Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Απεργία 10 Φλεβάρη

Συγκεντρώσεις:
ΑΔΕΔΥ: Πλ. Κλαυθμώνος στις 10:30 Π.Μ.
ΠΑΜΕ: Σύνταγμα στις 10 π.μ.
24ωρη απεργία για τις 10 Φεβρουαρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στη μείωση αποδοχών και την υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Την ίδια μέρα απεργούν, με δικό τους πλαίσιο, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία (όπως της wind ) προκειμένου να πάρει χαρακτηριστικά γενικής απεργίας.
 
Τη προβλεπόμενη αύξηση της ανεργίας το τέλος του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τις δυσμενείς προοπτικές για τους εργαζόμενους (σύμφωνα με την ΤτΕ) ήρθε να επιβεβαιώσει το διάγγελμα του πρωθυπουργού που προβλέπει μεταξύ άλλων:
-μείωση μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους από 7% έως 15%
-αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
-αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα (0,10 euro/lt)
 για να αποσπάσει τα συγχαρητήρια τραπεζιτών, και ΣΕΒ ενώ η ΓΣΕΕ υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια ενιαίας απεργιακής κινητοποίησης προκύρηξε  ξεχωριστή απεργία στις 24 Φλεβάρη.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.