Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Γ.Παπανδρέου: "Πρώτιστο καθήκον να σωθεί η οικονομία"

"Αυστηρή εφαρμογή του Προγράμματος" (ana-mpa)
  
Την ισχυρή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι.

   "Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που αφορά και στην Ελλάδα διαβεβαίωσα για την ισχυρή πολιτική βούληση -έχοντας καταθέσει και έχοντας περάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης- να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Όπως τόνισα ότι έχουμε και τις προηγούμενες μέρες πάρει επιπλέον ενισχυτικά για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μέτρα ώστε να μειώσουμε το έλλειμμα στο 8,7% το 2010", δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "έχω τονίσει επανειλημμένως ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να εγγυηθεί ότι αυτός ο στόχος θα πραγματοποιηθεί".

   Ο πρωθυπουργός στην αρχή της δήλωσής του είπε ότι "είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί όπου επιβεβαιώθηκαν οι βαθειές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας".

   Πρόσθεσε ότι "είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που μας αφορούν στην ευρύτερη περιοχή: μεσογειακή συνεργασία, Βαλκάνια, το Κυπριακό, αλλά και γενικότερα τις ευρωπαϊκές προοπτικές σε ό,τι αφορά τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο και βεβαίως την ευρωπαϊκή προοπτική της αντιμετώπισης της οικονομικής και κλιματικής κρίσης".
   "Θέλω να τονίσω την πολύ καλή αυτή συνεργασία και την πολύ καλή συνάντηση που είχα με τον κ. Σαρκοζί", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
   Σε συνομιλία που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες που τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του στο Παρίσι ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως είχε μία πολύ καλή και εγκάρδια συζήτηση με το Γάλλο Πρόεδρο, για τον οποίο είπε πως είναι οπωσδήποτε ένθερμος υποστηρικτής της εμβάθυνσης των σχέσεών μας, μιας στρατηγικής (όπως ο ίδιος λέει) συνεργασίας στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και σε θέματα νέας τεχνολογίας και πράσινης ανάπτυξης.
         Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι ανέλυσαν το οικονομικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Στο επίκεντρο ήταν βεβαίως κι η Ελλάδα και όλα τα προβλήματά της, είπε και πρόσθεσε ότι είχε την ευκαιρία να αναλύσει, σε ένα βαθμό - "όλες οι λεπτομέρειες είναι δύσκολες για τον οποιοδήποτε πρωθυπουργό", διευκρίνισε - το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Σημείωσε δε οτι ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν ικανοποιημένος για τις προσπάθειες που κάνουμε και "είδα ότι υπάρχει σημαντική πολιτική στήριξη για αυτές τις προσπάθειες, (στήριξη) που ελπίζω ότι θα εκφραστεί αύριο και στο Συμβούλιο Κορυφής".
         Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι "εμείς δεν έχουμε ζητήσει βοήθεια, εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε απλώς να στηρίξετε τη δική μας βούληση, την αξιοπιστία της χώρας μας στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος".
         Κληθείς να διευκρινήσει την αναφορά του ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και τη μείωση του ελλείμματος, ο πρωθυπουργός είπε: "το έχω πει πάντα: ό,τι είναι αναγκαίο".
         Ερωτηθείς αν αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως λήψη μέτρων επιπλέον του Προγράμματος Σταθερότητας απάντησε: "Δεν είπα κάτι τέτοιο. Να διαβάσετε το πρόγραμμα Σταθερότητας".
   Ο Ελληνας πρωθυπουργός αυτή την ώρα συναντάται με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν, ενώ πριν τη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μπερνάρ Ακογιέ.
   Στο ταξίδι εργασίας που πραγματοποιεί ο Γ. Α. Παπανδρέου στο Παρίσι τον συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
   Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο κ. Παπανδρέου, θα μεταβεί σιδηροδρομικώς στις Βρυξέλλες, όπου θα παρακαθήσει στο δείπνο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
   Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει από τους ομολόγους του συντονισμένη δράση έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων.
   Τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στην Ελλάδα
   Στο μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα τηλεδιάσκεψη για να μιλήσουν για την κατάσταση στην Ελλάδα, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή, ενώ αποσαφηνίζεται ένα σχέδιο χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τη χώρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.
