Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΜΕΓΑ Δούλεμα οι "υπογραφές για δημοψήφισμα"! -Περι μεταναστευτικού ο λόγος...

TOXOTIS

Σίγουρα δεν θα σας έχει διαφύγει η "ιντερνετική εξέγερση" ενάντια στον καθ' όλα ανθελληνικό νόμο περι μεταναστευτικού και ιθαγένειας...

Κάποιος εκατοντάδες ή και χιλιάδες έλληνες έχουν δείξει τη δυσαρέσκεια τους, ενώ κάποιοι λίγοι θέλουν να σφετεριστούν τη δυσαρέσκεια και να χειραγωγήσουν τους Έλληνες σε αδιέξοδα μονοπάτια.

Είχα ήδη γράψει σχετικά με την
παγίδα που έβλεπα στη "διακύρηξη" της αυτοαποκαλούμενης "Εθνικής Επιτροπής Σωτηρίας", όμως τώρα φαίνεται άλλη μία μεγαλύτερη παγίδα: ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, όσες υπογραφές και να συλλεχθούν και από οποιοδήποτε φορέα και να γίνει η συλλογή των υπογραφών διότι ΔΕΝ υπάρχει νόμος που να δίνει το δικαίωμα αυτό -μολονότι προβλέπεται από το Σύνταγμα- αφού εντέχνως καταστρατηγείται το δημοκρατικό αυτό δικαίωμα με την εν λόγω νομοθεσία:

άρθρο 44 του Συντάγματος, παράγραφος 2: 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών [180], ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου [120] και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.»

Πράγμα που σημαίνει πως η διεξαγωγή οποιοδήποτε δημοψηφίσματος εξαρτάται από τη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη διάθεση των βουλευτών... και όχι από τις υπογραφές των ΕΛΛΗΝΩΝ!
Πράγμα που σημαίνει πως πρώτα θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής αντιπροσωπευτικού δημοψηφίσματος -ασχέτως αιτίας- και ύστερα να εφαρμόζεται για οποιοδήποτε έννομο και συνταγματικά δίκαιο συμφέρον του ελληνικού Έθνους...

Οι κύριοι δημαγωγοί -πολιτικοί, δημοσιογράφοι κτλ- καθώς φαίνεται δρουν πλέον ενάντια στο ίδιο το δικαίωμα των Ελλήνων να αυτοπροσδιορίζουν το συμφέρον του Έθνους και κατά προέκταση του κράτους τους!

Ως εκ τούτου, για άλλη μία φορά βλέπω πως υπάρχει πραγματική και ουσιαστική ανάγκη για Εθνοσυνέλευση και ολιστική αυτο-ανασυγκρότηση των κοινωνικών δομών σε επίπεδο βάσης έξω από κάθε κομματική ιδεολογική πλατφόρμα. Πλέον κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη της Ελλάδας ως πατρίδας των Ελλήνων και οι κυβερνητικές αποφάσεις εργάζονται ξεκάθαρα ενάντια σε τούτο το δικαίωμα του ελληνικού Έθνους. Αν κατανοηθεί το αυτό το ουσιαστικό ζήτημα ως έχει, θαρρώ πως θα είμαστε σε θέση -πέρα από "εν θερμώ" αντιδράσεις- να δούμε τους τρόπους που θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας. Κατ' ουσίαν μιλάμε για ανάγκη αναδόμησης του Ελληνικού Κράτους, τόσο συνταγματικά, όσο και νομοθετικά, κατά τρόπο που να επαναφέρουν τα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών στην πράξη και να αποδεσμεύουν τη χώρα από τις αθέμιτες και ανεξέλεγκτες κυβερνητικές αποφάσεις που επί δεκαετίες δρουν ενάντια στην ίδια τη χώρα και το συλλογικό συμφέρον.


Υπ΄αυτή την έννοια, προτείνω την ανάγνωση και του παρακάτω κειμένου του Οδυσσέα Τηλιγάδα:

Περι δημοψηφίσματος

Είναι γεγονός ότι καμιά φορά και ο πιό νηφάλιος άνθρωπος μπορεί να μετατραπεί σε θηρίο ανήμερο από τα τεκταινόμενα μιάς κάστας επίορκων υποκειμένων που καμώνονται τους πολιτικούς και καθορίζουν τόσο το μέλλον σου όσο κυρίως το μέλλον του Έθνους σου και κατ’ επέκταση του κράτους σου.

