Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Η Κυβέρνηση, οι «αλλαγές» και η «κάθαρση»... προοπτικές και προτάσεις.

Ανοιχτή διακυβέρνηση....
και ανοιχτή εποικοδομητική κριτική στην κυβερνητική πρακτική ...
 
Το όνομα του κ. Γιώργου Παπανδρέου  δύναται να γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία αυτής της χώρας αν «πραγματοποιήσει ταχύτατα τα τις αλλαγές προσώπων και κάνει πράξη την ελπίδα».
 
Η «ψηφιακή διακυβέρνηση» από την «ταχύτητα φωτονίου»,
 πέρασε στην ταχύτητα «βήματος χελώνας»,προς έκπληξη όλων,
αλλά και προς «σκόπιμη βοήθεια της δεξιάς που ανασυντάσσεται»!.
 
Δεν υπάρχει «οικονομική κρίση» για τους ληστρικούς τραπεζίτες, αλλά μόνο για τους πολίτες!
Τα 28 δις αντί για τις τράπεζες να τα πάρει ο λαός για την αποπληρωμή των δανείων του, με μια νέα σεισάχθεια! Το 80% των υπερδανεισμένων πολιτών στους τραπεζίτες είναι η μακροχρόνια δεξαμενή ψήφων του Πασοκ, αλλά γιατί τόσο γρήγορα η «σκόπιμη πολιτική απραξία» οδηγεί από την «ελπίδα» στην.... «απογοήτευση»;!
 
Το Πασοκ κέρδισε τις εκλογές, αλλά κυβερνούν ακόμα τα στελέχη της δεξιάς και κανείς δεν τα αλλάζει!
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υβρίζει, λοιδορεί  και να  προσβάλλει τους δυναμικούς ψηφοφόρους και τα στελέχη του Πασοκ που εργάστηκαν για την εκλογική συντριβή της δεξιάς. Το Πασοκ έχει τα καλύτερα στελέχη από όλα τα αλλά κόμματα και έχουν υψηλότερο επίπεδοι από όλα τα στελέχη της δεξιάς. Παρατηρείται επίσης, ότι προτιμώνται αυτοί που δεν έκαναν τίποτα για την πτώση της δεξιάς, ενώ υβρίζονται και περιθωριοποιούνται τα στελέχη και οι πολίτες που συνέβαλαν στην πτώση της δεξιάς(σαν κάποιοι να στέλνουν το μήνυμα κακώς γκρεμίσατε την δεξιά και εμείς στρώνουμε το χαλί να την ξαναφέρουμε)!!Η διαδικασία της ανοιχτής διακυβέρνησης να επιταχυνθεί!! Να ληφθούν ταχύτατα μέτρα!
 
Οι πολίτες μετά από τον πανηγυρισμό τους για την εκλογική νίκη με διαφορά 11% επί της δεξιάς, (που είχαμε προβλέψει από αυτές τις στήλες και κανείς δεν το πίστευε) αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα εντός ελάχιστου χρονικού διαστήματος, είναι «λίαν πιθανόν» να περάσουν σταδιακά στις επόμενες φάσεις ( οι οποίες είναι οι φάσεις απογοήτευσης από την «ελπίδα» που πρόσφερε το Πασοκ στην προεκλογική περίοδο για «αλλαγή»):
Περιγράφουμε την σταδιακή πορεία των πολιτών από την ελπίδα για «αλλαγή, στην απογοήτευση:
 
