Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Oi λαμογιές τέλος με τα απόρρητα, Wolfgang Schäuble: Τελειώνει το τραπεζικό απόρρητο


... Εδώ και τώρα ας προηγηθούμε ως χώρα καταργώντας το τραπεζικό άπόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα του "Πόθεν Έσχες"... όλα στο φως κύριε Πρωθυπουργέ....

Απόρρητα έχουν ΜΟΝΟΝ αυτοί που φοροδιαφεύγουν, είναι όλοι αυτοί που έχουν άυλα και και ΜΗ ανακοινώσιμα έσοδα, είναι όλοι αυτοί που διαθέτουν  άδηλους και αδήλωτους πόρους, είναι όλοι αυτοί που φροντίζουν τεχνηέντως να περνάνε συναινετικά νόμους με την εξουσία, για δήθεν ανεξάρτητες αρχές διασφάλισης προσωπικών δεδομένων.

Κρύβουν και κρύβονται...

Αναθεωρήστε όλα αυτά, αναπροσαρμόστε την δαιδαλώδη νομολογία των εξαιρέσεων και του ακαταδίωκτου και επιβάλτε ένα νέο νομικό πολιτισμό που να βασίζεται στην ισηγορία και την ισονομία των πολιτών και η χώρα μας να είστε σίγουρος ότι θα περιοριστεί σε οικονομική εγκληματικότητα.

Νάσος

Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα από το kentri

Το τραπεζικό απόρρητο "έκανε τον κύκλο του " και "δεν έχει πλέον μέλλον" ούτε ακόμη και στην Ελβετία, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο αύριο στην εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung.

"Το τραπεζικό απόρρητο δεν έχει πλέον μέλλον. Έχει τελειώσει", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.
Μολονότι οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών μεταξύ Ελβετίας και Γερμανίας προχωρούν "βήμα με βήμα", είπε ότι ελπίζει πως οι Ελβετοί θα δώσουν από μόνοι τους πληροφορίες για τους φοροφυγάδες.
"Προφανώς δεν είναι μια εύκολη απόφαση για την Ελβετία. Το τραπεζικό απόρρητο ήταν τμήμα της παράδοσης του κράτους τους (...) Όμως η διεθνής συνεργασία αλλάζει τις εθνικές παραδόσεις. Η Ελβετία βρίσκεται ακριβώς σε αυτή τη διαδικασία αλλαγής", πρόσθεσε.

Την Τρίτη ο Schäuble  είχε ανακοινώσει ότι η Γερμανία θα αγόραζε, από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη, ένα CD που περιείχε κλεμμένα τραπεζικά δεδομένα Γερμανών φοροφυγάδων. Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο το CD είχε στοιχεία περίπου 1500 ατόμων που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία και ο "πληροφοριοδότης" το πρόσφερε για πώληση έναντι του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.