Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Πλαφόν στη βενζίνη και έλεγχοι της αγοράς καυσίμων

Την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας στον τομέα των καυσίμων επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή. 

Απευθυνόμενος προς την Υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Κα. Λούκα Κατσέλη και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κα Τίνα Μπιρμπίλη ο Κος Παρασύρης ζητάει την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα σε επίπεδο χονδρικής και λιανικής πώλησης ώστε να περιοριστεί η αισχροκέρδεια. 

Παράλληλα ο Κος . Παρασύρης προτρέπει τους αρμόδιους Υπουργούς να θέσουν σε εγρήγορση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και να ενεργοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα ελεγκτικά εργαλεία ώστε να μην επιβαρυνθούν τα ελληνικά νοικοκυριά περεταίρω από τις δυσοίωνες οικονομικές εξελίξεις. 

Στόχος οφείλει να είναι ό μέσος καταναλωτής να μην γίνει ολοσχερώς θύμα υπερβολικών...
αυξήσεων στις τιμές, κυρίως της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια, οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια που θα δικαιολογούσε η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Ο βουλευτής Ηρακλείου παραπέμπει σε ενδεικτικές τιμοληψίες οι οποίες έδειξαν αδικαιολόγητες αυξήσεις, που έφτασαν έως το 1,60 ευρώ το λίτρο στην Κρήτη (πάνω 20,4 λεπτά το λίτρο από τη μέση πανελλαδική τιμή). Οι εξελίξεις αυτές στις τιμές της Βενζίνης προκαλούν την έντονη και διάχυτη διαμαρτυρία των πολιτών οι οποίοι ζητούν μέτρα από την πολιτεία.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.