Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΑ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ» ?



Διαβάζω από την ηλεκτρονική έκδοση της "Καθημερινής" :

"Αποχώρηση Λαφονταίν από τη γερμανική βουλή για λόγους υγείας "
Ο Όσκαρ Λαφοντέν εγκαταλείπει τη βουλευτική του έδρα και τη θέση του προέδρου του κόμματος Linke γιατί πάσχει από καρκίνο.
Ο ηγέτης του γερμανικού
σκληροπυρηνικού αριστερού κόμματος Linke, Όσκαρ Λαφοντέν, θα εγκαταλείψει τη βουλευτική έδρα του καθώς και τη θέση του προέδρου του κόμματος γιατί πάσχει από καρκίνο, δήλωσαν σήμερα πηγές που πρόσκεινται στον Γερμανό πολιτικό.
Ο 66χρονος Λαφοντέν, πρώην ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) είναι τα τελευταία χρόνια ένας από τους πιο δημοφιλείς αριστερούς πολιτικούς στη χώρα του.
Το κόμμα του, Linke, ιδρύθηκε το 2007 και συνενώνει τους παλαιούς κομμουνιστές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και Σοσιαλδημοκράτες που εγκατέλειψαν το κόμμα τους. Tο Νοέμβριο του 2009, ο Λαφοντέν υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρκίνο του προστάτη.
(www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ")


Πέρα από το εξαιρετικά δυσάρεστο περιεχόμενο του "άρθρου" χαρακτηριστικά προκλητικό είναι αυτό που τόνισα:
Το LINKE χαρακτηρίζεται "σκληροπυρηνικό" !!!.
Θα ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται για λάθος, για άρθρο του παιδιού που γράφει τα φαρμακεία ... . 

Ομως τα "λάθη" αυτά δεν συγχωρούνται και δεν χωρούν σε εφημερίδες όπως η "Καθημερινή", που και οργανωμένη είναι και δεν έχει τουλάχιστον εκφραστικά επίπεδο φυλλάδας.

Το να "χαρακτηρίζεται" ένα σοσιαλιστικό κόμμα όπως το Linke ως "σκληροπυρηνικό" δείχνει μία ασυγχώρητα φασίζουσα αντίληψη, μια επιθετικότητα, η οποία αν μη τι άλλο και φθόνο αποδεικνύει και αβάσιμη είναι (ιδίως όταν αφορά κοινοβουλευτικό κόμμα). Αποδεικνύεται η τάση του ολοκληρωτισμού που θέλει να περάσει στην κοινωνία η φασίζουσα δεξιά και τα όργανά της. Ακόμα και εάν αρθρογράφος είναι το παιδί που γράφει για τα φαρμακεία, η αντίληψη αυτή στο μυαλό του αποτελεί το "αυγό του φιδιού" για το μέλλον.
Για εμένα, τον "σκληροπυρηνικό" δημοκράτη τέτοια άρθρα και εκφράσεις αποκαλύπτουν ότι ο φασισμός είναι παρών και ισχυρός, βρώμικος και ύπουλος όπως πάντα, χρησιμοποιεί εμμεσότητες για να προλειάνει το έδαφος και να επηρεάσει την κοινωνία.
Ευτυχώς "άρθρα" αυτού του επιπέδου και περιεχομένου, που μοιάζουν γραμμένα από άτεχνους "Κυπατζήδες" και χαμηλόβαθμούς υποπράκτορες χωρών μελών του ΝΑΤΟ, γίνονται εύκολα αντιληπτά από όσους έχουν έστω κάποια μικρή πολιτική παιδεία.

Οσο για το λοιπό περιεχόμενο του άρθρου: δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό που του έδωσα ως προς την πρόθεση και την προέλευση:



  • Από πότε οι εφημερίδες γράφουν από τι πάσχει κάποιος εν ζωή άνθρωπος (χωρίς μνεία ότι ο ίδιος αποκάλυψε μήνες πριν το πρόβλημα με τον προστάτη του) και δεν σέβονται ούτε το ιατρικό απόρρητο, ούτε την προσωπικότητα του πάσχοντος και τον «αχρηστεύουν» αυθαίρετα με πολιτικό θάνατο.




  • Από πότε η επέμβαση για αφαίρεση προστάτη καθίσταται «καρκίνος» και μάλιστα σε μορφή μη επανορθώσιμης νόσου; Και εάν αυτό αληθεύει ποιος πληροφόρησε τον αρθρογράφο ότι ο πολίτης πάσχει τελικά από καρκίνο και δεν διορθώθηκε το πρόβλημα υγείας με την επέμβαση; Μήπως οι πληροφορίες αυτές είναι εξαιρετικά και άκρως απόρρητες για να τις γνωρίζει ένας αρθρογράφος ελληνικής εφημερίδας.




  • Δήλωση του ίδιου του Λαφονταίν περί αποχώρησής του και για την αιτία αυτή δεν υπάρχει στο άρθρο (ούτε καν περιλαμβάνεται ως γεγονός, ως συμβάν). Αντίστοιχα, τέτοια δήλωση δεν βρήκα ούτε στον ξένο τύπο. Συνεπώς και πέρα από το λοιπό περιεχόμενο του άρθρου δύο τίνα δύνανται να συμβαίνουν: α. ο ανώνυμος αρθρογράφος είναι κοινός και επικίνδυνος προβοκάτορας, β. είναι «καλά» πληροφορημένος και γνωρίζει τα πράγματα πριν συμβούν και από «περίεργες» πηγές … . \




  • Τέλος το περιεχόμενο του άρθρου πέρα από το ακραίο «σκληροπυρικού» περιέχει σημειολογικά και άλλες πληροφορίες για την προέλευση και την σκοπιμότητά του καθώς βλέπουμε εγκατάλειψη της «είδησης» και ενασχόληση με αρνητική κριτική προς το «Linke». Ετσι τα πρόσωπα που στελεχώνουν το κόμμα «εγκατέλειψαν» το SPD και δεν διαφώνησαν με την κεντροδεξιά πολιτική του ή την σύμπραξη με την Μέρκελ … .

Με αυτά και αυτά, η αντίληψη που θέλει το άρθρο να περάσει στον αναγνώστη είναι ότι το Linke είναι ένα ακραίο σκληροπυρηνικό αριστερό κόμμα που αποτελείται από πρόσωπα (σχεδόν «προδότες») που εγκατέλειψαν το κόμμα τους και τώρα χάνει τον αρχηγό του, ο οποίος, ούτως ή άλλως, εξακολουθεί να πάσχει από ανίατη ασθένεια, με βάση όχι δήλωση του ιδίου, αλλά «καλά πληροφορημένες πηγές».
Τα συμπεράσματα εύλογα και αυτονόητα, ανήκουν σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες (ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων).
Οσο για την εφημερίδα και τον ανώνυμο συντάκτη θα πρέπει κυρίως να τηρούν τους νόμους και την δεοντολογία. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση σας.


Με φιλικούς χαιρετισμούς
Δημ. Καραμήτσας
Δικηγόρος, Αντ/δρος ΙΝ.ΚΑ. (Ν. ΙΝ.ΚΑ.)


(ο σχολιασμός και στο http://dialogos-koinonia.forumotion.com/forum.htm)


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.