Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

"Είτε βραδιάζει είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί"


Γ. Σεφέρης: «Το γιασεμί»
Ημερολόγιο καταστρώματος, Α΄, 1940. Ποιήματα. Ίκαρος, 1974. 176.

Με το παραπάνω στίχο, ο πολύ καλός σύντροφος Βαγγέλης Μυτιληναίος ζήτησε τη διαγραφή του από το κόμμα ΠΑΣΟΚ.

Επειδή γνωρίζω τους αγώνες του νεαρού συντρόφου συμπάσχω μαζί του, αλλά και από την άλλη, ΔΕΝ επικροτώ την απόφασή του να αποχωρήσει από το κίνημα (για μένα είναι κίνημα και ΟΧΙ κόμμα) ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί σύντροφοι στο ΠΑΣΟΚ, αισθάνονται ότι το κίνημα ξέφυγε από το ιδεολογικό του υπόβαθρο και τραβάει έναν αρχηγικό δρόμο ,που θα "πετάξει έξω" όλους όσους πίστεψαν σε αρχές και προγράμματα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το αποδεχθούμε αμαχητί...θα παλέψουμε, όπως τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης στην εκδήλωση μνήμης του ΙΣΤΑΜΕ για τον Ανδρέα Παπανδρέου:

"...σ’ εμάς, τους συνεχιστές της πορείας του δικού του δημιουργήματος, του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Ανδρέας δείχνει το δρόμο της ενότητας και της προσφοράς, με τη ζωή και το παράδειγμά του. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που «δεν δωρίζεται, δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται», όπως είπε, που δεν έχει όμως και καμιά σχέση με προσωπικές και ηττοπαθείς στρατηγικές συνεχίζει τη δημιουργική πορεία του, την πορεία προσφοράς στο λαό και την πατρίδα, πάνω στις αρχές και τις υποθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου. Αρχές και υποθήκες διαχρονικές και πάντοτε επίκαιρες».
Τους λόγους που αναλύει στην ιστοσελίδα του πρέπει να μας βάλει πολλούς σε σκεψεις. (ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ)

Αυτό τελικά είναι το ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουμε ή ,,,

Νάσος

ΥΣ: Διαβάστε το ιστολογιό του καλύτερα...:  Εκκλησία του Δήμου

Τë βιέλιατë, τë κόρατë, πόλιεμο - ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.