Διανύουμε τον 21ο αιώνα, με όλες τις θεωρίες και τα συστήματα λειτουργίας του κράτους, να έχουν πλέον υποστεί ανήκεστο βλάβη. Ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε. Ο νεοφιλελευθερισμός αυτοδιαψεύδεται, η υπαρκτή κοινοβουλευτική δημοκρατία, βρισκόμενη σε βαθειά κρίση και βουτηγμένη στα τοξικά λύματα της διαφθοράς, αμφισβητείται και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη σε βασικούς θεσμούς, όπως οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, η δικαιοσύνη, η εκκλησία και γενικώς η διοίκηση η οποία έχει παραδοθεί στην κυριαρχία των εξωθεσμικών μηχανισμών εξουσίας και έχει καταντήσει το κράτος όργανο των συντεχνιών με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει ο Λαός υπό ποίου διοικείται και αν ο διοικών είναι ο «υπηρέτης» του Λαού ή τελεί υπό την ηγεμονία κάποιων ύπουλων κέντρων διαπλοκής και διαφθοράς ως ενεργούμενο των σφετεριστών του ΕΘΝΟΥΣ που έχουν δρομολογήσει την αναδιάταξη της ελληνικής επικράτειας με την αθρόα εισαγωγή μειονοτήτων και από χώρες με εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος!

Σήμερα, στην Ελλάδα, βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο της σπάταλης και ανεύθυνης μεταπολιτευτικής περιόδου. Μπροστά μας βρίσκεται μιά κρίση από εκείνες που αλλάζουν την πορεία ενός Έθνους και δυστυχώς ΟΥΔΕΜΙΑ θεσμική, κοινωνική και πνευματική δύναμη, έχει την θέληση να αντιμετωπίσει τον πολιτικό μαρασμό, την θεσμική ανεπάρκεια και ανυποληψία, την κοινωνική αναστάτωση και την διασπάθιση των συλλογικών αγαθών της ζωής μας που οδηγεί στον μιθριδατισμό των πολιτών που αδιαφορούν και εθίζονται στην απονεύρωση και την πολτοποίηση των ποιοτικών δυνατοτήτων τους.

Με πόνο ψυχής παρακολουθώ την επί τριανταπέντε χρόνια πορεία του Έθνους μου και διαπιστώνω ότι οι μεταπολιτευτικοί νεογενίτσαροι των ελληνικών κομμάτων, με πρωτεργάτες αργυρώνητους ταγούς σκηνοθετημένων ομοιωμάτων και τα ποικιλώνυμα ΜΜΕ τους, οδηγούν το Έθνος με καταιγιστικό τρόπο στον αφανισμό με αποτέλεσμα, ένας νουνεχής παρατηρητής να διαπιστώνει με δέος ότι σήμερα στην Ελλάδα επιχειρείται μια γενοκτονία αν όχι μια εθνοκτονία εκ μέρους αργυρώνητων ταγών και κονδυλοφόρων οι οποίοι έχουν ανοίξει την Κερκόπορτα απ’ τα μέσα. Οι ιδεολογικοί τρομοκράτες έχουν καταλάβει τις πύλες του Έθνους και δυστυχώς ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών διαβρώνοντας σταθερά την ατομική και συλλογική συνείδηση των πολιτών επιτυγχάνοντας, σε τριανταπέντε χρόνια, ό,τι δεν κατάφεραν οι Τούρκοι σε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς του Έθνους. Τον πλήρη αφελληνισμό του!!

Το κρίσιμο πρόβλημα είναι σήμερα στην μεγάλη διάσταση των θέσεων της κυβέρνησης με τη θέληση της κοινωνίας για την οποία η ανερμάτιστη κυβερνητική πολιτική αποτελεί θανάσιμη βολή κατά της εθνικής μας ιδιοσυστασίας και ανοίγει τον δρόμο του εθνικού μας ακρωτηριασμού με όσες τραγωδίες συνεπάγεται.

Το Κοινοβούλιο, μέσω του θεσμού της αντιπροσώπευσης, εκφράζει την κορυφαία συνταγματική αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας. Σήμερα, όμως, είναι διάχυτη η τάση αυτονόμησης της κυβερνητικής εξουσίας από το αντιπροσωπευτικό σώμα. Έχει υποκατασταθεί η λαϊκή βούληση από τη βούληση της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου και αυτή από τη θέληση του αρχηγού της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο οποίος, περιστοιχιζόμενος από την «κομματική ελίτ» και τους «τεχνικούς της εξουσίας», σφετερίζεται τη Λαϊκή Κυριαρχία και παραμορφώνει και ισοπεδώνει την αντιπροσώπευση.

Η χειραγώγηση, η «αποψίλωση» και η ομογενοποίηση της ελληνικής κοινωνίας η οποία επιχειρείται με το υπό ψήφιση πανάθλιο εθνοκτόνο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες, αποτελεί τον Δούρειο Ίππο της Νέας Τάξης πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης με σκοπό να μεταβάλει τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της ελληνικής κοινωνίας προς δόξα της ρήσης Κίσινγκερ για να χτυπηθεί ο ελληνισμός και να καταστεί ευκολοκυβέρνητος. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός σχεδίου το οποίο είχε προαναγγελθεί διά στόματος της Πυθίας-προέδρου της Βουλής κυρίας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη την 10-02-2005 κατά την προσφώνηση του νεοεκλεγέντος τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια με τα όσα φρικιαστικά προανάγγειλε χωρίς ΟΥΔΕΙΣ να αντιδράσει από τους 300 της Βουλής. Χωρίς ούτε ένας να ζητήσει εξηγήσεις. Τι άλλο σημαίνει η στάση τους αν όχι σιωπηρή αποδοχή του ζοφερού αύριο, που την έλευσή του διασάλπισε η κυρία Μπενάκη «προδιαγράφοντας» την ολοκληρωτική απώλεια του Έθνους;

