Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Η ήττα του Μητσοτάκη …αρχή του τέλους για το ΛΑΟΣ.


Στη ζωή συμβαίνουν πάντα τα πιο απίθανα πράγματα και αυτά την κάνουν απρόβλεπτη και βέβαια απολαυστική. Θύμα αυτής της κατάστασης έπεσε και ο Μητσοτάκης. Θύμα αυτής της τυρβώδους ροής γεγονότων και επιλογών έπεσε και ο αποστάτης. Ο μέγας συνωμότης, ο οποίος σχεδίασε το πιο τέλειο πολιτικό έγκλημα στην πολιτική ιστορία του τόπου. Ο "ξένος", ο οποίος έθεσε υπό τον απόλυτο έλεγχό του ολόκληρο τον χώρο της Δεξιάς. Τον χώρο πέρα από τα όρια που έλεγχε ακόμα και ο ίδιος ο Καραμανλής. Και όμως …αυτός ο άνθρωπος στο τέλος ηττήθηκε.

Ο άνθρωπος, που σχεδίασε το τέλειο "έγκλημα" στο ρετιρέ της "Πολυκατοικίας" και με εξασφαλισμένο το πιο ακλόνητο άλλοθι, παγιδεύτηκε από ένα απλό λαθάκι. "Βιάστηκε" και δεν κατέβηκε από τις "σκάλες", παρά προτίμησε το "ασανσέρ". Αυτό, το οποίο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν λάθος, έγινε τραγικό λάθος, γιατί "εγκλωβίστηκε" μέσα σ' αυτό και αυτό "ακύρωσε" όλα τα υπόλοιπα. Μια λάθος επιλογή μιας ασήμαντης παραμέτρου ακύρωσε κόπους δεκαετιών. Αυτό ακριβώς έπαθε ο Μητσοτάκης. Νομίζοντας ότι ελέγχει τα πάντα, άφησε την κόρη του να "οδηγήσει" μόνη της το τέλος της "κούρσας". Θέλοντας να μοιραστεί τη δόξα και τη χαρά της νίκης με την οικογένειά του, έκανε αυτό, το οποίο δεν φαινόταν επικίνδυνο, αλλά, όπως αποδείχθηκε, ήταν.

Ο Μητσοτάκης έπεσε θύμα των πατρικών του αισθημάτων. Ενώ είχε την ευθυκρισία να διαπιστώσει ότι ο ανιψιός του Καραμανλή ήταν ένας άχρηστος, δεν είχε την αντίστοιχη ικανότητα να διαπιστώσει ότι και η κόρη του είναι εξίσου άχρηστη.
Η Ντόρα κατέστρεψε τον κόπο του πατέρα της, γιατί ήταν παντελώς άχρηστη. Τόσο άχρηστη, που κατόρθωσε και έχασε σε "στημένο" παιχνίδι. Αυτό ακριβώς συνέβη στη μάχη της. Γνώριζε ότι ο πατέρας της έλεγχε απόλυτα τον χώρο της Δεξιάς και αυτό δεν το αξιολόγησε σωστά. Βιαζόταν και έτρεχε. Δεν κατάλαβε τη διαφορά μεταξύ του ελέγχου ενός χώρου και της αυθεντικής ιδιοκτησίας του ιδίου χώρου. Νόμισε ότι είναι ένα "άτι" της Δεξιάς, που μπορούσε να καλπάσει στο "λιβάδι" της. Ξέχασε ότι είναι η κόρη ενός κεντρώου σφετεριστή και άρα ότι έπρεπε να περπατάει αργά και σταθερά σε ένα ελεγχόμενο αλλά πάντα ξένο "λιβάδι". Ξέχασε ότι έπρεπε να περπατάει σαν αγελάδα και κάλπασε σαν άλογο.

