Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Περί κωμειδυλλίων και άλλων φαιδρών συμπεριφορών

Οι καταγγελίες που γράφονται στο kalami net είναι πολύ ενδιαφέρουσες και άκρως διαφωτιστικές. Βέβαια εμείς με τη μικρή απήχηση ενός blog ΔΕΝ μπορούμε να εγείρουμε θέμα, απλά όμως μπορούμε να αναδημοσιεύσουμε κάποια από αυτά και να σχολιάσουμε κάποια άλλα, μήπως και τυχόν μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε έστω ένα μικρό τμήμα της κοινωνίας μας που μας διαβάζει και κάποιους άλλους φίλους bloggers που μας αναδημοσιεύουν.

Σε περσινό δημοσίευμα διαβάζουμε σχετικά εδώ (Επιστολή-καταπέλτης στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, από ομογεν. Οργάνωση, γιά συμπεριφορές βουλευτών) Υπογράφει ο Γεν. Γραμματέας, Γεώργιος Τσιαγγούρης (9 Απρ. 2009): 

"Δυστυχώς, οι κύριοι βουλευτές, δεν πήγαν στο σχολείο, ενώ τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι γονείς, τους περίμεναν μέχρι που απαγοητεύθηκαν...Το ίδιο έπραξαν και το βράδυ. Δεν παρουσιάστηκαν στην προγραμματισμένη συνάντηση, με το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. Αλλά προτίμησαν να παραβρεθούν σε κλειστές κομματικές συγκεντρώσεις, παρ' ότι τους έγινε υπενθύμιση από τον Πρόεδρο, την Κυριακή. Ο κ. Κελέτσης πήγε στη συγκέντρωση της Ν. Δ. και η κ. Αντωνίου στα γραφεία του Πασοκ, ενώ ο κ. Σγουρίδης ανεχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας από το Σικάγο..."

Για φέτος θα παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ και... παρόλα αυτά...και παρότι η χώρα μας βρίσκεται με το ένα πόδι στο ΔΝΤ η βουλή των Ελλήνων συνεχίζει το ίδιο έργο στέλνοντας και πάλι διακομματική επιτροπή με επικεφαλής υφυπουργό.

ΔΕΝ μπορούμε να διασταυρώσουμε τα στοιχεία του δημοσιεύματος, αλλά ρωτάμε ευθέως το πρόεδρο της βουλής και παρακαλούμε και τον πρόεδρο της κυβέρνησης να τοποθετηθεί στο παρακάτω δημοσίευμα: 

Νάσος

Οι ίδιοι πάντα 'Ελληνες πολιτικοί: Πρόκληση, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης...

 
Δωρεάν διακοπές, ψώνια και συλλογή χρημάτων γιά τις ''ανάγκες'' των βουλευτών και Κομμάτων.(kalami)
 


Στη Νέα Υόρκη, στην -ετεροχρονισμένη- παρέλαση (19 Απρ. '10) γιά την εθνική μας επέτειο, 

ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης και οι βουλευτές: Τσουρή, Αράπογλου, Διαμαντίδης (ΠΑΣΟΚ), Ταλιαδούρος, Τραγάκης (ΝΔ), Βελόπουλος (ΛΑΟΣ), Ψαριανός (ΣΥΡΙΖΑ), γιά ''να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις''. Θα συνοδεύονται από συζύγους, συνεργάτες κ.ά... Συνηθίζεται να έρχονται και 2-3 ακόμα, με δικά τους έξοδα, αλλά προσκεκλημένοι επίσημα από τους κομματικούς της Ομοσπονδίας. Μεταξύ αυτών, εφέτος είναι και ο πρ. υφυπουργός Εξωτερικών Παν. Σκανδαλάκης... Υποτίθεται ότι η Ελλάδα διέρχεται σοβαρή οικονομική κρίση. Αν έρχονταν 2-3 μόνο βουλευτές, υπήρχε περίπτωση ν'...''ατιμαστεί'' η παρέλαση; Η αποστολή της ''Βουλής της Siemens'', πρέπει να είναι οπωσδήποτε ''πολυ-διακομματική'', με συνεργάτες, συζύγους κλπ;
 - Τα προηγούμενα χρόνια βουλευταράδες, εκτός από τις ''επιδρομές'' σε πολυκαταστήματα (που είναι και ο ουσιαστικός λόγος επίσκεψης στη Νέα Υόρκη), συμμετείχαν και σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις ''κομματικών φίλων'', γιά συλλογή χρημάτων γιά τις ''ανάγκες'' τους ή αυτές του Κόμματος. Χρήματα, που δεν τα δηλώνουν...

- Οι συνεργάτες και σύζυγοι που συνοδεύουν τους πολιτικούς, σε τι χρειάζονται; Γιά να βοηθούν στα... ψώνια;
- Το ''σκηνικό'' συμπληρώνουν οι γραφικοί ''κομματικοί'' στο γκέττο μας, που περιφέρουν τους βουλευταράδες σε
ζαχαροπλαστεία, καφενεία, εστιατόρια γιά να ''πουλήσουν μούρη'', ενώ οι Ομογενείς το...διασκεδάζουν.
- Ο συντονιστής του ΣΑΕ ΗΠΑ, διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον υφυπουργό Σπ. Κουβέλη, την Tετάρτη 21 Απριλίου στο Σικάγο, παρακάμπτοντας τις Οργανώσεις. Φυσική εξέλιξη, αφού το μη ενεργό ΣΑΕ, ουσιαστικά φιάχτηκε γιά να πάει κόντρα στις ομογενειακές Οργανώσεις και ο υφυπουργός το πιστοποιεί... O κ. Κουβέλης, αν και το επεδίωξε, δεν προσκλήθηκε στην παρέλαση στο Σικάγο (ούτε βουλευτές), επειδή το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιλλινόις αποφάσισε να μην καλέσει εφέτος 'Ελληνες πολιτικούς, εξαιτίας συμπεριφορών τους στο παρελθόν.


- ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Να σημειώσουμε ότι την τελευταία 20ετία, ο κάθε υφυπουργός Εξωτερικών κάνει ταξίδια ανά τις παροικίες μας στην υφήλιο, γιά ''ενημέρωση''. Και
μετά 1-2 χρόνια,
αφού ''ενημερωθεί'' τον αλλάζουν, γιά ν' αρχίσει ''περιοδείες'' και ο ''νέος'', γιά ''ενημέρωση''. 


Η υποτιθέμενη ''ενημέρωση'' γιά την ''καταγραφή των προβλημάτων της Ομογένειας'' γιά 15-20 χρόνια, είναι κοροϊδία και φτηνή δικαιολογία γιά ταξίδια, επειδή οι ''αρμόδιοι'' συναντούνται μόνο με ψευτοηγέτες και όχι με την Ομογένεια και ''καταγράφουν'' τα προβλήματά της μόνιμα, ''@εκεί@'' που συνηθίζουν, υποτιμώντας διαχρονικά-συστηματικά και βάναυσα τη νοημοσύνη μας.  (Περισσότερα, μαζί και τα κωμικοτραγικά παραλειπόμενα, στο 24ωρο ραδιόφωνο 24-7Radio, βράδυ 9-11 ώρα Νέας Υόρκης).


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.