Ο «υπερβάλλων ζήλος» των «μαθητευόμενων μάγων»του ΠΑΣΟΚ οπωσδήποτε θα επιφέρει δεινά στο Έθνος που υφίσταται μια ανθελληνική κυβερνητική πολιτική που για όσους παρακολουθούσαν το βράδυ των εκλογών της 04-10-2009 θα διαισθάνονταν τα επερχόμενα βλέποντας τις δεκάδες χιλιάδες ποικιλόχρωμους λαθρομετανάστες, που είχαν βγεί στους δρόμους και πανηγύριζαν συγκινημένοι για την νίκη του ΠΑΣΟΚ αφού από εκείνη την νύχτα και μετά έχουν τελείως αποθρασυνθεί διεκδικώντας την υλοποίηση των υποσχεθέντων από τον Πρωθυπουργό της χώρας που είναι πλέον ένας από αυτούς και ο οποίος θεωρεί ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι η προέκταση του Κράτους δικαιούμενοι να ορίζουν τη ζωή μας, την εργασία μας, την περιουσία μας, το Έθνος μας, τα ΠΑΝΤΑ οδηγώντας μας «μονοδρομημένα» στην αυτοκτονία ή στην υποδούλωση στους ποικιλόχρωμους «μετανάστες» του που δρούν ως στρατεύματα κατοχής στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας βιάζοντας, ληστεύοντας και δολοφονώντας τους Έλληνες και το Έθνος.

Υπό το καθεστώς αυτό και σε ώρες που κρίνονται μεγίστης σημασίας εθνικά θέματα, η κυβέρνηση Παπανδρέου εσκεμμένως προκαλεί μια ανελέητη επίθεση κατά της εθνικής μας υπόστασης εναντίον της οποίας ο Λαός οφείλει να αντιδράσει δυναμικά, να υψώσει το ανάστημά του και να γίνει ο πρωταγωνιστής της πολιτικής του ζωής.

Πού είναι τώρα όλοι αυτοί που σε ήρεμους καιρούς παριστάνουν τους υπερπατριώτες και αναλώνονται σε λεονταρισμούς χωρίς κόστος; Σε ποιές τρύπες εκτονώνουν τον πατριωτισμό τους; Γιατί δεν οργανώνουν μεγάλα συλλαλητήρια, σαν αυτά που έκαναν τους πουλημένους κήρυκες του ενδοτισμού να καταριούνται τον μακαριστό Χριστόδουλο που λυσσομανούσαν να τον βγάλουν απ’ τη μέση αν τελικά δεν το κατάφεραν; Πού είναι οι «φωνασκούντες» και οι ως «νευροπαθείς ψευτοπατριώτες» που δεν μπορούν «να πηδήξουν έξω από τον ίσκιο τους», να ενημερώσουν τον Λαό για την επερχόμενη νεοταξική λαίλαπα που θα ρημάξει τον εθνικό κορμό του ελληνισμού οδηγώντας μας σε απίστευτα καταστροφικές, κοινωνικές και άλλες «εκρήξεις»; Δυστυχώς, μετερχόμενοι τις δημαγωγικές παραμορφώσεις της πραγματικότητος και την συνθηματολογική φλυαρία του άκρατου λαϊκισμού, καταγίνονται στην συλλογή υπογραφών παρασέρνοντας στις πολιτικές τους επιδιώξεις ένα Λαό που δεν γνωρίζει την νομική μεθοδολογία των πολιτικάντηδων.

Οι «κύριοι» αυτοί, εμφανιζόμενοι με το προσωπείο του «πατριώτη» και του «εθνικιστή», στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τον Λαό, διασπείρουν ανενδοίαστα ψευδείς ελπίδες, τον αποκοιμίζουν με κούφια λόγια, τον παραπλανούν με ατελέσφορες λεκτικές εξυπνακίστικες φρασεολογίες χωρίς στη ουσία να προσφέρουν τίποτε το ουσιώδες αλλά απλώς να ρετουσάρουν την πολιτική τους φιγούρα.