Πρώτη φάση:  Στην αρχή θα δείξουν σταδιακά: α) ικανοποίηση, ) β προσμονή.
Δεύτερη φάση: Στη συνέχεια θα δείξουν σταδιακά:  α) δικαιολόγηση, δ) αναμονή, ε) εκλογίκευση.
Τρίτη φάση:  Στη συνέχεια όσο αργεί η αλλαγή  θα δείξουν σταδιακά:  α) απογοήτευση,
Τέταρτη φάση:  Στη συνέχεια όσο ματαιώνεται η αλλαγή  θα δείξουν σταδιακά α) θυμό, β) τάσεις «αποχής».
Πέμπτη φάση: Όταν ο «κόμπος φτάσει στο χτένι» από την αναμονή, θα δείξουν σταδιακά: β) χλευασμό, δ) αποτροπιασμό α)  αποστασιοποίηση, β) ειρωνική πολιτική διάθεση,
Έκτη φάση:  Όταν δεν θα έχουν καμιά πλέον ελπίδα για πραγματοποίηση της «αλλαγής» θα δείξουν σταδιακά: α) εκρηκτικό ξέσπασμα θυμού, β) επιθυμία ψυχολογικής καταστροφής του προ ολίγου «προτύπου τους».
Έβδομη φάση: :  Όταν θα υποψιάζονται ότι όχι μόνο δεν θα έρθει η «αλλαγή» αλλά «εξαπατήθηκαν», θα δείξουν σταδιακά: α) απλή εκδίκηση, η οποία μπορεί να πάρει πολλές μορφές, β) «σύνθετη εκδίκηση» που δεν το εύχομαι.
 Όγδοη φάση: Όταν θα είναι βέβαιοι ότι όχι μόνο δεν θα έρθει η «αλλαγή» αλλά «εξαπατήθηκαν,», θα δείξουν : α) είτε επιθυμία να ψηφίσουν απαθείας δεξιά, β) οτιδήποτε άλλο που θα γκρεμίσει την κυβέρνηση.
Ένατη φάση: Όταν θα είναι βέβαιοι ότι όχι μόνο δεν υπήρχε  η «αλλαγή» αλλά « σκοπίμως εξαπατήθηκαν, βάσει σχεδίου», θα δείξουν: α)  είτε επιθυμία να ψηφίσουν απαθείας ακόμα και ακροδεξιά δεδομένης της ανικανότητας των «αριστερών κομμάτων» να αναπτύξουν μια σοβαρή αντιπολίτευση και προοπτική,
Δέκατη φάση:  Τη φάση αυτή, ούτε  θέλω να τη σκέφτομαι ούτε την εύχομαι: α) ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις, γ) πίστη σε στρατιωτικές ή άλλες προσωπικότητες που θα έρθουν από το «πουθενά» και θα προσφέρουν θεοκρατικό λαϊκισμό ή ψευδαίσθηση «σωτηρίας» (τύπου Πεισίστρατου).!
Ενδέκατη φάση:  Δεν υπάρχει έβδομη φάση, για τους  «πρώην Πρωθυπουργός»...
 
Σήμερα,  ευτυχώς είμαστε ακόμα, στη δεύτερη φάση! Η επανεκλογή του σώφρονα και ικανού Προέδρου κ. Παπούλια συνεργάτη του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο σταθερότητας και ελπίδας για την Ελλάδα. 

Η πολιτική ζωή της χώρας έχει εμποτιστεί από το δηλητήριο της σύνδεσης ορισμένης διακομματικής ομάδας πολιτικών με την διαφθορά, το οργανωμένο έγκλημα, την ανθελληνική δράση, το παρακράτος και την πολιτική μαφία. Οι ίδιοι «διακομματικοί και διαχρονικοί άνθρωποι», που εμπλέκονται σε «κατά συρροή σκάνδαλα» και που εξυπηρετούν διάφορα «πολιτικά γραφεία και συμφέροντα», ανακυκλώνονται και στελεχώνουν τα διάφορα παράνομα κυκλώματα (παραδικαστικό, παραεκπαιδευτικό κλπ…). 

Ακόμα και οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν βαρεθεί να ξανα-ανακρίνουν τον «καθημερινώς γνώριμο σύμβουλο» της διακομματικής συμμορίας  πολιτικών. Πιθανόν δεν υπάρχει ένας Ντι Πιέτρο να κάνει κάθαρση. Ακόμα και οι εκπαιδευτικοί  έχουν βαρεθεί να καταγγέλλουν την «δεξιά συμμορία της ΑΣΠΑΙΤΕ» και κανείς δεν νοιάζεται να αλλάξει ακόμα και το διορισμένο από την δεξιά ΔΣ.!!!

Σήμερα το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχώς διευρύνεται. Η αναλογία εισοδήματος του πλουσιότερου 20% προς το φτωχότερο 20% είναι το 2009 περίπου 74 προς 1, έναντι 30 προς 1 το 1960. Στην Ελλάδα , το 20% των πολιτών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, με υπερχρεωμένο το 65% των νοικοκυριών, με κλιμακωμένη ανεργία των νέων και με εξαθλίωση και αποκλεισμό των μεταναστών. 

