Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Το σχέδιο του νεοφιλελευθερισμού πρέπει να "σπάσει" ΕΔΩ καιΤΩΡΑ!

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ή Εθνικού ξεπουλήματος; 
(Το... τρίγωνο Σημίτη, Μητσοτάκη, Καρατζαφέρη).
Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Αντί να ασχολούνται με το κυνήγι των αριστερών "ανταρτών" του ΠΑΣΟΚ οι άνθρωποι του Πρωθυπουργού, καλό θα ήταν να δουν και λίγο προς τα (άκρα) δεξιά τους, που μια συνωμοσία άνευ προηγουμένου εξυφαίνεται με τον... ταλαντούχο κύριο Γιώργο Καρατζαφέρη στα πήγαινε έλα, τον Εφιάλτη στο συντονισμό και τον Σημίτη στην αναμονή, με στόχο τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης "Εθνικής Ενότητας"!

Αφού καλλιέργησαν το κλίμα για κυβέρνηση οικουμενική εδώ και ενάμιση χρόνο (με πρώτο "λαγό" τον Μίμη Ανδρουλάκη και τις θεωρίες του περί "Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας", "νέο Γουδί", Ένα νέο “1909” εκατό χρόνια μετά, ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ "Κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης" - TO BHMA κ.λπ.), τώρα περνάνε στη φάση υλοποίησης της κυβέρνησης (τους) των "νεοφιλελεύθερων προσωπικοτήτων", που δήθεν θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, αλλά η αλήθεια είναι ότι με ευκαιρία την κρίση (που όλοι αυτοί οι κύριοι προκάλεσαν), τώρα θα ξεπουλήσουν την Ελλάδα μια και καλή στα αλλοδαπά αφεντικά τους!

Ο Καρατζαφέρης σε αυτή την ιστορία δεν ήταν μυημένος εξ αρχής. Ήταν παιχνίδι του Σημίτη και του Μητσοτάκη (πιο πολύ του Σημίτη, ο άλλος απλώς παίζει το τελευταίο χαρτί της κόρης του για λογαριασμό της), αυτών των δύο καλών "Γερμανών"...
Τον πρόεδρο του ΛΑ.(Γ)Ο.Σ. τον επιστράτευσαν από το Φθινόπωρο και μετά, διότι η κάθε καλή συνωμοσία και το κάθε "σωστό" εθνικό ξεπούλημα χρειάζεται τον υπερπατριώτη κήρυκα. Και ποιος καταλληλότερος για αυτή τη δουλειά από τον άνθρωπο που φέρει και την πολιτική κληρονομιά των κουκουλοφόρων;

