Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο Μεσαίωνας κυοφορήθηκε αργά και σταθερά στον Αρχαίο Κόσμο, με διαδικασίες απολύτως φυσιολογικές και αναμενόμενες.

Άριστες κριτικές συνοδεύουν την ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη Alejandro Amenábar, Αgora, που αυτές τις μέρες προβάλλεται στους κινηματογράφους, ενώ διάφορες αρχαιολατρικές ιστοσελίδες την υμνούν επί πλέον με διθυράμβους. Όλα τα θετικά σχόλια είναι απόλυτα δικαιολογημένα, καθ' ότι πρόκειται για μία υπερπαραγωγή, στην οποία επί τέλους παρουσιάζεται -με σεβασμό στις ιστορικές πηγές- η ιστορική αλήθεια για την επικράτηση του Χριστιανισμού, τη δολοφονία του πολιτισμού και την έλευση του Μεσαίωνα, όπως σε πολλά άρθρα μας έχουμε δείξει στην «Ελεύθερη Έρευνα».

H δράση της ταινίας εκτυλίσσεται στην Αλεξάνδρεια τον δ΄ αι. μ.Χ. με κύριο άξονα τη ζωή της μαθηματικού και φιλοσόφου Υπατίας, τις διώξεις της από τους χριστιανούς και τη δολοφονία της από τον υποκινούμενο και φανατισμένο χριστιανικό όχλο από τον τότε πατριάρχη Αλεξανδρείας, Κύριλλο, και σημερινό άγιο του Χριστιανισμού (18 Ιανoυαρίου.) (Βλ. Ένα χρονικό του διωγμού των φιλοσόφων διά μέσου των αιώνων). 

Μερικές «ατάκες» της Υπατίας από την ταινία:
     - Δεν πιστεύεις στο θεό;
     - Πιστεύω στη Φιλοσοφία.

     Συνομιλώντας με έναν ιεράρχη:
     - Εσύ δεν μπορείς να αμφισβητείς την πίστη σου. Εγώ πρέπει να αμφισβητώ τη δική μου!

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.