Αυτό ήταν το μέγα σφάλμα της. Οι αγελάδες δεν καλπάζουν ποτέ. Γιατί; Γιατί μπορούν να τσακιστούν μόνες τους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει λάκκος να σκοντάψουν …Ειδικά οι χαμογελαστές και αφελείς αγελάδες δεν καλπάζουν ποτέ. Αυτό ακριβώς έπαθε η Ντόρα. Μόνη της έχασε τη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και δεν κέρδισε ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς απλά ήταν ο τυχερός, ο οποίος επωφελήθηκε από το "τσάκισμά" της. Όποιος κι αν ήταν στη θέση του, θα μπορούσε να επωφεληθεί. Η Ντόρα "κάλπαζε" και την νίκησε η δεξιά "βαρύτητα". Η "βαρύτητα", όπως την εξέφραζε η γριά νεοδημοκράτισσα, η οποία περίμενε με τις ώρες να ψηφίσει στις εσωκομματικές διαδικασίες, μόνο και μόνο για να τιμωρήσει τον αποστάτη και την κόρη του. Στη μία ευκαιρία, που έδωσε ο ίδιος ο Μητσοτάκης στον κόσμο της Δεξιάς να τον κρίνει, εκείνος την εκμεταλλεύτηκε και τον κατέστρεψε.

Όταν όμως καταστρέφονται τα "αφεντικά", κινδυνεύουν και οι "υπάλληλοί" τους. Τώρα, εξαιτίας της ήττας του Μητσοτάκη, κινδυνεύει και ο Καρατζαφέρης. Ο Σαμαράς, που δεν νίκησε τη Ντόρα, αλλά επωφελήθηκε από την "πτώση" της, μπορεί να εξαφανίσει ως απειλή του κόμματός του τον Καρατζαφέρη. Πώς μπορεί ο Σαμαράς να τελειώσει τον Καρατζαφέρη; Με τον γνωστό δεξιό τρόπο του Καραμανλή. Κάνοντας τεχνητή "φασαρία" με την ακροδεξιά παράταξη. Αυτό, το οποίο έκανε ο Καραμανλής. Γιατί; Για να κλείσει την "τρύπα", που άνοιξαν ο Μητσοτάκης και ο Καρατζαφέρης στο "ισόγειο" της "πολυκατοικίας".

Τα δεδομένα είναι απλά. Ο δεξιός Σαμαράς διαχειρίζεται σήμερα μια Νέα Δημοκρατία "καθαρή" από ακροδεξιά στοιχεία. Γιατί; Γιατί αυτό λέει η λογική. Όταν ο Καρατζαφέρης έκανε την περίφημη δήλωση περί Χρυσής Αυγής, ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και άρα μπορεί ο ίδιος ως φασίστας να έβλεπε και άλλους συνοδοιπόρους του μέσα στο κόμμα. Ο Καρατζαφέρης στο μεταξύ έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έφυγε όμως μόνος του. Έφυγε με ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας. Άρα; Άρα με ένα κομμάτι, το οποίο ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από το σύνολο των ομοίων του, που μπορεί να υπήρχαν μέσα σ' αυτήν.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα, δηλαδή, δεν έχει τα ακροδεξιά στοιχεία, που εντόπιζε κάποτε ο Καρατζαφέρης και άρα με μια "φασαρία" κλείνει η "τρύπα". Κάνοντας δηλαδή ο Σαμαράς "φασαρία" με την άκρα Δεξιά, στην ουσία κλείνει τις διαύλους επικοινωνίας μ' αυτήν. Κάνει το κόμμα του ανεπιθύμητο για τους ακροδεξιούς. Το ξανακάνει καραμανλικό και άρα μισητό από αυτούς. Αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί; Για να λεηλατήσει κανονικά το ΛΑΟΣ, όπως λεηλατήθηκε το κόμμα του από αυτό. Πώς; Κλείνοντας την ανεπιθύμητη "τρύπα", μπορεί ν' ανοίξει διάπλατα την "πόρτα" της Νέας Δημοκρατίας. Ποια η διαφορά; Οι "τρύπες" είναι ανεξέλεγκτες και μπαίνουν όποιοι θέλουν, ενώ οι "πόρτες" έχουν "θυρωρούς".

