Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Οι διαδικτυακοί πολίτες και η ηλεκτρονική διαβούλευση για την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας

Στο FaceBook έχει τεθεί για διαβούλευση και ψηφοφορία το θέμα: 

Φορολόγησης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας
 
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ _____ΕΔΩ
http://www.petitiononline.com/taxchu/petition.html

Ανέκαθεν η εκκλησιαστική περιουσία έδινε δύναμη στην κοσμική εξουσία των κληρικών. Ο φόβος Θεού των πιστών από τη μια και το άγνωστο της ύπαρξής τους από την άλλη, ο οβολός θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε ο καθένας από αυτούς να καταθέσει. Διαβάζουμε κατά καιρούς δημοσιεύματα για δωρεές πιστών, που έχουν να κάνουν με ολόκληρες ακίνητες περιουσίες, τις οποίες διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα οι κληρικοί.

Το θέμα είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο. Η κίνηση αυτή των πολιτών στο διαδίκτυο έχει να κάνει με τη φορολόγηση αυτής της περιουσίας. Η πολιτεία γνωρίζει ότι αυτός ο πλούτος μπορεί αν καταγραφεί να φορολογηθεί και το κράτος να εισπράξει τα αναλογούντα έσοδα, όπως συμβαίνει (ή πρέπει να συμβαίνει) με τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που συμμετέχουν συνταγματικά, ανάλογα με τις φοροδοτικές τους ικανότητες.

Η εντύπωση που αφήνουν να διαχέεται οι ίδιοι οι διαχειριστές είναι ότι τάχα ΔΕΝ γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό της περιουσίας τους, όντως είναι εκ του πονηρού, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με το δημόσιο κτηματολόγιο, όπου και το ίδιο το κράτος ΔΕΝ γνωρίζει την περιουσία του.

Οι τελευταίοι μήνες μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ανέδειξαν το σπάταλο κράτος που βασίζεται σε αυτή την αρχή: ΔΕΝ γνωρίζουμε ούτε την περιουσία μας αλλά ούτε και πόσους υπαλλήλους έχουμε (ακριβή αριθμό). Μάθαμε ακόμη ότι και πεθαμένοι εισπράττουν (άραγε οι ίδιοι;) συντάξεις και επιδόματα, καθώς επίσης και καταναλώνουν πολλά και πανάκριβα φάρμακα, αν σε αυτό προσθέσουμε και τους ανάπηρους στο Κιλκίς τότε το πράγμα θέλει να επανεξετάσουμε την ανοχή μας στην απάτη και την διαπλοκή.

Η ελληνική κοινωνία ζει σε μια ανταγωνιστική καταξίωση του πιο Μεγαλύτερου απατεώνα.

Χαρακτηριστικό το video:   


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.