Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Στην Κύπρο ο γγ του ΟΗΕ


   Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι - μουν. Λίγη ώρα μετά την άφιξη του θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα του παραθέσει ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, αύριο το πρωί θα συναντηθεί αρχικά με το προσωπικό της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ και θα επισκεφθεί την «πράσινη γραμμή» στη Λευκωσία. Ακολούθως, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, πρώτα με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και στη συνέχεια με τον Δημήτρη Χριστόφια.

    Το μεσημέρι της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού θα έχει κοινή συνάντηση με τους δύο ηγέτες, στην οικία του ειδικού του αντιπροσώπου στην Κύπρο, Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.
    Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο κ. Μπαν θα παραστεί σε δεξίωση σε ξενοδοχείο της πόλης, στο οποίο έχουν προσκληθεί πολιτικοί, διπλωμάτες και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα αναχωρήσει από την Κύπρο το πρωί της Τρίτης.

    Στο μεταξύ, σε ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων για τα αποτελέσματα των εντατικών συνομιλιών με την τουρκοκυπριακή ηγεσία, προχωρά ο Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι πρόκειται για μια πρώτη ενημέρωση αναφορικά με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και ότι σύντομα θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο. (ana-mpa)
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.