Στην ΕΕ περίπου 78 εκατομμύρια άτομα (το 16% του πληθυσμού στην ΕΕ ) , μεταξύ των οποίων 19 εκατομμύρια παιδιά, εξακολουθούν να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Στον πλανήτη περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο τριακόσια εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν την απόλυτη φτώχεια και στέρηση. Η πείνα, ο αναλφαβητισμός, οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, η έλλειψη πρόσβασης σε πόσιμο νερό και φάρμακα, η εξαθλίωση ολόκληρων πληθυσμών, συνιστούν πρόκληση για την ανθρώπινη κοινότητα.

Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας διαχρονικά και συγχρονικά. Γνωρίζουμε τον αγώνα που δίνει ο Πρωθυπουργός καθημερινά στην Ευρώπη για τα Ελληνικά αιτήματα και τα «παιγνίδια των κερδοσκόπων σε βάρος των Ελληνικών συμφερόντων». Όμως, η Ελλάδα σήμερα είναι μια πανέμορφη χώρα, αντιθέσεων και αυτοκτονικού παραλογισμού! Αν δεν προχωρήσουν άμεσα οι «αλλαγές» και με δημοκρατικά πρόσωπα στην κρατική μηχανή, η κυβέρνηση μπορεί ξαφνικά να βρεθεί σύντομα μπροστά σε «αιφνίδιο θάνατο», όπως ο Ομπάμα απώλεσε την Μασαχουσέτη και την πλειοψηφία στην Γερουσία! 
 
Σχετικά με το μεταναστευτικό να αντικατασταθεί το «δίδεται η Ιθαγένεια» με το «δίδεται η ιδιότητα του πολίτη».Να πάρουν όλοι οι μετανάστες προσωρινή άδεια παραμονής ή μόνιμης παραμονής, που η πιο πολλοί μετανάστες θέλουν, αλλά ταυτότητα ή ιθαγένεια όταν ενηλικιωθούν τα παιδιά τους και βάσει κριτηρίων. Δεν μπορούμε να κάνουμε «παιδομάζωμα των ανήλικων παιδιών» των μεταναστών με τον εκβιασμό, αν δεν τα πολιτογραφήσετε Έλληνες δεν θα έχετε χαρτιά!! Αντίθετα πρέπει να στηριχτεί η ελληνική οικογένεια και η ομογένεια σε όλον τον πλανήτη.Να πάρουν όλοι οι μετανάστες εύκολα άδεια παραμονής, πράσινη κάρτα, «χαρτιά» (που μπορεί και αυτά να έχουν μια μορφή ταυτότητας, όπως η πράσινη κάρτα στην Ευρώπη), αλλά ελληνικές ταυτότητες με ιθαγένεια και πλήρη δικαιώματα πολίτη με πολιτογράφηση  μόνο σε ενήλικους μετά τα 18 τους έτη βάσει κριτηρίων από ειδικές επιτροπές, αλλά ποτέ «αυτόματα». 
 
Το πιο σημαντικό είναι  να στηριχτεί:
α) η ελληνική ομογένεια, 
β) οι Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, και
γ) οι απανταχού της γης Έλληνες, με την απόδοση σε αυτούς ταχύτατα ελληνικές ταυτότητες, ελληνικά διαβατήρια, πιστοποιητικά,  ή όποια άλλη διευκόλυνση επιθυμούν και να μειωθεί η γραφειοκρατία για τις ξένες συζύγους των Ελλήνων του εξωτερικού,
δ)  να διευκολυνθεί γραφειοκρατικά η σύναψη γάμων στο εξωτερικό στις κατά τόπους προξενικές αρχές της Ελλάδας, 
ε) ειδική μέριμνα για  τα παιδιά Ελλήνων που γεννήθηκαν στο εξωτερικό,
στ) ειδική μέριμνα  για τις ξένες οι συζύγους και τα τέκνα των Ελλήνων μεταναστών του εξωτερικού, με απόδοση σε αυτούς ταχύτατα διαβατηρίων (με μείωση στο ελάχιστο του χρόνου ελάχιστης παραμονής στην Ελλάδα, ενός μηνός (1 μήνα) για απόδοση των ελληνικών διαβατηρίων, 
ζ) ειδική μέριμνα  για τους  απανταχού της γης Έλληνες, να υπάρξουν ειδικές υποτροφίες για τα παιδιά των Ελλήνων του εξωτερικού,
η) να αποδοθεί στην πράξη το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες ομογενείς και μετανάστες του εξωτερικού και να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο παραμονής τους κλπ. 
 
