπάριζα τα σημερινά πολιτικά σαπάκια, τους κακομούτσουνους εκπροσώπους τους, ακόμη και μέσα στο γήπεδό τους, το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εχουμε ανάγκη τους αρίστους και τους ηθικούς, όπου κι αν βρίσκονται.

Δεν υπάρχει κανείς λόγος να περιμένουμε τα επαναστατημένα πλήθη να βγουν στους δρόμους.
Εχουν χαθεί ολόκληρες γενιές περιμένοντας το πτώμα του καπιταλισμού να περάσει απο το ποτάμι.

Η δημιουργία ενος πολιτικού φορέα, ο οποίος θα διεκδικήσει την ψήφο των νέων ανθρώπων, θα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος και σ αυτή τη κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξουν ζυμώσεις κυρίως σε χώρους όπως τα Πανεπιστήμια , όπου υπάρχουν σπουδαίοι καθηγητές που ασφυκτιούν αλλά και σε άλλες επιστημονικές κοινότητες.
Εχουμε ανάγκη απο τη σπίθα του πνεύματος των αρίστων, αλλά ασυμβίβαστων, για να βάλουμε φωτιά στα καθεστωτικά φρένα.

Για να τους πάρουμε αμπάριζα...


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.