Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Δεν θα πληρωσει την κρίση ο κοσμάκης...Εκλογές τώρα για να σταματήσει ο κατήφορος

Δηλώσεις Παπανδρέου για φορολογία και επιπλέον μέτρα
-Δεν θα πληρώσει την κρίση ο χαμηλόμισθος-Συνταξιούχος:

Από την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ζάππειο, στις 5.2.2009:

"Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στον κάθε πολίτη, στον Ελληνικό λαό, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα. Τίποτε δεν θα είναι εύκολο την επόμενη μέρα των εκλογών. Η ανοικοδόμηση της Ελλάδας, η ανάταξη της εμπιστοσύνης, απαιτούν τη συμβολή και συνεργασία όλων μας. Απαιτούν το αίσθημα του δικαίου, τη δέσμευση όλων μας να δουλέψουμε για μια νέα πορεία. Όμως, ένα είναι βασικό: αυτή την κρίση, δεν μπορεί να την πληρώσει κι άλλο, διότι ήδη έχει πληρώσει πολλά, ο φτωχότερος και ο μεσαίος Έλληνας, τα μεσαία και τα χαμηλότερα εισοδήματα της χώρας.

Γι' αυτό, το δίλημμα είναι σαφές. Τι προτιμάμε: να παραμείνουμε σε αυτή την πορεία της αυτοκαταστροφής, ή να πάμε σε εκλογές, για να αποκτήσουμε κυβέρνηση που βάζει στο επίκεντρο των επιλογών της τον άνθρωπο, τις ανάγκες των πολιτών, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, για να αναμετρηθούμε - και θα αναμετρηθούμε - με τα προβλήματα; Με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο. Γι' αυτό και ζητάμε εκλογές. Για να προλάβουμε τα χειρότερα. Για να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε άμεσα το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας.

Γι' αυτό και προτείνω, προτείνω δημόσια στον κ. Καραμανλή, μια καθαρή συμφωνία. Εκλογές τώρα και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι ή με τις Ευρωεκλογές, οπότε έτσι κι αλλιώς θα στηθούν κάλπες, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν πώς θέλουν και με ποιους θέλουν να βγουν από την κρίση. Και δεύτερον, τη συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας." --5.2.2009, Ζάππειο

ΣΧΟΛΙΑ: ;

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.