Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Στο πλευρό της Κίνησης Πολιτών Δήμου Συβότων-Κοινότητας Πέρδικας, ο Χρήστος Κατσούρας


Στο πλευρό της Κίνησης Πολιτών Δήμου Συβότων-Κοινότητας Πέρδικας βρίσκεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας, όπως είχε δεσμευτεί και προεκλογικά.

Η Κίνηση Πολιτών αγωνίζεται να μην εγκατασταθούν αγωγοί φυσικού αερίου εντός των διοικητικών ορίων των περιοχών αυτών. Το τελευταίο διάστημα κινητοποιείται ξανά μετά τη φερόμενη ως νέα προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρίας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ.
Οι πολίτες και ο κ. Κατσούρας συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα με τους υφυπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού Σπύρο Κουβέλη και Άντζελα Γκερέκου, αντίστοιχα.

Η επόμενη κίνησή τους είναι να συναντηθούν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη. Παράλληλα, ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει και αυτός σε ανάλογες δράσεις.
Όσον αφορά την Κίνηση Πολιτών, αυτή θα επιδιώξει συνάντηση με την περιφερειάρχη Ηπείρου και θα συγκαλέσει λαϊκή συνέλευση με θέμα τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου. Σε ανακοίνωσή της, η Κίνηση αναφέρει ότι «θα συνεχίσει σταθερά τον αγώνα της εμμένοντας στις θέσεις της και στη θέληση της τοπικής κοινωνίας όπως αυτή εκφράστηκε με το δημοψήφισμα της 10ης Αυγούστου το 2008». Καλεί δε τους πολίτες σε εγρήγορση και επαγρύπνηση.Στις 10 Αυγούστου του 2008 η περιοχή είπε όχι στην κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου συμπίεσης-μέτρησης φυσικού αερίου. Ο ελληνοϊταλικός αγωγός φυσικού αερίου, βάσει της προμελέτης του έργου, καταλήγει στην Πέρδικα. Οι φορείς της περιοχής, αντιδρώντας στα σχέδια της ΔΕΠΑ, είχαν ζητήσει να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις και διαδρομές καθώς και να βρεθούν άλλα σημεία για την εγκατάσταση της κοινότητας Πέρδικας, ακόμη και εκτός των ορίων της.
Το βασικό επιχείρημά τους ήταν ότι η διέλευση του αγωγού και η μονάδα συμπίεσης από τη συγκεκριμένη περιοχή θα αλλοίωνε το τουριστικό της προφίλ και θα είχε σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τα επιχειρήματα της ΔΕΠΑ δεν κατάφεραν ποτέ να πείσουν τους πολίτες.
Σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, το βασικό πρόβλημα που προκύπτει από τη μονάδα συμπίεσης φυσικού αερίου είναι η ηχορύπανση, το οποίο, όπως έχει υποστηρίξει, καλύπτεται με κατάλληλες μονώσεις στην εγκατάσταση. Όσο για τα οφέλη, η ΔΕΠΑ είχε αναφερθεί στην αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της περιοχής και στη δυνατότητα της Ηπείρου να γίνει ένας ενεργειακός διάδρομος.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.