Γιατί δεν ενημερώνουν τον Λαό ότι ΟΥΔΕΝ δημοψήφισμα είναι εφικτό στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα έστω και αν το Σύνταγμα της τριανταπεντάχρονης Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει δημοψηφίσματα; Γιατί δεν ενημερώνουν τους αδαείς πολίτες ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις λειτούργησαν αρνητικά για το κράτος δικαίου; Το ίδιο ακριβώς Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009καθεστώς διαμορφώθηκε, από τους ίδιους πιθανόν «εθνικιστικούς» κύκλους και επί μακαριστού Χριστόδουλου με την ατελέσφορη συλλογή των 3.008.901 υπογραφών των Ελλήνων οι οποίοι ζητούσαν να γίνει δημοψήφισμα για την αναγραφή του θρησκεύματος στα δελτία ταυτότητος. Οι ίδιοι πιθανόν «εθνικιστικοί» κύκλοι εγκλώβισαν και εξέθεσαν τον μακαριστό Χριστόδουλο παίζοντας, με τα κρωξίματά τους, το δικό τους πολιτικό παιχνίδι. Αυτό δεν το γνωρίζουν οι Ελληναράδες ξερόλες που προσβάλλουν την λογική όσων πραγματικά μοχθούν, με όποιες δυνάμεις διαθέτουν, να προλάβουν την φωτιά που θα κατακάψει τα πάντα στο πέρασμά της; Δεν έχουν άραγε υποχρέωση προς τον Λαό να του γνωρίσουν, αφού διαθέτουν τον τρόπο και τα μέσα, ότι κατά το άρθρο 44 του Συντάγματος, παράγραφος 2: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών [180], ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου [120] και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.»

Και ναι μεν το Σύνταγμα το ερμηνεύει κανείς κατά την ελεύθερη, δημιουργική και δημοκρατική μωρία του, αλλά ο ευθύς, απερίφραστος νόμος που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πώς θα θεσπισθεί για να διενεργηθεί το δημοψήφισμα; Γιατί, ως αντιπολίτευση έστω, δεν έφεραν ΠΟΤΕ και ΟΥΔΕΝ ΚΟΜΜΑ πρόταση ψήφισης νόμου για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων;

Γιατί άραγε δεν στρέφουν τον οποιονδήποτε αγώνα προς τον σωστό στόχο αφήνοντας κατά μέρος τους φλύαρους, ανούσιους και κουτοπόνηρους ψευτοπαληκαρισμούς και να ανασυντάξουν την κοινωνία; Αυτά είναι δείγματα ανερμάτιστης πολιτικής, επιχείρηση αποπροσανατολισμού και πολιτικός τσαρλατανισμός. Όταν δεν έχεις την κοινοβουλευτική δύναμη να επιβάλλεις τις πολιτικές σου θέσεις πρέπει να έχεις το σθένος να δώσεις τη μάχη στο πεζοδρόμιο έστω και αν συγκρουστείς με τις δυνάμεις καταστολής. Οφείλεις να εμπνεύσεις την νεολαία με τις πολιτικές σου θέσεις για να μπορείς να έρθεις σε ρήξη για να φέρεις την ανατροπή. Τα κούφια ευφυολογήματα και οι από του βήματος της Βουλής εξυπνακιδισμοί είναι απλώς για το θεαθήναι και για αλληλοχειροκροτήματα που σκοπό και μόνο έχουν την πολιτική τους επιβίωση, αν μη τι άλλο. Κύριοι, δεν σας εμπιστευόμαστε και απευθυνόμενοι προς τον Λαό, που άλλη μια φορά σύρεται υπό τις πολιτικές σκοπιμότητες κάποιων καιροσκόπων αρχηγίσκων, με στεντόρεια φωνή προειδοποιούμε: «Φυλαχθείτε από τους ψευδοπροφήτες, που σας έρχονται ντυμένοι σαν πρόβατα, από μέσα τους όμως είναι λύκοι αρπακτικοί» [Ματθ. 7:15].

Η τεράστια κραυγή διαμαρτυρίας αλλά και η απαίτηση ριζικής αλλαγής της κοινωνικής κατεύθυνσης και η θέσπιση των απαιτούμενων νόμων για την εύρυθμη εφαρμογή του Συντάγματος σε συνδυασμό με την συνέπεια λόγων και ενεργειών για την διεξαγωγή του εθνικού αγώνα θα επιφέρει το ποθητό αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης των πολιτικών, κομματικών και κυβερνητικών λειτουργιών, την εξυγίανση των κρατικών και θεσμικών δομών, την ανανέωση του δημοσίου χώρου της Δημοκρατίας και την διασφάλιση της ιστορικής πορείας του Έθνους. Από τον δικό μας συνεπή αγώνα θα κριθεί ο συλλογικός αυτοπροσδιορισμός μας, ως κοινωνίας, ως Έθνους και η προσωπική αυτοεκτίμησή μας, ως πολιτών, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Καμιά κυβέρνηση, κανένα κόμμα, καμιά Βουλή δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει δεσμευτικά για την παρούσα και τις επερχόμενες γενεές σε θέμα που αφορά την ύπαρξη του ίδιου του Έθνους και την ιστορική πορεία του ανά τους αιώνες.

