Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Νέο Δόγμα Διακυβέρνησης: «Τίποτα δε γίνεται χωρίς μηχανικούς» Και η κυβέρνηση πολύ γουστάρει !


Ολοκληρώθηκε  επιτέλους η τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και τα στατιστικά αποδεικνύουν την αριθμητική υπεροχή των μηχανικών πάσης βαθμίδος και ειδικότητος.
Όλοι τους είναι υπέροχοι !
Ακόμα και στην Πρόνοια μηχανικός μπήκε !

Παράλληλα προχωράει και η δημοσιοποίηση των διαφόρων νομοσχεδίων που μπαίνουν σε διαβούλευση και τι διαπιστώνουμε ;

Σχεδόν σε κάθε άρθρο, κι όπου χρειάζεται συμμετοχή κάποιου «ειδικού», αυτός είναι κατά κανόνα μηχανικός. Θέλετε παράδειγμα; 
Στο σχέδιο νόμου για τους ενεργειακούς επιθεωρητές προβλέπεται ότι  ΜΟΝΟ  μηχανικοί ΠΕ και ΤΕ με συναφή εμπειρία γίνονται ενεργειακοί επιθεωρητές.
Καλά και οι άλλοι επιστήμονες, χημικοί, φυσικοί, περιβαλλοντολόγοι και λοιποί, που έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων και  συστημάτων, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ελέγχων ενεργειακών  εγκαταστάσεων, ενεργειακών επιθεωρήσεων γιατί να μη μπορούν να περιληφθούν στο μητρώο των ενεργειακών επιθεωρητών;
Μα, γιατί προφανώς δεν το επιτρέπουν οι μηχανικοί, επειδή αενάως έχουν τον τρόπο τους να αυξάνουν το επαγγελματικό τους αντικείμενο, συνήθως σε βάρος των άλλων  επιστημόνων.
Και καλά αυτοί το συμφέρον τους κοιτούσαν πάντα.

Η κυβέρνηση όμως;
Προφανώς γουστάρει να είναι όμηρος των μηχανικών ες αεί.
 ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΡΩΝ

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.