   "Το απόγευμα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μια σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ" για το θέμα, δήλωσε η πηγή αυτή επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας "Λε Μοντ".
   Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο πρόεδρος του Eurogroupe, του φόρουμ των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις.
   Ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν αναφέρθηκε από την πλευρά του στη διεξαγωγή μιας συνόδου των υπουργών της ζώνης του ευρώ διευκρινιζοντας ότι θα συμμετάσχει και ο Ρεν σ' αυτή, χωρίς όμως να αποσαφηνίσει το περιεχόμενό της.
   "Απ' όσα γνωρίζω, θα υπάρξει κάτι σαν βιντεοδιάσκεψη και φυσικά ο επίτροπος Ρεν θα συμμετάσχει", δήλωσε.
   Στο στάδιο αυτό, "δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία" πάνω σ' ένα σχέδιο αρωγής προς την Ελλάδα, δήλωσε μια άλλη ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
   Ωστόσο οι ενδείξεις ότι θα υπάρξει ένας μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας πολλαπλασιάζονται, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Ένας κοινοβουλευτικός υπεύθυνος του συντηρητικού κόμματος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, ο Μίχαελ Μάιστερ, δήλωσε πως γίνονται προετοιμασίες στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης για ένα σχέδιο αρωγής.
   Μπορεί να λάβει τη μορφή της διάθεσης στην Ελλάδα διμερών δανείων από ορισμένες χώρες της ζώνης του ευρώ, για να βοηθηθεί η χώρα να αντιμετωπίσει την άνοδο του κόστους του δανεισμού της από τις αγορές.
   Εξετάζεται επίσης η επιλογή να καταβληθούν πρόωρα επιδοτήσεις της ΕΕ προς την Ελλάδα.
   Πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει ανακοίνωση αμέσως μετά το τέλος της αυριανής ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής. "Είναι ένα περίπλοκο θέμα επειδή αν αρχίσουμε να δείχνουμε ότι πανικοβαλλόμαστε λέγοντας ότι θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, οι αγορές θα κερδοσκοπήσουν ακόμη περισσότερο", επισήμανε υψηλά ιστάμενη ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.
   Όμως "δεν θα βγούμε (από τη σύνοδο κορυφής) χωρίς ένα κοινό κείμενο για την Ελλάδα", σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία υπογράμμισε ότι πρέπει πριν απ' όλα να παραμεριστεί η ιδέα ότι υπάρχει ανάγκη να επέμβει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, κάτι που θα ήταν ταπεινωτικό για την Ευρώπη. "Δεν μπορούμε να δώσουμε τέτοιο σήμα", τόνισε.
   Τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής
   Οι αναταράξεις που αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό οι οικονομίες της ζώνης του ευρώ θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας των "27" ηγετών της ΕΕ, οι οποίοι συνέρχονται εκτάκτως αύριο στις Βρυξέλλες, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
   Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τους ευρωπαίους ηγέτες ο Βαν Ρομπάι, «προκειμένου να διευκολυνθεί μια ανοιχτή και άτυπη συζήτηση, η Σύνοδος των «27» θα πραγματοποιηθεί, κατ'εξαίρεση, στη Βιβλιοθήκη Σολβέ των Βρυξελλών», μακριά από το κτίριο του Συμβουλίου της ΕΕ και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
   Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο 15 διαπιστευμένοι φωτογράφοι και κάμεραμεν θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στη Βιβλιοθήκη Σολβέ, κατά την άφιξη των ηγετών, στη δε συνέχεια θα πρέπει να αποχωρήσουν.
   Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής θα ξεκινήσουν στις 11:15 (ώρα Ελλάδος) με πρώτο θέμα συζήτησης το μέλλον της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ.
   «Όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις. Ο ρυθμός της διαρθρωτικής μας ανάπτυξης δεν είναι αρκετά υψηλός για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να στηρίξει το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Πρέπει να δράσουμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΕ στην επιστολή του.