Ως γνωστόν, η φωτιά είναι το μόνο φυσικό μέσο-φαινόμενο, που ξυπνάει τα κοπάδια…Άραγε, η επερχόμενη πυρκαγιά θα καταφέρει να μας ξυπνήσει; Σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε βαρύτατο τραυματισμό του ίδιου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και η ψήφιση ενός κατάπτυστου νομοσχεδίου συνιστά κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και της πολύπαθης Δημοκρατίας μας. Και κατά την γνωστή ρήση, όταν δεν υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς, οι θεσμοί εκδικούνται. Ρήσης που έχει πολλούς αποδέκτες… που ας μη ξεχνούν ότι: Του Γουδί είναι πάντα εδώ!!!!!

ΟΘΕΝ: ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

Οδυσσέας Τηλιγάδας
elas@acsmi.gr
 ---------------------------------------------------------------------

ΣΧΕΤΙΚΑ:

"ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ" καλεί σε Δημοψήφισμα... Ναι μεν... αλλά μήπως είναι παγίδα?


Αγαπητοί μου φίλοι και αναγνώστες,
μόλις πριν λίγες ημέρες πληροφορήθηκα μια προσπάθεια που γίνεται μέσα από το διαδίκτυο, με στόχο τη συλλογή υπογραφών για την πραγματοποίηση Δημοψηφίσματος σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε (λάθρο-)μετανάστες με αδιάφανο και ασαφή τρόπο, προκαλώντας τη λογική αντίδραση των Ελλήνων.

Αρχικά μου έγινε γνωστό το κείμενο:

"Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας: Το εφιαλτικό σενάριο της ισλαμοποίησης της Ελλάδος θα ανατραπεί!" 

Εκεί για πρώτη φορά είδα ένα σημείο που δεν μου πολυάρεσε, μολονότι χάρηκα που επιτέλους μοιάζει οι Έλληνες να είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τις όποιες "κομματικές τους παρωπίδες" και να αγωνιστούν σαν μία ψυχή για το μέλλον...
Το σημείο που με προβλημάτισε είναι το παρακάτω:
(...)ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΕ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ , ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΙΝΑΡΕ ,ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ.
Σε δέκα χρόνια από σήμερα , αν αφήσουμε να περάσουν αυτές οι επιλογές, θα έχουμε στη Βουλή δεκάδες Αλβανούς, Ψευτομακεδόνες, Βούλγαρους, και Τούρκους Βουλευτές, οι οποίοι θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των χωρών προέλευσής τους.
Ο Έλληνας πολίτης θα χάσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα στη χώρα του.
Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι για την διατήρηση της κυριαρχίας του ελληνικού λαού και την προστασία του Συντάγματος.(...)

Ενώ λοιπόν συμφωνώ κατα βάση με το κείμενο και τη φιλοσοφία που δεν "κομμα-τιάζει" την Ελλάδα και τους Έλληνες σε τσιφλίκια των πολιτικών κομμάτων, βρέθηκα να διαβάζω με μεγάλη μου έκπληξη πως ο ουσιαστικός "φόβος" της "ελληνικής ψυχής" είναι να μη γεμίσει η χώρα "μιναρέδες"...

Υποθέτω πως ο συντάκτης του κειμένου αγνοεί το γεγονός πως στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες ελληνικότατες ψυχές που δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ίσως μάλιστα να έχουν εξισλαμιστεί ως προς τη θρησκεία τους... Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες ΕΛΛΗΝΕΣ που δηλώνουν άθεοι μεν, αλλά που στην καθημερινή τους ζωή είναι πιο ευσεβείς και τίμιοι από δεκάδες -κατά τα φαινόμενα μόνο- "χριστιανούς"... Ελπίζω πως απλά δεν κατάλαβε πως από μόνος του ξανακομματιάζει την "ελληνική ψυχή" απλά με ένα νέο κριτήριο: το θρήσκευμα...


Μάλιστα το κείμενο υπογράφει η "Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας", αναφέροντας πως
*Τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας θα έχει τα δικά της γραφεία.
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω των παραπάνω ιστολογίων ή στα mails:
kiriakos45@hotmail.com και deltio11@gmail.com

Θα μου πείτε τώρα γιατί κάνω το "συνήγορο του διαβόλου"? Πολύ απλά γιατί θαρρώ πως κάποιοι θέλουν μεν να βγουν οι Έλληνες από τα "κομματικά τους μαντριά", αλλά δεν έχουν καμία αντίρρηση να διασπάσουν την ελληνικότητα του κάθε πατριώτη σε "θρησκευτικά μαντριά"...


Είναι δυνατόν μια ατόφια ελληνική ψυχή να φοβάται τον οποιοδήποτε "μιναρέ"? Πόσο Έλληνας είναι ο κάθε ένας από εμάς όταν δεν μπορεί να διακρίνει τα όρια και τη λογική?...


