Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Τί έγινε λοιπόν; Πήγε η κυβέρνηση να επιβάλει κρυφό φόρο ή χάλασε πάλι το κομπιουτεράκι του υπουργείου;

Αλαλούμ με τις αποδείξεις και το αφορολόγητο (newstime)

Κρυφό φόρο διείδαν στο MEGA μέσα στην απόφαση για "χτίσιμο" του αφορολογήτου με αποδείξεις που αντιστοιχούν σε μεγάλο μέρος των αποδοχών. 

Ο Γιώργος Οικονομέας είπε χαρακτηριστικά ότι "αυτό δε λέγεται κίνημα των αποδείξεων, είναι sudoku για δυνατούς λύτες" και κατηγόρησε το κράτος ότι επιφορτίζει τους πολίτες με το ρόλο του φοροεισπράκτορα επειδή δεν έχει το ίδιο τους απαραίτητους μηχανισμούς για να συγκεντρώσει έσοδα. 

Δεδομένου μάλιστα του ότι δαπάνες για ενοίκια, ΔΕΚΟ και τηλέφωνα εξαιρούνται, ο δημοσιογράφος μίλησε για "καταναλωτικό όργιο" στο οποίο  καλούνται να επιδοθούν οι πολίτες ώστε να μην πληρώσουν επιπλέον φόρο. 

Κι ενώ η άποψη του Γιώργου Οικονομέα είχε γραφτεί στο σούπερ του δελτίου, ο Μανώλης Καψής έσπευσε να προστατεύσει την κυβέρνηση: "Στόχος δεν ήταν να ταλαιπωρηθούν οι μισθωτοί αλλά να συλληφθεί η φορολογητέα ύλη που φοροδιαφεύγει" είπε αφού νωρίτερα είχε μεταφέρει την πληροφορία πως παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών παραδέχονται ότι δεν έχει γίνει σωστός υπολογισμός και πως σύντομα θα ανακοινωθούν διορθωτικές κινήσεις. Τί έγινε λοιπόν; Πήγε η κυβέρνηση να επιβάλει κρυφό φόρο ή χάλασε πάλι το κομπιουτεράκι του υπουργείου;

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.