Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Τι να σημαίνει ο διορισμός στα ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΛΤΑ ενός στελέχους που είναι γέννημα θρέμμα του ΠΑΣΟΚ; (2)

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο / Με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο / Πωλείται και το δίνω όσο κι όσο...
 
Σε προηγούμενη ανάρτηση μας με θέμα:

"Τι να σημαίνει ο διορισμός στα ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΛΤΑ ενός στελέχους που είναι γέννημα θρέμμα του ΠΑΣΟΚ;"

Φίλος μας αναγνώστης στο facebook μας θύμισε ένα παλιό "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ΕΛΤΑ",
...σε άρθρο του "Ριζοσπάστη" (Πέμπτη 11 Ιούλη 1996).

Ελπίζουμε ότι ο νέος επικεφαλής στα ΕΛΤΑ, και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Βουρνάς, να μας διαψεύσει στα ερωτήματα που είχαμε θέσει στην προηγούμενη ανάρτησή μας, ότι:

"O Γιώργος Παπανδρέου κατάλαβε ότι με τα happy boys και τα κολεγιόπαιδα συμμαθητές των Γκλύξμπουργκ δεν τραβάνε, ή πετάει καυτή πατάτα σε ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μιας και όλοι θέλουν να ξεπουλήσουν τα ΕΛΤΑ;"

Νάσος

Σχετικά:

Σταθερά στη ρότα της "φιλελευθεροποίησης"
Την προσήλωση της κυβέρνησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "εκσυγχρονισμού" των ΕΛΤΑ, ύψους 40 δισ. περίπου, που εναρμονίζεται με τη φιλελευθεροποίηση της ταχυδρομικής αγοράς και καταργεί τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ταχυδρομείου, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές επιταγές, επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών Πάνος Βουρνάς, μιλώντας στη χτεσινή ημερίδα που διοργάνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με θέμα: "Το ταχυδρομείο σήμερα και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του".

Βέβαια, προϋπόθεση για να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα από την ΕΕ, είναι η πιστή εφαρμογή των κατευθύνσεων περί κατάργησης των κρατικών μονοπωλίων, και το άνοιγμα της αγοράς και ιδιαίτερα των κερδοφόρων υπηρεσιών στις ιδιωτικές εταιρίες. Για το λόγο αυτό στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος συμμετέχουν εκπρόσωποι της Κοινότητας, ενώ η εκπόνηση της μελέτης, αλλά και η εφαρμογή της έχει περάσει στα χέρια αδρά αμειβόμενων συμβούλων εκτός Οργανισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην ημερίδα ο γενικός διευθυντής των ΕΛΤΑ Ανδρέας Αθανασόπουλος, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατά το πρώτο τρίμηνο του 1996 παρουσίασαν θετικά οικονομικά αποτελέσματα και κέρδη 77 εκατομμυρίων δραχμών. Σε μια εργάσιμη ημέρα ο Οργανισμός πραγματοποιεί πωλήσεις υπηρεσιών αξίας 230 εκατομμυρίων, εισπράξεις και πληρωμές 10 δισ. ενώ τα ταχυδρομικά γραφεία επισκέπτονται καθημερινά 250.000 άνθρωποι και οι 1.190 αγροτικοί διανομείς καλύπτουν αποστάσεις 30.000 χιλιομέτρων.

Βέβαια τα στοιχεία αυτά, δεν μπορούν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα στη λειτουργία των ΕΛΤΑ, που αντανακλώνται στην εξυπηρέτηση του κοινού, στην έλλειψη υποδομής, στην υποβάθμιση υπηρεσιών του προς όφελος των ιδιωτικών εταιριών, στη μη ορθολογική κατανομή του προσωπικού του, που οφείλεται και σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ο γενικός διευθυντής των ΕΛΤΑ παρουσίασε στην ημερίδα την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος, του μηχανογραφημένου ταχυδρομικού κώδικα, και ανακοίνωσε ότι στα σχέδια του Οργανισμού είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όπου οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα μέσω των προσωπικών τους υπολογιστών και των συσκευών FAX, τα οποία μέσω του κέντρου παραγωγής ηλεκτρονικών επιστολών θα καταλήγουν στους παραλήπτες.

Στην ημερίδα που συμμετείχαν εκπρόσωποι από 100 μεγάλους πελάτες του ταχυδρομείου (τράπεζες, εμπορικές επιχειρήσεις, ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.) παρευρέθηκαν και μίλησαν ο γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ενωσης (ΠΤΕ) Τόμας Λέιβέι και ο εκπρόσωπος της 18ης Γενικής Διεύθυνσης της ΕΕ Τζ. Ρετμπρόεκ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ







========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.