Επιβάλλεται να προχωρήσει γρήγορα το κυβερνητικό έργο, να διοριστούν αμέσως οι καλύτεροι σε θέσεις κλειδιά. Επισημαίνουμε ότι όλα τα στελέχη ΠΑΣΟΚ είναι πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε στελέχη της δεξιάς. Επίσης, να ανοίξουν οι πόρτες των υπουργείων στους πολίτες και να διορθωθούν οι αδικίες της τελευταίας εξαετίας. Πολλοί διώχθηκαν από την δεξιά και πρέπει να αποκατασταθούν.

Ενώ το 80% των Ελλήνων πολιτών είναι «νεοσκλάβοι» στους τραπεζίτες κάποιοι προτείνουν την ταχύτατη ελληνοποίηση μεταναστών… για να «διπλασιαστούν οι σκλάβοι»; Τα 28 δις αντί για τις τράπεζες να τα πάρει ο λαός για την αποπληρωμή των δανείων του, με μια νέα σεισάχθεια!

Οι δημοκρατικοί πολίτες, σήμερα, ζητούν
α) Να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια και η γέννηση νέων παιδιών.
β) Να θεσμοθετηθεί ο «διαμεσολαβητής οικογενειακών υποθέσεων» Να θεσμοθετηθεί ο «οικογενειακός δικαστής» με γνώσεις ψυχολογίας, συμβουλευτικής,, γ) Να υπάρχουν αρμόδιοι σύμβουλοι οικογένειας σύμβουλοι γάμου, κοινωνικές υπηρεσίες προστασίας νέων ζευγαριών, κοινωνικοί λειτουργοί, δ) να διωχθούν ποινικά οι επίορκοι δικηγόροι και νομικοί, Να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια και η γέννηση νέων παιδιών. ε) Η πολιτογράφηση να γίνει αλλά με κριτήρια, με ασφαλιστικές δικλείδες και με μέτρο για να μην αφήσουμε μια νέα κερκόπορτα για την οποία θα θρηνήσουμε σύντομα! 
στ ) Να μπει μέτρο στην πολιτογράφηση χωρίς κριτήρια του οποιουδήποτε, 
ζ ) Οι μετανάστες δεν μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, 
η) Να υπάρξει μια τράπεζα η οποία θα αποτελέσει μοντέλο «σοσιαλιστικής τράπεζας», που θα συγκεντρώσει τα χρέη των «νεοσκλάβων» ελλήνων με χαμηλό επιτόκιο, μια ιδέα στα πλαίσια της νέας σεισάχθειας,
θ) Να προχωρήσει γρήγορα το κυβερνητικό έργο, να διοριστούν αμέσως οι καλύτεροι σε θέσεις κλειδιά (όλα τα στελέχη Πασοκ είναι πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε στελέχη της δεξιάς), 
ι) Να ανοίξουν οι πόρτες των υπουργείων στους πολίτες και να διορθωθούν οι αδικίες της τελευταίας εξαετίας, ια) Να στηριχτούν οι ακριτικές περιοχές, 
ια) Θα μπορούσαν όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονται στην Ελλάδα να πάρουν μια προσωρινή άδεια παραμονής μόνο και μόνο για να καταγραφούν! Θα μπορούσε να αντικατασταθεί στο νομοσχέδιο αντί «δίδεται η Ιθαγένεια» με το «δίδεται η ιδιότητα του πολίτη». Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. «Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά ούτε και προδότες της πατρίδας μας».
 
Σημειώνουμε ότι υπάρχει ακόμα ελάχιστος χρόνος, αλλά και πολύ στελεχιακό δυναμικό, που μένει αναξιοποίητο, για την πραγματοποίηση της «αλλαγής». 
Το ΠΑΣΟΚ έχει τα καλύτερα στελέχη από όλα τα αλλά κόμματα και έχουν υψηλότερο επίπεδοι από όλα τα στελέχη της δεξιάς. 
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές αλλά κυβερνούν ακόμα τα στελέχη της δεξιάς και κανείς δεν τα αλλάζει! Αντί να αλληλο-υβρίζονται τα στελέχη του Πασοκ, καλύτερα είναι να ασχοληθούν με την ολοκλήρωση των «αλλαγών». 
Το όνομά του κ. Γιώργου Παπανδρεου, δύναται να γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία αυτής της χώρας «αν πραγματοποιήσετε ταχύτατα τα τις αλλαγές προσώπων και κάνετε πράξη την ελπίδα».
 
Αλλαγές και κάθαρση Εδώ και Τώρα!
Αρχή τον Άνδρα δείκνυσι!
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.