Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Η "ΨΥΧΡΑ", ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ-ΠΑΜΠΟΥΚΗ ...ΚΑΙ ΤΑ "ΓΑΛΛΙΚΑ"...‏

"Κάτι τρέχει" στην κορυφή της κυβερνητικής πυραμίδας.
Κάτι αναμενόμενο -όχι τόσο σύντομα, όμως. Τριβές, αμφισβητήσεις, ψυχρότητα. Μεταξύ Πάγκαλου -Παμπούκη, αλλά και μεταξύ κορυφαίων υπουργών και αυτών των δυο.

Ολα ξεκίνησαν γρήγορα, επειδή το μοντέλο λειτουργίας δεν είναι καθαρό. Ποιός συντονίζει το κυβερνητικό έργο; Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ;

Ο Πάγκαλος θεωρεί ότι είναι αυτοδικαίως ο "αντ' αυτού",

...αλλά ο Παμπούκης λέει ότι "δεν αναπληρώνει τον πρωθυπουργό, έχει αρμοδιότητα μόνο για ΚΥΣΕΑ και Οικονομία".

Στην πραγματικότητα θεωρεί εαυτόν αναπληρωτή του πρωθυπουργού -θέση που... στηρίζει και ο ίδιος ο Παπανδρέου, όπως λέει! Μύλος!

Το πρόβλημα μεγαλώνει από τη στιγμή που κορυφαίοι υπουργοί παρακάμπτουν και τους δυο και μιλούν απευθείας στον Γιώργο. Σας έχουμε πει ήδη ότι ο Ραγκούσης βρίσκεται στο στόχαστό τους για τη στάση του αυτή.

Δυσφορία τους προκαλεί και ο Παπακωνσταντίνου -αν και συνεργάζεται μαζί τους- όπως και ο Γερουλάνος. 
Με τον τελευταίο είναι "πύραυλος" ο Πάγκαλος και γιατί έκοψε τον εκλεκτό του για την ΕΡΤ -τον δημοσιογράφο Πάνο Κολλιοπάνο! Το θέμα, βέβαια, είναι ευρύτερο και αφορά τη δυσχέρεια στη συνεργασία Πάγκαλου -Παμπούκη. Δεδομένης δε της εκρηκτικότητας των χαρακτήρων -κυρίως του Πάγκαλου- μην εκπλαγείτε αν ακουστούν τίποτα "γαλλικά" κάποια στιγμή!

Αλλωστε, και οι δυο είναι γαλλομαθείς, εντός και εκτός εισαγωγικών...

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.