Ωστόσο μη θέλοντας να "χαλάσω" το θετικό σκέλος της προσπάθειας, έγραψα ως σχόλιο στο κείμενο εκείνο τα παρακάτω:


Χαίρομαι που επιτέλους μοιάζει να ακούγεται η ελληνική φωνή ενωμένη και όχι "κομμα-τιασμένη"


Χαίρομαι που είναι ζωντανή η ελληνική ψυχή!


Ελπίζω στον αγώνα να είναι όλοι αφυπνισμένοι και να μην πέσουμε ούτε και στις πιο καλοστημμένες τους παγίδες,,, μιας και δεν έχουμε την πολυτέλεια εν όψει επερχόμενης κλιματικής ψύξης... και επίσημα πλέον.


Μην παίξει κανείς το παιχνίδι οποιουδήποτε δόγματος ή θρησκείας καθως και τούτο είναι το πιο βρώμικο παιχνίδι που πάντα παίχτηκε εις βάρος τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ρωσίας ή ακόμη παλαιότερα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας...

Η ελληνική Γη πρέπει να κατοικηθεί και πάλι από ΕΛΛΗΝΕΣ από άκρη σε άκρη. Η ελληνική ύπαιθρος που έχει ερημώσει ΕΙΝΑΙ η ΠΑΤΡΙΔΑ μας!
Η αποκέντρωση σε μικρές αυτάρκεις κοινότητες και αγροκτήματα θα σώσει την Ελλάδα από πολλά κακά: έλλειψη τροφής, μεταλλαγμένα, ανεργία, υπογεννητικότητα, ερημοποίηση γης, μόλυνση περιβάλλοντος, αλλά και κάθε έγκλημα και διαφθορά που "εισήχθη" επειδή μας έπεισαν εντέχνως να γίνουμε "αμερικανάκια" και να τους ακολουθήσουμε στο δικό τους αδιέξοδο...


Ας ζητήσουμε να παραχωρηθεί σε κάθε ΕΛΛΗΝΑ ένα εκτάριο Γης προς κατοικία και καλλιέργεια εφ όρου ζωής με δυνατότητα κληρονομιάς στα παιδιά του και δίχως δυνατότητα πώλησης και δίχως καμία φορολογική επιβάρυνση για αυτό το κομμάτι γης ή τα προϊόντα που παράγει!

Κι ας αρχίσουμε εργασία εκεί όλοι μαζί με ζήλο και ψυχή να ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας ένα παράδεισο για εμάς και τα παιδιά μας!



Οι μη έλληνες συμπολίτες μας δεν δικαιούνται ελληνικής Γης, εκτός και αν σε βάθος χρόνου αποδείξουν πως διέπονται από το ελληνικό πνεύμα και νιώθουν περισσότερο έλληνες παρά κάτι άλλο...


Παράλληλα θα πρέπει σε συνεργασία με τους δασκάλους να απαιτήσουμε ένα πλήρως διαφορετικό σύστημα παιδείας και ίσως η αποχή των παιδιών μας από το υπάρχον να συμβάλει ώστε να προλάβουμε τη "μετάλλαξη" που υφίστανται εκεί μέσα...


Ήδη έγραψα πολλά θαρρώ και κάνω κατάχρηση του χώρου, αλλά ακόμη και το πολίτευμα μας θα χρειαστεί να το ρυθμίσουμε με ένα τρόπο συν-δημιουργίας και να το απαγκιστρώσουμε από τα "συμφέροντα", όπως οφείλει να κάνει κάθε άλλο έθνος στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο...

Δεν έχουμε πρόβλημα με κανένα "ξένο" αλλά με τους μακρυχέρηδες που θέλουν να σφετεριστούν τη χώρα και τον πλούτο μας...

Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και μας είχαν για αιώνες στο σκοτάδι...


Τώρα ήρθε η ώρα να ξαναλάμψουμε και να δώσουμε το παράδειγμα. Η νίκη θέλει μυαλό και εξυπνάδα σαν του πολυμήχανου Οδυσσέα, δεν χρειάζεται να "χυθεί καν αίμα", δεν χρειάζεται να γίνει καμία "αιματηρή επανάσταση"... απλά θα πετάξουμε τη σαπίλα του συστήματος βάζοντας σε νέα θεμέλια τη χώρα ολόκληρη και οδηγώντας την στο δρόμο που όλοι επιθυμούμε...


Χρόνια ευτυχισμένα και με όραμα
Χρόνια καλά για εμάς και το μέλλον μας!

 Μάλλον δεν κατάφερα να χτυπήσω αρκετά δυνατά το καμπανάκι όμως... αφού ένα νέο μακροσκελές κείμενο καλεί σήμερα τους Έλληνες πατριώτες να ψηφίσουν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, -αφήνοντας καταμέρος τις όποιες κομματικές τους προτιμήσεις- και καταλήγει να υπογράφεται πάλι από την άγνωστη προς το παρόν "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ"...


