Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Η πραγματική διαβούλευση και τα εισαγόμενα σενάρια υλοποίησης της νέας κυβερνητικής πολιτικής

Για όσους αμφιβάλουν ότι το "πρόγραμμα σταθεροποίησης και εξόδου από τη κρίση" είναι εφεύρημα της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ... πλανώνται πλάνην οικτρά. ...

«Οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, εμείς είμαστε η οικονομία δεν είναι η κυβέρνηση».

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας εξακολουθεί να απασχολεί τους αμερικανούς.  

Πρόσφατα στο Διεθνές Κέντρο Ερευνών Woodrow Wilson προσκλήθηκε από το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης ο καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και πρώην σύμβουλος της Ελληνικής Βουλής σε θέματα Δικαίου, Αχιλλέας Σκόρδας.

«Το κεντρικό θέμα της σημερινής κρίσης», επισημαίνει ο καθηγητής Σκόρδας «είναι ότι συνειδητοποιούμε ότι το μοντέλο του κοινωνικού κράτους το οποίο διατήρησε την κοινωνική συνοχή και πέτυχε την κοινωνική συναίνεση μετά το 1974 και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, έφτασε στα όριά του.  Χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση, χρειάζεται ένα  καινούργιο μοντέλο κοινωνικού κράτους, το οποίο θα θέτει σε διαφορετική βάση τη σχέση κράτους και οικονομίας». (VOA)

Σχόλιο: Η πραγματική διαβούλευση και τα εισαγόμενα σενάρια υλοποίησης της νέας κυβερνητικής πολιτικής.

Για όσους αμφιβάλουν ότι το "πρόγραμμα σταθεροποίησης και εξόδου από τη κρίση" είναι εφεύρημα της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ...   πλανώνται πλάνην οικτρά. ...

Οι επιλογές για τα μέτρα έχουν προαποφασιστεί με τις Ντιρεκτίβες και τις Αποφάσεις της εισαγόμενης πολιτικής, κάθε άλλη επεξήγηση είναι παραπλανητική και εκ του πονηρού.

Σήμερα στην Ελλάδα ζούμε μία νέα οικονομική κατοχή με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα και διαστάσεις.

ΔΕΝ γνωρίζω τη συνέχεια... και δεν θέλω να είμαι  ή μάλλον δεν θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων τύπου Κάλχα και να μου την πέσουν πάλι οι  "ανερυθρίαστοι Αγαμέμνονες" με  τη συνήθη "κομματική πειθαρχία"....

Φίλοι και σύντροφοι περνάμε και εμείς τη Μεγάλη Εβδομάδα του Εθνικού μας Μαρτυρίου!!!

Το ότι κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν ή χρυσώνουν το χάπι είναι μια άλλη ιστορία...

Ίδωμεν... και Ελπίζωμεν... όπως κατά Αριστοτέλη:

"...Διότι πολλάκις περί τούτου πλανάταί τις. Τω όντι το μέλλον δεν είναι δυνατόν να ενθυμώμεθα, αλλά μόνον δυνάμεθανα εικάζωμεν και να ελπίζωμεν αυτό· και δύναται να υπάρχη και επιστήμη τις της ελπίδος, η ελπιστική καθώς τινες ονομάζουσι την μαντικήν. 
Αλλ' ούτε το παρόν δύναται να είναι αντικείμενον της μνήμης, αλλά μόνης της αισθήσεως. Διότι διά της αισθήσεως ούτε τα μέλλοντα ούτε τα παρελθόντα γινώσχομεν, αλλά μόνα τα παρόντα...." 
.
Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.