Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Η βίαια μετάβαση...από τον υποσχόμενο προεκλογικά δήθεν Σοσιαλισμό στην μετεκλογική επιλογής της καπιταλιστικής Βαρβαρότητας

 
"Κεκλεισμένων των θυρών" το υπουργικό συμβούλιο...
...για την επικύρωση των νέων μέτρων. Παπανδρέου: "Αν δεν τα πάρουμε, κινδυνεύει όχι ο 14ος μισθός, αλλά ο έκτος μισθός ή και η σύνταξη". Κανείς δεν αντέδρασε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

"Κεκλεισμένων των θυρών" -δηλαδή χωρίς τηλεοπτικές κάμερες και ζωντανή μετάδοση αυτή τη φορά- θα γίνει (αύριο το πρωί, Τετάρτη) η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου θα επικυρωθούν τυπικά τα νέα οικονομικά μέτρα. Στη συνέχεια, θα κάνει τις ανακοινώσεις ή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
Ο πρωθυπουργός προϊδέασε για τη σκληρότητα των μέτρων με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του...
ΠΑΣΟΚ (διαβάστε την ολόκληρη εδώ), χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε δημόσια αντίδραση από τους βουλευτές.
Ο κ. Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά ότι...

«όσο δύσκολες και αν είναι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε δεν πρόκειται για αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει. Αν φερθούμε ανεύθυνα, κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε όχι το 14ο μισθό, αλλά τον έκτο μισθό ή και σύνταξη. Μπορεί να ακούγεται εφιαλτικό είναι όμως η αλήθεια. Αν δεν καταφέρουμε να δανειστούμε με παρόμοιους όρους με αυτούς δανείζονται άλλες χώρες της ΕΕ, οι συνέπειες θα είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές, πρέπει να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφή».
«Ναι, θα χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα», παραδέχθηκε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να ζητήσει από τους δημοσιους υπαλλήλους «να τα βγάλουν πέρα με λιγότερα. Δεν πρόκειται για επιλογή αλλά για αναγκαιότητα, για να μη ζήσουμε τον εφιάλτη της χρεοκοπίας. Ξέρω ότι οι θυσίες είναι δύσκολες, αλλά τώρα προέχει ο αγώνας για εθνική επιβίωση».
«Πληρώνουμε την έλλειψη αξιοπιστίας που θέριεψε από τις πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ απαντώντας στην κριτική που ασκείται και εσωτερικά στο ΠΑΣΟΚ, επισήμανε πως τη χώρα πρωταρχικά δεν την απειλεί η ύφεση, αλλά το ενδεχόμενο να βρεθεί σε αδυναμία δανεισμού, ασφυξία πληρωμών. «Οι πιστωτές μας δεν μας δίνουν άλλο χρόνο, γιατί η χρηματοπιστωτική κρίση παγκοσμίως έχει οδηγήσει όλες τις χώρες σε ελλείμματα και βρίσκουν σε αυτές πιο φερέγγυους πελάτες».

Press-GR

Σχόλιο: Η βίαια μετάβαση...από τον υποσχόμενο προεκλογικά δήθεν Σοσιαλισμό στην μετεκλογική  επιλογής της καπιταλιστικής Βαρβαρότητας.
Τα νέα μέτρα θα επιβεβαιώσουν το τίτλο. Το ότι ότι όμως η αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και υποσχέσεων για σοσιαλιστική διακυβέρνηση και των μετεκλογικών ακραίων φιλελεύθερων επιλογών της βαρβαρότητας θα μας βρει απέναντι.
ΔΕΝ προδικάζουμε τις αυριανές εξαγγελίες ... ας περιμένουμε... αλλά τα "εν κρυπτώ" και τα " κεκλεισμένων των θυρών" ΔΕΝ μας αφήνουν ελπίδες για δίκαι μέτρα και πολύ δε περισσότερο για πολιτική βούληση παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων της σημερινής κατάστασης...

Νάσος
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.