Το σχέδιο παλινόρθωσης του Σημίτη.
Οι πόθοι τους για παλινόρθωση του σοσιαλο(νεο)φιλελευθερισμού (σημιτικού εκσυγχρονισμού) εκφράστηκαν δημοσίως για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2009, όταν ο Κώστας Σημίτης βρέθηκε στα Τρίκαλα καλεσμένος των ομοϊδεατών του. ( Τι κρύβει η επίσκεψη Σημίτη στα Τρίκαλα ;). Στο κλειστό γεύμα που του παρέθεσαν "συνοδοιπόροι" και κουμπάρα του, ακούστηκε για πρώτη φορά το σενάριο (σύμφωνα με έγκειρες τοπικές δημοσιογραφικές πηγές), ότι αργά η γρήγορα ο τόπος θα χρειαστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δηλαδή οικουμενική, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός θα αναλάβει τα ηνία και ως... τσάρος (και "μάγος") του νεοφιλελευθερισμού θα βγάλει τη χώρα από την κρίση! (Σχεδόν παράλληλα, ο Μίμης Ανδρουλάκης άρχισε να περιφέρεται δεξιά και αριστερά και να διαδίδει τις απόψεις του περί της ανάγκης δημιουργίας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας). Αυτά βεβαίως τα μαντάτα δεν άργησαν να μαθευτούν και εκτός Νομού, έφτασαν μέχρι και την Ιπποκράτους στο κεντρικό ΠΑΣΟΚ.
Αρχικώς υπήρξε μια αμηχανία, σε σημείο ο Θεόδωρος Πάγκαλος να προτείνει δημοσίως τον Κώστα Σημίτη να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ (http://www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/preview_news_kalimera.asp?NEWS_DATA_ID=177873) στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009. Όμως, οι αριστερές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν σε αυτή την πρόταση και τελικώς ο Κώστας Σημίτης παρέμεινε σπίτι του. Αμέσως το σύστημα του εκσυγχρονισμού επιστρατεύθηκε για να σαμποτάρει τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Ήθελαν μικρή διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ή ακόμα καλύτερα να έχανε το ΠΑΣΟΚ την πρωτιά ώστε να αμφισβητήσουν την επομένη εκ νέου τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν τα κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι κάποιοι έστελναν τους "εκσυγχρονιστές" για ψάρεμα ή μπάνιο την Κυριακή διεξαγωγής των ευρωεκλογών (στην καλύτερη) ή τους προέτρεπαν να ψηφίσουν -γιατί όχι;- και Οικολόγους.
Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε την πρώτη του μεγάλη νίκη με τον Γιώργο πρόεδρο συγκεντρώνοντας 36.7% έναντι 32,3% της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που όσοι γνωρίζαμε τότε τι "παιζόταν" από πίσω, φωνάζαμε και λέγαμε ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα για να φύγει η Δεξιά! Δεν εννοούσαμε μόνο τη Δεξιά της Ν.Δ., αλλά και την εντός του ΠΑΣΟΚ δεξιά, του εκσυγχρονισμού.
Από εκεί και μετά, το εκσυγχρονιστικό μπλοκ "λούφαξε". Και με το Αριστερό ΠΑΣΟΚ μπροστάρη στον αγώνα, (στις 11 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα συμπεριληφθεί μέσα στα ψηφοδέλτια ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση αυτή, ο στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πολιτευτής στο νομό Πέλλας, Γιώργος Πασχαλίδης απέσυρε την υποψηφιότητα του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ), ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε τη συντριπιτική νίκη της δημοκρατικής παράταξης στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 με ποσοστό 43,9% έναντι 33,4 της Ν.Δ. και ισχυρή αυτοδυναμία στη Βουλή με 160 έδρες. (Αυτός ήταν και ο λόγος που προεκλογικά φωνάζαμε για ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΠΑΣΟΚ! Το λέγαμε για να αναχαιτίσουμε τα σενάρια της Ολιγαρχίας για οικουμενική κυβέρνηση του χεριού της).


Όμως οι νεοφιλελεύθεροι δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα. Αφού έκατσαν για λίγο καιρό καλά, επανέφεραν το σενάριό τους για συγκυβέρνηση, οικουμενική κυβέρνηση, εθνικής ενότητας, εθνικής σωτηρίας ή εθνικής ανάγκης (όπως και να το πείτε το ίδιο είναι) το Δεκέμβριο του 2009 με "παπαγαλάκι" τον... αρχιπαπαγάλο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης ζητά ο Κ. Μητσοτάκης Άρθρα Ελευθεροτυπία). Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν στις δηλώσεις (προθέσεις) του ξεκάθαρος:

"Να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά, οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης".

Αμέσως έσπευσε να συνταχθεί και ο Καρατζαφέρης σε αυτό το σχέδιο, ο οποίος ήδη από το Φθινόπωρο πέταγε αντίστοιχες "ιδέες". Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν κάθετη. Διαψεύστηκαν τα σενάρια, ενώ η ισχυρή κοινοβουλετική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ από μόνη της συνιστά και σημαίνει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και με ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Η συναίνεση και ο Καρατζαφέρης.
Όταν η ελληνική κυβέρνηση με το ξημέρωμα του 2010 βρέθηκε μπροστά στην ολομέτωπη κερδοσκοπική επίθεση της παγκόμιας ανεθνικής ολιγαρχίας των Αγορών και των Τραπεζιτών, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε συναίνεση από τα κόμματα. Του την έδωσαν μετά χαράς οι Δεξιοί, ενώ η άλλη Αριστερά αρνήθηκε να συμπράξει. Αλλά ο πιο χαρούμενος από όλους ήταν ο Καρατζαφέρης, που από το ακροδεξιό του περιθώριο βρέθηκε συνομιλητής όχι μόνο του Γιώργου αλλά και υπέρμαχος των νέων μέτρων! Ο δήθεν πατριώτης δεν δίστασε μάλιστα να βγει στα κανάλια και να πει, ότι ήρθε η ώρα να πληρώσει ο λαός!
Ευθυγραμμισμένος πλήρως με τον Μητσοτάκη και τη Ντόρα κατά του Σαμαρά (ενώ παλαιότερα τους έβριζε), ο Καρατζαφέρης τα ζύγισε καλά και προφανώς βλέποντας στον εαυτό του την εφεδρεία του συστήματος "παίζει μπάλα" με τεράστια γηπεδική μαεστρία.
Με το φόβο, το ρατσισμό και τον δήθεν πατριωτισμό του κερδίζει δεξιούς ψηφοφόρους από τη Νέα Δημοκρατία. Υπερασπιζόμενος τα "μέτρα" βασιλικότερα του βασιλέως δηλώνει πίστη και υποταγή στις Αγορές και στο παγκόσμιο κεφάλαιο, ονειρεύεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το απόκομμά του και τον ίδιο σε ρόλο ρυθμιστή και, με λίγα λόγια, κάνει όλη τη βρωμοδουλειά του συστήματος που αποσκοπεί στην υποταγή της χώρας και φαντάζεται μέσα στην αλαζονεία του, να δει τον εαυτό του μια ημέρα πρωθυπουργό!
Τελευταία του αποστολή αυτή που ξεκίνησε τώρα, να ζητά συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς, ακόμα και με τον Καραμανλή, τον οποίο επίσης καθυβρίζει σε κάθε ευκαιρία. Το εχθεσινό δημοσίευμα του PRESS-GR είναι αποκαλυπτικό:

...εν μέσω σεναρίων για πολιτικές εξελίξεις αν επιδεινωθεί η οικονομική κρίση
Μια συνάντηση - έκπληξη θα έχει τις επόμενες ημέρες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Εκλεισε ραντεβού και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Η συνάντησή τους θα γίνει (την Τετάρτη) στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή. Ορισμένοι συνδέουν τη συνάντηση αυτή, όπως και αυτή με τον πρώην πρωθυπουργό Κων. Μητσοτάκη το πρωί της Παρασκευής, με διεργασίες που έχουν στο επίκεντρο το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας συμμαχικής (ή και οικουμενικής) κυβέρνησης, εφόσον τα πράγματα στην οικονομία επιδεινωθούν. Θα είναι πάντως η πρώτη δημόσια πολιτική εμφάνιση του κ. Σημίτη ύστερα από πολύ καιρόν, και μάλιστα αφότου ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Το σχέδιο του νεοφιλελευθερισμού πρέπει να "σπάσει" ΤΩΡΑ!
Η αλήθεια είναι, ότι προσωπικά όπως και πολλοί άλλοι χιλιάδες σύντροφοι του Αριστερού ΠΑΣΟΚ, έχω ταχθεί δημοσίως κατά των μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση. Θεωρώ ότι είναι άδικα και αντιλαϊκά!
Από την άλλη, το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε είναι και δίκαιο και σύμφωνο προς τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, οπότε το θέμα είναι και πάλι πώς θα ανατρέψουμε το νεοφιλελευθερισμό και πώς θα αναχαιτίσουμε τα σχέδια της Ολιγαρχίας για πλήρη υποδούλωση της χώρας στις Αγορές και στις Τράπεζες με στόχο το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου.
Το γεγονός ότι το σύστημα ετοιμάζει την οικουμενική κυβέρνηση εθνικής ανάγκης ("σωτηρίας", "συμμαχίας" ή όπως αλλιώς το ονομάζουν για να μας το "πουλήσουν" ως δήθεν πατριωτικό μονόδρομο) μου λέει, ότι δεν τους αρκούν οι υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και θέλουν, απαιτούν, δική τους διακυβέρνηση, "του χεριού τους", για να εξασφαλιστούν και να μας αποτελειώσουν! Και αυτή θα είναι μια διακυβέρνηση με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψε ο Μητσοτάκης και πασχίζει για την υλοποίησή της ο ξενόδουλος δήθεν πατριώτης Καρατζαφέρης.
Αυτή τη μεθόδευση πρέπει να τη λάβει σοβαρά υπόψη του ο Πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του, οι Υπουργοί και όλο το ΠΑΣΟΚ. Οι κυβερνητικοί να προχωρήσουν άμεσα στην υπόλοιπη εφαρμογή του σοσιαλιστικού μας προγράμματος. Να αρχίσει η ανάπτυξη (ό,τι χρώμα και αν έχει), να μπουν τα οικονομικά επιτελεία στη λογική χάραξης μιας άλλης πολιτικής και να κάνουν ρήξεις! Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ένα αδηφάγο τέρας, δεν πρόκειται να σταματήσει να μας τρώει τις σάρκες εάν δεν μας καταβροχθίσει εντελώς! Με το να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε με τα νερά τους δεν θα μας οδηγήσει πουθενά, παρά μόνο στο γκρεμό που μας καθοδηγούν με εξαιρετική μαεστρία! Και θα είναι οικουμενικός ο γκρεμός, για να μη γλιτώσει κανένας μας...


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.