Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Άστραψε και βρόντηξε σήμερα στην Επιτροπή για τη Siemens ο Ι. Παπανικολάου

Σήμερα άρχισε ουσιαστικά τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens με την εξέταση μαρτύρων με πρώτο τον Α΄Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Παπανικολάου. 

Ο κ. Παπανικολάου κατέθεσε στη Επιτροπή, ότι από τον πειθαρχικό έλεγχο που διενήργησε σε βάρος του ειδικού ανακριτή της υπόθεσης Νίκου Ζαγοριανού, διαπίστωσε ότι υπήρχε όλο το υλικό και ο κ. Ζαγοριανός δεν εμποδιζόταν να ασκήσει ποινική δίωξη. 


Στα εντάλματα που εκδόθηκαν για τη σύλληψη Χριστοφοράκου, διαπίστωσε ότι από πρόθεση και επιλεκτικά ο Ζαγοριανός  δεν περιέβαλε αξιόποινες πράξεις που τέλεσε ο Χριστοφοράκος την περίοδο 2004 – 2007 σχετικά με την εκτέλεση των συμβάσεων για το C41, που είχαν μάλιστα κακουργηματικό χαρακτήρα (δωροδωκίες, νομιμοποιήσεις εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κλπ). 


Δήλωσε ότι η κρίση του ενισχύεται από την απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου, σύμφωνα με την οποία ο Χριστοφοράκος καταδικάστηκε για δωροδοκίες κατά συρροή εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, δημόσιων λοιτουργών κλπ. 


Βαρύτατη Χαρακτήρισε την παράληψη του Ζαγοριανού να μην συμπεριλάβει στα ευρωπαϊκά εντάλματα που εξέδωσε για τη σύλληψη και έκδοση του Χριστοφοράκου τα συγκεκριμένα αδικήματα. 


Ο κ. Παπανικολάου επιβεβαίωσε την προσπάθεια φίμωσής του και τις απειλές και τον πόλεμο λάσπης δέχτηκε κατά τη διενέργεια του πειθαρχικού ελέγχου.  Αναφέρθηκε δε στο αίτημα εξαίρεσής του από το Ζαγοριανό που ποτέ δεν του κοινοποιήθηκε και στο αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε το Σεπτέμβρη 2009 να επιστρέψει τον πειθαρχικό φάκελο του Ζαγοριανού. 


Ο Υπουργός της Δικαιοσύνης, οφείλει έστω και τώρα να διατάξει πειθαρχική και ποινική έρευνα για αυτά που καταγγέλλει ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.