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης να "διώχνει" παραδοσιακούς δεξιούς από την "τρύπα", τους δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψουν στο κόμμα από την κύρια "πόρτα". Μια ευκαιρία όμως, η οποία δεν θα ενδιαφέρει τους ακροδεξιούς, αν προηγηθεί μια μεγάλη "φασαρία" του Σαμαρά με την Ακροδεξιά στο σύνολό της. Νεοδημοκράτες οπαδοί του Στεφανόπουλου, του Αβραμόπουλου ή του ίδιου του Σαμαρά, που είχαν πάει στο ΛΑΟΣ, δεν έχουν πρόβλημα να επιστρέψουν στη σαμαρική και εκ νέου καραμανλική Νέα Δημοκρατία. Πρόβλημα έχουν όσοι ήταν ακροδεξιοί και εκ του πονηρού είχαν προηγουμένως παρεισφρήσει στις τάξεις της και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν αποκαλυπτόμενοι, λόγω του Καρατζαφέρη.

Άρα ο Καρατζαφέρης σε μια τέτοια περίπτωση θα μείνει μόνος του μ' αυτούς, τους οποίους στην ουσία πρόδωσε. Θα μείνει μόνος του σε έναν ακροδεξιό χώρο, τον οποίον μετέτρεψε σε ιδιόκτητο "μαγαζί", για να εξυπηρετεί τον Μητσοτάκη. Μόνος απέναντι σ’ αυτούς που "καπέλωσε", σ' αυτούς που "εκμεταλλεύτηκε" ή απλά "έκαψε", κλείνοντάς τους για πάντα την κερδοφόρα "πόρτα" της Νέας Δημοκρατίας. Θα μείνει μόνος με τους ακροδεξιούς όλων των ειδών. Με τους ακροδεξιούς που εκμεταλλεύτηκε και "καπέλωσε", χωρίς ο ίδιος να έχει καμία ιδεολογική σχέση μ' αυτούς. Όπως συνέβη με τη Χρυσή Αυγή, την οποία "χρησιμοποίησε" στο παιχνίδι του Μητσοτάκη, προφανώς εν’ αγνοία των στελεχών της.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ο φιλοβασιλικός Καρατζαφέρης θα μείνει μόνος του απέναντι στους ομοίους του φιλοβασιλικούς. Μ' αυτούς, που "αγόρασε" ο Μητσοτάκης και ο Καρατζαφέρης τούς διαχειρίζονταν για πάνω από δύο δεκαετίες σαν άβουλο "έπιπλο". Μ' αυτούς, οι οποίοι έγιναν θύματα των πιστεύω τους από έναν καιροσκόπο "υπάλληλο" του Μητσοτάκη. Μ' αυτούς, οι οποίοι έγιναν "εμπόρευμα", για να πλουτίσει ο "μποντιμπιλντεράς". Μ' αυτούς, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν σαν απλό "κρέας" στη διάθεση ενός Μητσοτάκη, ο οποίος ιδεολογικά ήταν εχθρός τους και τους υποτιμούσε.

Τα δεδομένα θ' αλλάξουν, γιατί τώρα έρχεται η ώρα του Καρατζαφέρη να "δηλώσει" τι είναι και τι δεν είναι ο ίδιος. Αν όλα αυτά τα χρόνια ενεργούσε υπέρ του Μητσοτάκη, θα πρέπει να το εξηγήσει στους βασιλόφρονες οπαδούς του. Μπορεί να μην είναι Εβραίος, ομοφυλόφιλος ή κομμουνιστής, αλλά για εκείνους θα αρκεί ότι είναι προδότης. Τι λες Γιώργο; Μπορείς να δηλώσεις ότι είσαι φιλοβασιλικός και ότι δεν ήσουν "υπάλληλος" του κεντρώου αποστάτη; Ό,τι και να δηλώσεις, "κάηκες" ...γιατί ήρθε η ώρα να "καείς".

Τραϊανού Παναγιώτης
Πρόεδρος του ΕΑΜ.Β’
"Πώς τα "μπαουλοντίβανα" του Τέως…έγιναν η "προίκα" της Ντορούλας;"

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.