Διαβάζοντας προσεκτικά το κείμενο-διακήρυξη που φέρει τον τίτλο:

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ , ΞΕΚΙΝΑ ΤΩΡΑ !!! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ - Ο ΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ !!!

ένιωσα δυστυχώς πως και πάλι κάτι δεν πάει καλά με το κείμενο. Κάποια σημεία αφήνουν να φανεί ακόμη πιο ξεκάθαρα ο κίνδυνος-παγίδα, που προς το παρόν δεν είμαι σε θέση να πω εάν έγινε εσκεμμένα ή "κατά λάθος"...


Στο παραπάνω κείμενο δίδεται ως πηγή ο παρακάτω σύνδεσμος στη σελίδα του δημοσιογράφου κ. Χατζάρα: http://deltio11.blogspot.com/2009/12/blog-post_5009.html, αλλά και εκεί δεν υπάρχει δυστυχώς το όνομα του/ή των αρχικών συντακτών του κειμένου και δεν είναι σαφές εάν το πόνημα τούτο είναι έργο του ίδιου του δημοσιογράφου... Αλλά ο ίδιος προφανώς και είναι το ένα τουλάχιστον σκέλος της "Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας", αφού το e-mail του (deltio11@gmail.com) είναι ένα από τα δύο που αναφέρονται στο "στόχο" λειτουργίας σχετικών γραφείων ως διεύθυνση επικοινωνίας...


Παρ΄όλ΄αυτά επειδή το κείμενο αυτό μου εστάλη με e-mail που απευθυνόταν σε πολλά Blog, μεταξύ των οποίων διέκρινα και πολλά αγαπημένα και σε εμένα προσωπικά (blog), έστειλα μια πρώτη απάντηση προς όλους, με μια σύντομη τοποθέτηση και με την επιθυμία να μάθω ποιά είναι αυτή η "Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας", πράγμα για το οποίο δεν έχω ακόμη καμία απάντηση...


Το κείμενο-απάντηση που απέστειλα είναι το ακόλουθο:


Την καλησπέρα μου κατ΄αρχήν σε όλους σας.


Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το κείμενο που ζητά να μη δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες, ωστόσο με βρίσκει σκεπτική η χρήση του "μουσουλμανισμού" ως κριτήριο ανάμεσα σε πολλά άλλα σοβαρά σημεία, -μολονότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα γνωστό στη Θράκη-...
καθώς βλέπω να στήνεται και μέσα στα ελληνικά μυαλά μια νέα παγίδα που βάζει τείχη να ορθώνονται λόγω διαφορετικής θρησκείας μεταξύ ανθρώπων και πολύ φοβούμαι την εκμετάλλευση τούτης της ιδέας από πρόθυμους καπηλευτές που ζητούν να ξεσπάσει ο δίκαιος αναβρασμός της ελληνικής ψυχής, για άλλη μια φορά δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Τουναντίον μάλιστα μπορεί να πετύχουν τη επιθυμητή γι΄αυτούς αιματηρή "επανάσταση" ανθρώπου προς άνθρωπο και να συνεχίσουν για μερικές δεκαετίες να υπονομεύουν την Ελλάδα, τα εδάφη της και τους Έλληνες. Ακόμη δεν κατανοώ το αίτημα για παροχή δικαιώματος ψήφου προς Βορειοηπειρώτες, Ποντίους και Έλληνες ομογενείς...
Ως Ελληνίδα που έζησα στη Γερμανία τη ζωη του Έλληνα μετανάστη-ομογενή θεωρώ λάθος να ψηφίζουν για τα της Ελλάδας (γενικώς κι αορίστως) όσο ζουν και διαμένουν μόνιμα στο΄εξωτερικό. ...|(καθώς) Ζουν σε άλλη πραγματικότητα...


Πριν από όλα ωστόσο πολύ θα ήθελα να γνωρίζω το συντάκτη του κειμένου και τα άτομα που αυτοαποκαλούνται "Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας" .


Νομίζω πως υπάρχει κατ΄αρχήν ανάγκη σοβαρού διαλόγου και ενημέρωσης, όπως και ενός συνολικού οράματος για το μέλλον το δικό μας και της χώρας μας ολόκληρης. Δίχως ένα όραμα για το που επιθυμούμε να φτάσουμε και πως θέλουμε να είναι η Ελλάδα που ανακάμπτει και βρίσκει το Πνευματικό Φως και την Αξία της, θα βρισκόμαστε μονίμως να υπογράφουμε δημοψηφίσματα και να στήνουμε αγώνες για κάθε ένα από τα πολύ πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε...


Θεωρώ σκόπιμο να αρχίσει ένας διάλογος από γειτονιά σε γειτονιά και κάθε περιοχή να εκλέξει αντιπροσώπους, ώστε να δημιουργηθεί σταδιακά μία αντιπροσωπευτική ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
  • από άτομα που ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με την "επαγγελματική πολιτική" των κομμάτων, 
  • από απλούς καθημερινούς ενήλικες Έλληνες που έχουν τελειώσει τουλάχιστον το Λύκειο και στα πλαίσια αυτά να συζητηθεί και να αποφασιστεί ένα πραγματικά Ελληνικό Σχέδιο που να βάζει την Ελλάδα σε φάση ανάκαμψης.


