Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Φρούδες ελπίδες, η «μη βίαιη λύση»

"...είναι υποκριτές και Φαρισαίοι και πως στόχος τους δεν ήταν άλλος παρά μόνο να συκοφαντούν και να δυσφημίζουν τον ένοπλο αγώνα των Παλαιστινίων, με απώτερο σκοπό τον αφοπλισμό τους και την απόλυτη υποταγή τους στον «εκλεκτό» λαό και στο κράτος του προφήτη Ισραήλ."
Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ (enet)


Αυτές τις μέρες έξω από τη Γάζα δοκιμάζονται οι συνειδήσεις πολλών, που με πείσμα και ισχυρά επιχειρήματα στήριζαν τη «μη βίαιη» λύση του Παλαιστινιακού.

Κρύβονται εντέχνως πίσω από τις «γιορτινές μέρες» και τις ενασχόλησεις με άλλα διεθνή και τοπικά θέματα. Παρακολουθούν και δεν μιλούν και δεν γράφουν.

Βλέπουν ασχολίαστα να οδηγείται προς την αποτυχία μια τεράστια προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί μια διεθνής πορεία τύπου «Γκάντι» -όπως έγραψαν οι διοργανωτές της στην προκήρυξή τους- προς την αποκλεισμένη Γάζα.


Σήμερα οι «ακραίοι» δικαιώνονται. Οχι επειδή έγραφαν ότι το τρίγωνο Ισραήλ-ΗΠΑ-Ε.Ε. δεν θέλει πολιτική λύση στο Παλαιστινιακό, αλλά επειδή έγραφαν επίσης ότι αυτοί που παρότρυναν τους Παλαιστινίους να ακολουθήσουν μη βίαιες μορφές πάλης, να σταματήσουν τις επιθέσεις των καμικάζι και την εκτόξευση ρουκετών, είναι υποκριτές και Φαρισαίοι και πως στόχος τους δεν ήταν άλλος παρά μόνο να συκοφαντούν και να δυσφημίζουν τον ένοπλο αγώνα των Παλαιστινίων, με απώτερο σκοπό τον αφοπλισμό τους και την απόλυτη υποταγή τους στον «εκλεκτό» λαό και στο κράτος του προφήτη Ισραήλ.

Την υποκρισία του Δυτικού κόσμου μπορεί να την δει κανείς μέσα μια πολυεπίπεδη οθόνη. Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Αγγλία ασχολούνται με τον αγώνα των Ιρανών και σιωπούν για τον αγώνα των Παλαιστινίων και των διεθνών ακτιβιστών για να αρθεί ο παράνομος διεθνώς αποκλεισμός της Γάζας. Αυτές τις μέρες όλα τα «όργανα» της Ε.Ε. υπολειτουργούν και σιωπούν.

Σήμερα στο Κάιρο της Αιγύπτου και στην Ακαμπα της Ιορδανίας έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2.000 διεθνείς ακτιβιστές και αγωνίζονται για την εφαρμογή της απόφασης του ΟΗΕ που λέει ότι ο αποκλεισμός της Γάζας είναι παράνομος. Ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι οι πολίτες της Λωρίδας της Γάζας στερούνται «θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα» και κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει αμέσως τον αποκλεισμό της Γάζας.


Το καθεστώς του Μουμπάρακ, που επιστράτευσε όλα τα δικά του ΜΜΕ για να στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ιρανών, προχώρησε σε συλλήψεις Αιγύπτιων πολιτών και διεθνών ακτιβιστών που σκοπεύουν να οργανώσουν ειρηνική πορεία προς τη Γάζα.

Και όταν επιστρατεύει ο Μουμπάρακ τα ΜΜΕ υπέρ του αγώνα των Ιρανών πολιτών, ελπίζει πως οι δυτικές κυβερνήσεις θα «αγνοήσουν» την καταστολή δημοκρατικών διεκδικήσεων και θα τον αφήσουν να καταπατήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της Αιγύπτου. Και όταν το καθεστώς του Μουμπάρακ εμποδίζει διεθνείς ακτιβιστές από το να επιχειρήσουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας, περιμένει να ανταμειφθεί οικονομικά και πολιτικά.

Ετσι εξηγείται η σιωπή των χωρών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ όταν ανάγκασε το κομβόι των 400 διεθνών ακτιβιστών, που ταξίδεψε πάνω από 3.500 χιλιόμετρα ξεκινώντας από την Αγγλία, περνώντας από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία και την Ιορδανία να γυρίσει από την Ακαμπα της Ιορδανίας πίσω προς τη Συρία και από εκεί να αποβιβαστούν τα 250 φορτηγά στο λιμάνι Ελ Αρίς της Αιγύπτου.

Ενα «καψώνι» 3.000 χιλιομέτρων, χωρίς εγγυήσεις ότι θα τους επιτραπεί να περάσουν με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο λόγος που το κάνει αυτό η κυβέρνηση του Μπουμπάρακ είναι για να εμποδίσει την ενσωμάτωση ενός κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν ετοιμάσει Αιγύπτιοι πολίτες για τη Γάζα.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.