Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Δικηγόροι διαπράττουν το κακούργημα της κατοχής μαύρου χρήματος

 Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγόρων Ελλάδος, αποφάσισε τριήμερη (23,24,26 Μαρτίου) αποχή των δικηγόρων  από τις αίθουσες των δικαστηρίων. 

Διαμαρτυρόμενοι κατά της επιβολής ΦΠΑ επί των αμοιβών τους οι δικηγόροι θα απέχουν από παραστάσεις ενώπιον των δικαστηρίων όλης της χώρας αύριο Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή.

Στην αντίθεσή τους οι δικηγόροι επιχειρούν να δώσουν κοινωνική διάσταση,  επικαλούμενοι το επιχείρημα, ότι έτσι επιβάλλεται έμμεσος φόρος  επιπλέον 21% στους πολίτες για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Καλούμε την κυβέρνηση, λένε στην ανακοίνωσή τους, να βγεί ευθέως, υπεύθυνα, ανυπόκριτα και να πει την αλήθεια στους Έλληνες Πολίτες, ότι δηλαδή επιβολή ΦΠΑ είναι επιβάρυνση αποκλειστικά και μόνο στον πολίτη, του οποίου δυσχεραίνει και καθιστά σχεδόν αδύνατη την προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

Δυστυχώς οι δικηγόροι ανήκουν στην κατηγορία των κοινωνικών και επιστημονικών ομάδων που δεν δηλώνουν το σύνολο των εισοδημάτων τους στην εφορία. Δεν κόβουν αποδείξεις στους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους υπολογίζονται σύμφωνα με τον κατάλογο αμοιβών τους που έχουν καθορίσει οι Δικηγορικοί  Σύλλογοι. Απέχουν όμως πολύ από τα πραγματικά ποσά που εισπράττουν από τους πελάτες τους.

Ειδικά οι γνωστοί ποινικολόγοι που υπερασπίζονται, εμπόρους ναρκωτικών, λαθρεμπόρους, μεγαλοαπατεώνες και γενικά εμπλεκόμενους σε οικονομικά εγκλήματα, εισπράττουν ανάλογα με το βάρος των κατηγοριών αμοιβές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Επειδή τα χρήματα αυτά προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, εμπίπτουν στο νόμο 3691/2008. Που σημαίνει ότι οι δικηγόροι που αμοίβονται με τέτοιο χρήμα διαπράττουν κακούργημα και αν ακόμη το δηλώνουν, διότι έτσι το νομιμοποιούν...
Η δε κατοχή χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες είναι διαρκές έγκλημα.

Επειδή οι δικηγόροι, είναι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, ας μην προκαλούν τουλάχιστον.
Θα πρέπει να το πούμε αυτό. Υπάρχουν και πολλοί δικηγόροι που δεν συγκαταλέγονται στην παραπάνω γενική κατηγορία.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.