Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Έρευνα σε βάρος του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου


Με καθυστέρηση δέκα εβδομάδων εδέησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να κάνει αυτό που έπρεπε να είχε πράξει από την πρώτη στιγμή.

Έδωσε επιτέλους παραγγελία προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες του Α΄ Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ι. Παπανικολάου για πρωτοφανείς ενέργειες  σε βάρος του.

Η έρευνα ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ρούσσο Παπαδάκη. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς του ο κ. Παπαδάκης θα υποβάλλει το πόρισμά του στον υπουργό της Δικαιοσύνης. Αν από την έρευνα προκύψουν ευθύνες για τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τότε δεν θα είναι λογικό, ως ελεγχόμενοι να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Καλαμίδα, που κοινοποίησε και στον Υπουργό της Δικαιοσύνης, ο κ. Ιωάννης Παπανικολάου, αναφερόμενος στον κ. Τέντε, σημειώνει, ότι επεχείρησε «σε μια προσπάθεια φίμωσής του» να του αφαιρέσει την πειθαρχική δικογραφία πριν ασκήσει τη δίωξη σε βάρος του Ζαγοριανού. Για τον κ. Καλαμίδα τονίζει στην επιστολή του ο κ. Παπανικολάου, ότι δεν τον ενημέρωσε για την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του που είχε καταθέσει ο Ζαγοριανός, όπως ο νόμος ορίζει.

Μόλις προχθές περιήλθε στα χέρια του κ. Παπανικολάου, η αίτηση εξαίρεσής του, η οποία αποτελεί ένα πρωτοφανές και ανεπίτρεπτο συκοφαντικό λιβελογράφημα του νεαρού πρωτοδίκη εναντίον του προϊσταμένου της επιθεώρησης Α΄ Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.
Σχόλιο: Αντί σχολίων...Παραθέτουμε τη παρακάτω παρέμβαση από το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο:
"...Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες ανέφερε πως "για την καλή λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης δεν φτάνουν μόνο οι φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες των δικαστικών λειτουργών, αλλά χρειάζονται και άλλα κυρίως νομοθετικά μέτρα" και πρόσθεσε πως η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι κοινή ευθύνη με την κυβέρνηση.

    "Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Νομίζω ότι δεν ήταν αυτό το νόημα των λόγων σας", είπε ο κ. Τέντες απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συνέχισε λέγοντας, πως "δεν υπάρχει ατιμωρησία στην Ελλάδα σήμερα, κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες και κάνουμε το καθήκον μας"...

 

Τα συμπεράσματα δικά σας 

Νάσος
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.