Έχω κάποιες ιδέες πάνω σε αυτό, αλλά σιγουρα υπάρχουν πολλοί ακόμη Έλληνες με ψυχή, που έχουν κι εκείνοι ιδέες να μοιραστούμε, για τις οποίες αξίζει κανείς να παλεύει.


Θα χαιρόμουν να λάμβανα τις απόψεις σας πάνω σε αυτό και να συζητούσαμε για το τι μπρούμε να πράξουμε διατηρώντας την ειρήνη και επιφέροντας λύσεις άμεσες κι κατανοητές για τον κάθε άνθρωπο που οραματίζεται το λαμπρό μέλλον της Χώρας του να πλησιάζει μέρα με την ημέρα. Το θάρρος ποτέ δεν μας έλειψε.


Με εκτιμηση
στους Συν-Έλληνες αγωνιστές
Βίκυ Χρυσού


Κλείνοντας προς το παρόν στο σημείο αυτό, θα ήθελα πραγματικά από όλους σας ένα πραγματικό διάλογο, γιατί με την τροπή των πραγμάτων και τις βεβιασμένες κινήσεις τούτης της "Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας" δεν το βλέπω καθόλου άτοπο να οδηγούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες Έλληνες σε λάθος μονοπάτια -ηθελημένα ή άθελα τους...

Η σύνεση, η λογική, οι ιστορικές μνήμες και η ατρόμητη Ελληνική Ψυχή δεν μπορούν να χωρέσουν κατά την άποψη μου μέσα σε "θρησκευτικές" μικρότητες και ξενοφοβία!


Ναι δεν συμφωνώ με το "ξεβράκωμα" και το ξεπούλημα της ελληνικής ιθαγένειας, όμως αυτό δεν με εμποδίζει να δω πως οι εμπνευστές της κίνησης ήδη έχουν στο μυαλό τους ως Έλληνες ΜΟΝΟ τους χριστιανούς ορθόδοξους, πράγμα που ούτε με το "αγαπάτε αλλήλους" του Χριστιανισμού συνάδει, αλλά και ούτε με την ανεκτικότητα που επεδείκνυαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας απέναντι στους "ξένους θεούς"...



Επίσης με την ίδια λογική κανένας Έλληνας ομογενής δεν θα είχε το δικαίωμα να έχει ορθόδοξο ναό στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και αλλού...


Σκεφτείτε λίγο πριν προκαλέσετε νέα μίση μεταξύ Ελλήνων, γιατί τον Έλληνα δεν τον κάνει η θρησκευτική του πίστη, αλλά η Ελληνική του παιδεία, το ήθος και το φιλότιμο του, η εξυπνάδα και η μαχητικότητα του... και τούτο που εσείς (της Επιτροπής Σωτηρίας) καλείτε "αγώνα ελληνικό" μόνο θρησκευτική μισαλλοδοξία καταντά να είναι, που δεν συνάδει ούτε με το σημερινό Σύνταγμα που επικαλείστε, αλλά και προ πάντων ούτε και με την Ελληνική Ψυχή!

Γνωρίζω πως κάποιοι είχαν στόχο να προκαλέσουν μία κόντρα και ένα ξέσπασμα μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών, ώστε να δώσουν στην κυβέρνηση το άλλοθι και τη βαλβίδα εκτόνωσης που έχει ανάγκη. Είναι γνωστό πως τούτο θα ήταν το τελευταίο χαρτί των προδοτών που κινούν τα νήματα εκμετάλλευσης των λαών και είχα γράψει σχετικά συστήνοντας να μη βγει κανείς στο δρόμο το Δεκέμβρη, όσο δίκαιο και να είναι το "αίτημα" του, αλλά να κάνει υπομονή λίγες μέρες για να μην "πέσει σε τέτοια παγίδα"...


ΠΡΟΣΕΞΤΕ φίλοι μου μην είναι τούτη εδώ η "βαλβίδα" που είχαν σκαρφιστεί για το Δεκέμβρη, αφού δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να βγάλουν τους Έλληνες σε τέτοιου είδους "κοκορομαχίες" απέναντι σε μετανάστες παρά τις συνεχείς προβοκάτσιες...


Δείτε όσα μας ΕΝΩΝΟΥΝ και όχι όσα φαινομενικά μας χωρίζουν!
Το "διαίρει και βασίλευε" που υποβόσκει σε τούτη την "καμπάνια" δεν είναι δείγμα πατριωτισμού, ούτε ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ!

Με εκτίμηση προς κάθε μαχόμενο αγωνιστή
που πάνω από όλα ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ και μάχεται για ένα καλύτερο αύριο.

Βίκυ Χρυσού
 
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.