Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Γεμάτο "παραθυράκια" το νέο φορολογικό νομοσχέδιο;


Κι ενώ σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης περιμένει πώς και πώς την ανακοίνωση του φορολογικού νομοσχεδίου με την ελπίδα ότι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση μιας δικαιότερης κατανομής των βαρών

οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν στα κυριακάτικα δελτία ειδήσεων κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι για τους πολλούς.
Η δημοσιογράφος της ΝΕΤ μετέδωσε πως το περίφημο γενικό πόθεν έσχες θα αφορά για φέτος μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους κι όχι όλους τους φορολογούμενους! 

Ο Θάνος Πασχάλης στο MEGA μετέφερε πως αποφασίστηκε φορολόγηση 5% στα έσοδα από την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά μείωση του συντελεστή για τις off shore εταιρείες, από 15% που είχε αρχικά ανακοινωνθεί σε 8% -10% γιατί το πρώτο νούμερο κρίθηκε εκ των υστέρων υπερβολικό. 

Σε όλα σχεδόν τα δελτία έπαιξε η είδηση πως οι ιδιοκτήτες ταξί κατά πάσα πιθανότητα θα φορολογηθούν και το 2010 με τεκμαρτό εισόδημα, είδηση που προκάλεσε αιχμηρά σχόλια από δύο δημοσιογράφους - παρουσιαστές: 

Ο Νίκος Στραβελάκης στο MEGA είπε σε έντονο ύφος: "Πρέπει να σκεφτούν στο υπουργείο Οικονομικών πώς κάποια πράγματα που έχουν ανακοινώσει και που ο κόσμος θεωρεί δεδομένα, να ισχύσουν. Γιατί αν ισχύσουν μόνο αυτά που επιβαρύνουν κι όχι αυτά που ελαφρύνουν, δε θα βοηθήσει στο να υπάρξει η αίσθηση δικαίου για την οποία κόπτονται, και νομίζω ότι το εννοούν, στην κυβέρνηση". 

Ο Σωτήρης Ξενάκης στο ALTER και στο ίδιο μήκος κύματος υπογράμμισε: "Έχουν θέσει πολλοί κλάδοι το αίτημα κι αν αρχίσουν να ικανοποιούνται όλοι δε θα μείνει τίποτα φορολογημένο στο τέλος".

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.