Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Έχουμε χάσει σύντροφοι το ηθικό μας πλεονέκτημα απέναντι στην κοινωνία και πρέπει γρήγορα να το αποκτήσουμε και πάλι!

Το ΠΑΣΟΚ χρόνια τώρα είναι ο λαός. Είναι ένας πολιτικός σχηματισμός βγαλμένος από τον λαό, για να υπηρετεί τον λαό.

«Ο λαός στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», έλεγε κάποτε ο Ανδρέας. 

Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη μιλάει (και) για κοινωνική δικαιοσύνη, ένας πρωτεύων στόχος ο οποίος πρέπει να πρεσβεύει ένα σοσιαλιστικό κόμμα και μια ολόκληρη κοινωνία. 

Δυστυχώς όμως η κοινωνική δικαιοσύνη δεν συμπεριλήφθηκε στα νέα μέτρα που εξήγγειλε πριν λίγα 24ωρα η κυβέρνηση!

Αν και είναι η πρώτη φορά που πλήττονται πραγματικά οι έχοντες και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ουσιαστικά για μια ακόμη φορά θα πληρώσουν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Η νεολαία, ο εργαζόμενος, ο εργάτης, ο μετανάστης, ο αγρότης, ο άνεργος, η γενιά των 500 και 700 ευρώ, βλέπει το μέλλον της με ακόμη περισσότερη απαισιοδοξία.

«Πρώτα ο Πολίτης», λέγαμε τα τελευταία χρόνια και ο λαός μας πίστεψε στις 4 Οκτώβρη.
Ο αγώνας που κάναμε όλα αυτά χρόνια της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή, από πόρτα σε πόρτα, στους φίλους μας, στους συγγενείς μας, στον εργασιακό μας χώρο, πάμε να τα τινάξουμε στον αέρα. 

Ο λαός ήθελε και πίστεψε ότι με το ΠΑΣΟΚ ότι θα περνάει λίγο καλύτερα από πριν, χωρίς καρτέλ και κουμπάρος, με αξιοκρατία και διαφάνεια, μια απλή και καλύτερη ζωή.

Με τα νέα μέτρα όμως και την αύξηση του ΦΠΑ, η πολύπαθη γενιά των 500 και 700 ευρώ γίνεται ουσιαστικά φτωχότερη, οι συνταξιούχοι δεν θα τα βγάζουν πέρα, ενώ οι άνεργοι θα τραβήξουν κι αυτοί τον δικό τους Γολγοθά, με τα καρτέλ, ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών, να αλωνίζουν. 


Και μέσα σ’ όλα αυτά μένουμε εμείς τα απλά μέλη, τα μικρά στελέχη να βάζουμε πλάτη στις αποφάσεις της κυβέρνησης και να ακούμε τα εξ αμάξης απ’ αυτούς που έδειξαν καλή θέληση και μας ψήφισαν!  

Ντρέπομαι, όσο άσχημα κι αν ακούγεται αυτό, να τους κοιτώ στα μάτια. Δεν έχω πλέον άλλα επιχειρήματα για να αντικρούσω την διαμαρτυρία τους. Έχουμε χάσει σύντροφοι το ηθικό μας πλεονέκτημα απέναντι στην κοινωνία και πρέπει γρήγορα να το αποκτήσουμε και πάλι!
 
Σίγουρα το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας συνεχίζει να περνάει μια πολύ μεγάλη κρίση! 


Κι αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών της κυβέρνησης (και της προηγούμενης) δεν έχουν κάνει φτωχοί!!! Ο Παπανδρέου και αυτό είναι αλήθεια, ήταν φτωχός και δούλεψε κάποτε για να ζήσει. Όλοι οι άλλοι σχεδόν, τα βρήκαν έτοιμα…

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.