Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

FREE PALESTINA, Destroyed the Wall, Helped the Palestinian People

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ υποσκάπτει την ειρηνευτική διαδικασία (VOA)
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Ντέιβιντ Άξελροντ, δήλωσε ότι το σχέδιο του Ισραήλ για την ανέγερση νέων κατοικιών στη διαφιλονικούμενη ανατολική Ιερουσαλήμ φαίνεται να είναι μία πολύ καλά μελετημένη προσπάθεια υπονόμευσης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Άξελροντ δήλωσε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο του Ισραήλ αποτελεί «προσβολή» και επεσήμανε ότι είναι απογοητευτικό για όλους όσους προωθούν την ιδέα της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ ανακοίνωσε την οικοδόμηση 1.600 νέων κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι θα είναι η πρωτεύουσα ενός μελλοντικού τους κράτους.

Την Κυριακή, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε λύπη για την χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης των εποικιστικών σχεδίων του Ισραήλ, η οποία συνέπεσε με την επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην περιοχή.

Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι η ανακοίνωση έγινε χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, δεν είπε όμως αν πρόκειται να σταματήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.