   Ειδικότερα, στο προπαρασκευαστικό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενόψει της αυριανής Συνόδου, προτείνεται ο καλύτερος συντονισμός των εθνικών οικονομικών πολιτικών των "27" για την αντιμετώπιση της κρίσης, σε συνδυασμό με κίνητρα οικονομικής φύσης για τους «καλούς μαθητές» της ΕΕ.
   Η ιδέα είχε διατυπωθεί πριν από μερικές εβδομάδες και είχε την υποστήριξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο και του Ισπανού πρωθυπουργού και προεδρεύοντα του Συμβουλίου Χοζέ Λουίς Θαπατέρο.
   Όπως συγκεκριμένα σημειώνει στην επιστολή του ο Βαν Ρομπάι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωζώνη υπογραμμίζουν την ανάγκη ενίσχυσης της κεντρικής διακυβέρνησης».
   Ωστόσο, όπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές, το βασικό διακύβευμα της συζήτησης θα είναι να πεισθούν οι πολέμιοι της λεγόμενης «ενισχυμένης οικονομικής διακυβέρνησης», δηλαδή οι Βρετανοί και, σε ένα βαθμό, οι Γερμανοί.
   Η σημερινή οικονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του γεύματος των "27".
   Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα, οι άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης και, εν τέλει, το σύνολο της ζώνης του ευρώ.
   Παρά το γεγονός ότι τα σενάρια περί «ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης» πληθαίνουν στο διεθνή Τύπο και στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο, οι ευρωπαίοι ιθύνοντες εξακολουθούν να τηρούν «σιγή ιχθύος» για το τι μέλλει γενέσθαι.
   Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους σήμερα στις Βρυξέλλες, διπλωμάτης προσκείμενος στο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αρκέστηκε να δηλώσει ότι το θέμα θα απασχολήσει την αυριανή Σύνοδο, όμως «δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να αποκλείσω κάτι».
   Στη συνέχεια ερωτηθείς αν αύριο θα υπάρξει ανακοίνωση της Συνόδου με την οποία θα εκφράζεται η αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα, ο ίδιος διπλωμάτης απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας πως δεν μπορεί να σχολιάσει πράγματα τα οποία μέχρι αύριο μπορεί να αλλάξουν.
   Τόνισε, ωστόσο, ότι ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ότι είναι σε συνεχείς επαφές με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο, τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.
   Εκτός από τα οικονομικά θέματα, οι "27" θα συζητήσουν για το θέμα των κλιματικών αλλαγών και για την κατάσταση στην Αϊτή.
   Στις 3:30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση του Προέδρου της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προς τους «27», σχετικά με τα αποτελέσματα της Διεθνούς Διάσκεψης της Κοπεγχάγης για το κλίμα.
   Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για το πώς η ΕΕ θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Αιτή μετά τον καταστροφικό σεισμό.
   Παράλληλα οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις με ποιους τρόπους θα μπορούσε να βελτιωθεί η ευρωπαϊκή άμεση επέμβαση σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.
   Μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη της Προεδρίας της ΕΕ στο κτίριο Justus Lipsius,του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).
   Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Λικ Σατέλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, αύριο, στο τέλος της άτυπης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, κυρίως σχετικά με την κατάσταση της Ελλάδας.
   "Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία να δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με την κυρία Μέρκελ πάνω σε διάφορα θέματα. Φαντάζομαι ότι το θέμα αυτό (της κατάστασης της Ελλάδας) θα θιγεί", δήλωσε ο Σατέλ ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου.
   "Η γαλλική κυβέρνηση ενδιαφέρεται όπως και οι ευρωπαίοι εταίροι της για την κατάσταση του ευρώ και για την κατάσταση της Ελλάδας ιδιαίτερα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι η υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ έχει "τακτικές επαφές με τους ομολόγους της" πάνω στο θέμα αυτό.
   Να αναλάβουν σαφείς δεσμεύσεις Ελλάδα και ΕΕ
   Οι έλληνες ηγέτες και οι υπεύθυνοι των χωρών της ζώνης του ευρώ πρέπει να αναλάβουν σαφείς δεσμεύσεις για να διαλύσουν την αβεβαιότητα που τροφοδοτεί την κερδοσκοπία, δήλωσε σήμερα ο Ζαν-Πιέρ Ζουγέ, πρόεδρος της Γαλλικής Αρχής Χρηματαγορών (AMF).
