Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Οι Ελληνες είναι διχασμένοι για την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων Ερευνα Public Issue

Αρνητική εικόνα για τους μετανάστες (kathimerini)

Διχασμένοι ως προς την επέκταση των πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, αλλά και υπέρ των κριτηρίων ιθαγένειας που θέτει το σχετικό νομοσχέδιο, εμφανίζονται οι Ελληνες στην έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της «Κ».

Πάντως, η συνολική εικόνα είναι αρνητική για τους μετανάστες, με σαφείς τις επιρροές της οικονομικής κρίσης. Στους παραδοσιακούς λόγους απόρριψης, όπως η «εγκληματικότητα» και η «αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας», προστίθεται τώρα και ένας ακόμη:
«Δεν προσφέρουν στην οικονομία», υποστηρίζει ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων. Αντίστοιχες τάσεις εμφανίζονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Τέλος, για την εθνική ταυτότητα γράφουν στην «Κ» ο καθηγητής Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης και ο αναπληρωτής καθηγητής στο LSE JohΗutchinson.

Σχετικά:
Διχασμός για παροχή ψήφου σε μετανάστες_(...EΛΛAΔA...)
Η κρίση οξύνει τις εντάσεις στην Ευρώπη_(...EΛΛAΔA...)
H ιθαγένεια και η εθνική ταυτότητα_(...EΛΛAΔA...)
Αποψη: Περί ομοιογένειας_(...EΛΛAΔA...)
Η εθνική ταυτότητα ως δίλημμα και ως προοπτική_(...EΛΛAΔA...)
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.