Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Αντρέας Παπανδρέου: "αν θέλεις να καταστρέψεις μια οικονομία, παρέδωσέ την σε καθηγητές..."

Quiz: Ποιός γιός πρώην υπουργού Οικονομίας εργάζεται για την Goldman Sachs;

Νόμιμα ΝΑΙ!!! και Ηθικά; 


Σχέση α' βαθμού... Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Το σύνολο του κυριακάτικου Τύπου γράφει για το "σπίτι με τα πολλά projects", την Goldman Sachs. Τον αμερικανικό οίκο που λεηλάτησε (sacks, αγγλιστί το ρήμα) την οικονομία σου, παίζοντας διπλά παιχνίδια, όπως έγραψε πρόσφατα η Liberation

Τον οίκο που ρούφηξε (sucks, αγγλιστί το ρήμα) ομόλογα, αποκρατικοποιήσεις, μετοχοποιήσεις, αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων. Όλα αυτά, από το 2001 μέχρι σήμερα, γεγονός που καταδηλώνει την διείσδυσή του σε όλα τα κόμματα.

Το σύνολο του κυριακάτικου Τύπου, ψάχνοντας να βρει τους ενόχους για τα εγκλήματα στην οικονομία, γράφει ή συνεντευξιάζει έναν από τους πιθανούς φταίχτες. Τον Γιώργο Αλογοσκούφη. Εκείνος προτάσσει αριθμούς για να αθωώσει τα έργα του και μετατοπίζει τις ευθύνες σε "ομάδα κρατιστών" που πήραν τα ηνία τόσο από τον Καραμανλή, όσο κι από τον ίδιο.
Δηλώνω ότι στον κ. Αλογοσκούφη δίνω αρκετά ελαφρυντικά, λόγω μιας συνήθειάς μου να υπερασπίζομαι αυτούς που κείτονται στο έδαφος και οι άλλοι τους χτυπούν, αλλά κι από μια συμπάθειά μου σε όλους όσους έχουν μια κάποια ανώτατη πανεπιστημιακή μόρφωση. 

[Ξέχνα αυτό που έλεγε ο Αντρέας Παπανδρέου, "αν θέλεις να καταστρέψεις μια οικονομία, παρέδωσέ την σε καθηγητές", γιατί ήταν καθηγητής και ο ίδιος. Καθηγητής Οικονομικών εννοώ και όχι δημαγωγίας, για να μην μπερδευτείς.]

Υπάρχει ένα σημείο όμως, ένα ηθικό ζήτημα, όπου ο κ. Αλογοσκούφης θα πρέπει να δώσει μια απάντηση. Αν δεν το κάνει, απλά θα χάσει και τον τελευταίο δημόσιο υποστηρικτή του. Εμένα.

Θαρρώ ότι αν αληθεύει ότι ο γιος του, Σπύρος Αλογοσκούφης, εργαζόταν από την άνοιξη του 2009 και πιθανόν συνεχίζει να εργάζεται στην Goldman Sachs στην Ασία,  όπου έχει κάνει και πρακτική ως φοιτητής αμερικανικού πανεπιστημίου, προκύπτει το γνωστό "ηθικό ασυμβίβαστο" για τον πρώην αξιωματούχο της ΝΔ

Η είδηση περνά έμμεσα σε στήλες, χωρίς να συγκεκριμενοποιείται η σχέση υιού, γεγονός που δεν κατανοώ. Γι΄αυτό και επιθυμώ μια ξεκάθαρη απάντηση από τον πρώην "τσάρο", χωρίς έμμετρες υπεκφυγές.

Και για εκείνους που θα προστρέξουν vα δουν "ποινικοποίηση" μιας οικογενειακής σχέσης, σημειώνω ότι αυτή την εποχή και με τον κίνδυνο να μην πάρω σύνταξη, κάθε πράξη σημειώνεται, κάθε σχέση αναλύεται και κυρίως, κάθε οικογενειακή σχέση α' βαθμού κρίνεται. 

Αφού έδωσες το δικαίωμα να το κάνουν οι ξένοι, γιατί να μην το κάνω κι εγώ...
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.