Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Απόφαση κόλαφος κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, η απόρριψη αιτήματος του, για Ζαγοριανό

Απορρίφθηκε το αίτημα να τεθεί σε αργία ο Ν. Ζαγοριανός!...(press-gr)

Με 9-2 ψήφους ο Άρειος Πάγος απάντησε αρνητικά στο Ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης για τον πρώην ανακριτή της Siemens...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου απάντησε αρνητικά πριν από λίγο στο Ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη να τεθεί σε αργία ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, λόγω της ποινικής εμπλοκής του στην υπόθεση της Siemens.
Από τα 11 μέλη του Συμβουλίου, τα 9 ψήφισαν ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αργία ο κ. Ζαγοριανός και μόνο 2 ότι πρέπει να τεθεί, όσο διαρκεί η έρευνα για τυχόν ευθύνες του.
Αφορμή για το Ερώτημα του κ. Καστανίδη, που υπεβλήθη περίπου προ μηνός, στάθηκε το γεγονός ότι είχε ανατεθεί στον κ. Ζαγοριανό η δικογραφία με 45 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια επίθεσης κατά αντιρατσιστών διαδηλωτών.
Ο υπουργός στο έγγραφό του επικαλέστηκε το άρθρο 57 του «Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών» (νόμος 1756/1988) κατά το οποίο «ο δικαστικός λειτουργός είναι δυνατό να τεθεί σε προσωρινή αργία, όταν εκκρεμεί εναντίον του ποινική δίωξη για έγκλημα, που μπορεί να επισύρει αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων».

Σχετικό από kentri
...


Στο πλευρό του Ζαγοριανού ο Άρειος Πάγος

Με 9-2 τα μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τον ανακριτή του σκανδάλου της Siemens Νίκο Ζαγοριανό.

Στις 26 Ιανουαρίου με έγγραφό του που διαβίβασε προς τον προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Καλαμίδα, ο Υπουργός της Δικαιοσύνης, ζητούσε να αποφασίσει ο Άρειος Πάγος, αν ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Ν. Ζαγοριανός, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, θα πρέπει να τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία, μετά την εις βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης.

Σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, χωρίς ΜΜΕ, συνεδρίασε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και συζήτησε επί του ερωτήματος του υπουργού, αν και το θέμα αυτό δεν περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη. Με ψήφους εννέα έναντι δύο, αποφάσισε, ότι ο ανακριτής Ζαγοριανός δεν πρέπει να τεθεί σε αργία.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κ. Ζαγοριανού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας καθώς δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του στελέχους της Siemens Μ. Χριστοφοράκου για την υπόθεση του C4Ι. Επίσης, διώκεται για παράβαση καθήκοντος καθώς δεν χορήγησε αντίγραφα της δικογραφίας από την υπόθεση της Siemens στους δικηγόρους των εμπλεκομένων προσώπων.

Πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης είχε προηγηθεί η άσκηση πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ι. Παπανικολάου για τα ίδια αδικήματα.
Η Απόφαση αυτή αποτελεί κόλαφο κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, στον οποίο είχε προσκρούσει ο κ. Παπανικολάου, όπως αναφέρει στην από 15/12/09 επιστολή του προς τον Πρέδρο του Άρειο Πάγο.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο έχει θέσει σε αργία για πταίσματα και πλημμελήματα αρκετούς αιρετούς προϊσταμένους των δικαστηρίων, και αθωώνει τον Ζαγοριανό που κατηγορείται για πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.