Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Άμεσο και ελπιδοφόρο το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Φιλαδέλφειας

Σε ανάρτησή μας με θέμα:


Είχαμε θέσει τις παρακάτω ερωτήσεις:

- Τι λέει επ΄ αυτού το γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Φιλαδέλφειας καθώς και ο Λυκειάρχης;

- Τι λέει η κυρία Υπουργός Παιδείας;

Οι πρώτοι μας απαξίωσαν, ένδειξη το πόσο τους ενδιέφερε το θέμα, αλλά και μία διαπίστωση δική μας για το "βαθύ κράτος" του δημόσιου τομέα.

Αντίθετα το Υπουργείο Παιδείας μας απάντησε και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

 Επιλέξαμε αυτό το τίτλο: "Άμεσο και ελπιδοφόρο το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Φιλαδέλφειας"

Για να τονίσουμε ότι οι κυβερνητικές προσπάθειες, όσο και φιλότιμες και αν είναι για αλλαγές ή και βελτιώσεις, θα  βρίσκουν (σχεδόν) πάντοτε και από ένα "καλοβολεμένο" δημόσιο εμπόδιο, ασφαλές και κατοχυρωμένο στη μονιμότητα της καρέκλας του, και από εκεί θα λειτουργεί σαν "φίλτρο πέδησης" σε όποια πολιτική δεν του αρέσει.

Στη προκειμένη περίπτωση, βλέπουμε ότι θεσμικά ένα υπουργείο "εκτίθεται", γιατί ένας Νομάρχης "αντιστέκεται" μέσω ενός Λυκειάρχη για ένα αυτονόητο θέμα που θα μπορούσε να λυθεί άμεσα, εάν δεν υπήρχαν οι λεγόμενες αρμοδιότητες και τα λάθη της μεταβίβασης εξουσίας στις Νομαρχίες. Να λοιπόν ένα ακόμη θέμα που μπορεί να λύσει ο "Καλλικράτης".  

Νάσος

Γραφείο Τύπου Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων <press@ypepth.gr>
Αγαπητοί Διαχειριστές,

Σχετικά με το post σας για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Φιλαδέλφειας  που αναρτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2010 θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Το θέμα όπως ενημερωθήκαμε είναι αρμοδιότητα της Νομαρχίας . Παρόλα αυτά ενημερώσαμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου υπάγεται το συγκεκριμένο σχολείο  ώστε και αυτοί να συμβάλλουν για να λυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου 

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.