   "Ανάμεσα στην ταπείνωση, για να χρησιμοποιήσω τον όρο ορισμένων, και την αδυναμία, υπάρχει ένας τρίτος δρόμος: να πουν καθαρά οι Έλληνες σε τι δεσμεύονται, ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάστασή τους (...), και οι εταίροι της ζώνης του ευρώ, τι είδους συντονισμό και συνεργασία" σκοπεύουν να εφαρμόσουν, δήλωσε ο Ζουγέ στο ραδιοσταθμό France Inter.
   "Με τις αγορές, είναι καλό να είσαι σαφής, απεχθάνονται την αβεβαιότητα", πρόσθεσε ο Ζουγέ, πρώην υφυπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.
   Ο Ζουγέ επισήμανε πως υπάρχει "σύγκλιση στο να πούμε πως, αν η Ελλάδα κάνει έναν ορισμένο αριθμό προσπαθειών και δώσει πληροφορίες για το προφίλ του χρέους της και των διαθεσίμων της, θα μπορούσε να υπάρξει συνδρομή με τη μορφή κοινοτικών ή διμερών δανείων".
   Για να μειωθεί ο κίνδυνος της κερδοσκοπίας, ο Ζουγέ ζήτησε να υπάρξουν κεντρικός συντονισμός και μεγαλύτερη διαφάνεια στις παραγγελίες που δίνονται στις αγορές.
   "Υπάρχει μια τρύπα που χάσκει όσον αφορά την απουσία κεντρικού συντονισμού των παραγγελιών και των συναλλαγών στην αγορά και η επόμενη G20 θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό. Έχουμε ανάγκη πολιτικές κατευθυντήριες οδηγίες σε διεθνές επίπεδο", πρόσθεσε ο Ζαν-Πιέρ Ζουγέ.
   Γ.Παπανδρέου: "Πρώτιστο καθήκον να σωθεί η οικονομία"
   Προσπάθεια προς τρεις κατευθύνσεις καταβάλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και την εισοδηματική πολιτική.
   Το πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι να σωθεί η οικονομία και να μειωθεί το χρέος, επιδιώκοντας κάθε φορά τις πιο δίκαιες λύσεις, οι οποίες θα προστατεύουν, στο μέτρο του δυνατού, τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη. Αυτό, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η σταθερή πυξίδα σε κάθε βήμα της κυβέρνησης.
   Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη. Οι συνθήκες, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επιβάλλουν την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στο μέτωπο της ανάπτυξης.
   Πρέπει, τόνισε χαρακτηριστικά, να πατήσουμε γκάζι στην εφαρμογή των αναπτυξιακών μέτρων και πρόσθεσε ότι διαφορετικά το κόστος της κρίσης και οι επιπτώσεις της θα είναι μεγαλύτερες.
   Η τρίτη κατεύθυνση αφορά στο γρηγορότερο ρυθμό της εκδήλωσης των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στο θεσμικό, κυρίως, τομέα. Πρόκειται για πρωτοβουλίες οι οποίες δεν έχουν μεγάλο κόστος και οι οποίες, όπως είπε ο πρωθυπουργός, οδηγούν σε ανακούφιση του πολίτη, σε καλύτερες υπηρεσίες από το κράτος και καλυτέρευση των συνθηκών ζωής.
   Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η οικονομία της χώρας και το πώς αυτή δημιουργήθηκε. Τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς συζήτησης, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτό στην κυβέρνηση της ΝΔ.
   Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η κρίση χτύπησε τη χώρα, είναι δε αποτέλεσμα των λαθών και της κακοδιαχείρισης που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια.
   Τόνισε επίσης ότι η κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα δεν προήλθε από το πουθενά, και είναι αποτέλεσμα δυο παραγόντων. Πρώτον, των εγκληματικών πολιτικών της ΝΔ που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και δεύτερον, στο γεγονός ότι η χώρα είναι θύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων από τις πανίσχυρες διεθνείς αγορές που αφέθηκαν ασύδοτες, παρά τη ζημιά που προκάλεσαν πριν από μόλις ενάμιση χρόνο. ========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.