Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Οι Παλαιστίνιοι αποσύρονται από τις έμμεσες συνομιλίες με Ισραήλ

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Άμρ Μούσα, επεσήμανε ότι ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, του δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις έμμεσες, υπό Αμερικανική διαμεσολάβηση, συνομιλίες με το Ισραήλ, λόγω του νέου Ισραηλινού εποικιστικού σχεδίου.
 
Ο κ. Μούσα έκανε αυτή τη δήλωση μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσου στο Κάιρο.Ο Αραβικός Σύνδεσμος αναφέρει ότι η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών θα εξαρτηθεί από το αν το Ισραήλ θα τερματίσει την διεύρυνση των οικισμών του στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, καταδίκασε δημόσια τα εποικιστικά σχέδια για την κατασκευή 1.600 νέων κατοικιών στην διαφιλονικούμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, που ανακοίνωσαν την Τρίτη οι Ισραηλινοί.
Ο κ. Μπάιντεν επεσήμανε ότι τα σχέδια του Ισραήλ, «υποσκάπτουν» την σχέση εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητη για την επανέναρξη των Ισραηλο-Παλαιστινιακών ειρηνευτικών συνομιλιών.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε τη Τετάρτη απ’ τους Ισραηλινούς να αντιστρέψουν την εποικιστική τους απόφαση.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.