Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Το εγχειρίδιο του καλού καρτέλ και της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης

Το παρακάτω κείμενο είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς τους κυρίους που έχουν στήσει έναν μηχανισμό εξυπηρέτησης δικών τους συμφερόντων εις βάρος του Έλληνα Καταναλωτή. 

Έχει στόχο να αποκαλύψει σε όσους δεν ξέρουν την απλότητα του σχεδιασμού των καταχρήσεων από τις μεγάλες και ισχυρές επιχειρήσεις, μήπως κάποιος από τους διοικούντες αυτήν την χώρα φιλοτιμηθεί και ασχοληθεί ουσιαστικά με το πρόβλημα. 

Το παρακάτω κείμενο είναι χρήσιμο σε κάθε καταναλωτή για να κατανοήσει τα «ακατανόητα», να κατανοήσει γιατί πληρώνει πανάκριβα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη την πλειοψηφία των αγαθών καθημερινής χρήσης.

Τα ονόματα εταιρειών και προσώπων είναι βεβαίως φανταστικά και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Όσο για την αλήθεια των γεγονότων, αρκεί να τα σκεφθείτε την επόμενη φορά που θα καταναλώσετε οτιδήποτε και θα καταλάβετε αν ισχύουν ή όχι.
 
ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Υπογράψτε τώρα στο αίτημα προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο για να ισχύσει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση για την τιμωρία των «εκτελεστών» των παρανόμων πρακτικών που οδηγούν τις αγορές σε ασφυξία και τις τιμές των αγαθών στα ύψη. Στόχος μας η συλλογή όσο περισσοτέρων υπογραφών γίνεται ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή του αγανακτισμένου καταναλωτή. Αυτό εφήρμοσε η Βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού και εξόντωσε σε ελάχιστο χρόνο τα καρτέλ http://www.oft.gov.uk/
 
Ψηφίστε τώρα στο http://www.petitiononline.com/45kl98df/petition.html και ενημερώστε όλους τους γνωστούς σας να καταθέσουν και εκείνοι την διαμαρτυρία τους.
Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο, κάντε κλικ στο εικονίδιο «click here to Sign Petition», συμπληρώστε το όνομά σας και το email σας και είστε έτοιμοι. Προωθήστε το μήνυμα σε φίλους σας ώστε να μαζέψουμε σημαντικό αριθμό υπογραφών για να το στείλουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος Δεληγιώργη 55-59 Αθήνα Τηλ. 210523621
Σας ζητώ συγνώμη αν το μήνυμα μου αποτελεί ενόχληση για εσάς. Κάθε παρατήρηση δεκτή στο george.floras@floras.gr
 
Το εγχειρίδιο του καλού καρτέλ και της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης


ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης
 
Η εταιρεία ΣΦΟΥΓΓΑ-ΡΙΣΤΡΑ ΑΕ είναι μια πολυεθνική εταιρεία με πολλά εκατομμύρια ευρώ πωλήσεις και τεράστια κέρδη και κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά των σφουγγαριών. Η αγορά των σφουγγαριών είναι μια μεγάλη αγορά με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρω πωλήσεις διεθνώς. Η εταιρεία ΣΦΟΥΓΓΑ-ΡΙΣΤΡΑ ΑΕ διαθέτει στην αγορά ένα ειδικό σφουγγάρι με πολύ μεγάλη απήχηση, είναι το σφουγγάρι ΣΦΟΥΓΓΑ το οποίο έχει γίνει συνώνυμο της έννοιας σφουγγάρι για τους καταναλωτές.
Εδρεύει στο Λουξεμβούργο και έχει ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού της. Ένα από τα εγχειρίδια εκπαίδευσης αφορά την αντιμετώπιση αιφνιδιαστικής εισόδου στην εταιρεία υπαλλήλων της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν καλά τι λένε και τι δεν λένε όταν κάνει ντου η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ειδικά πρέπει να γνωρίζουνε καλά τι δεν λένε. Επίσης όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν καλά να «κρύβουν τα ίχνη των παράνομων πρακτικών» ώστε να μην πέσουν στα χέρια αυτών των «αντιπαθητικών» της Επιτροπής Ανταγωνισμού που θα κάνουν το ντου.
Όπως είναι λογικό η εταιρεία ΣΦΟΥΓΓΑ-ΡΙΣΤΡΑ ΑΕ απασχολεί στην Ελλάδα τα καλύτερα δικηγορικά γραφεία που κατά σύμπτωση ειδικεύονται στο δίκαιο του Ανταγωνισμού. Μάλιστα το σωστό θα ήταν να λέγαμε ότι ειδικεύονται στο άδικο του ανταγωνισμού και στο πώς θα την γλιτώνει η εταιρεία από την τσιμπίδα του νόμου. Για το παράδειγμα μας ο δικηγόρος της εταιρείας λέγετε Βάνιας. Είναι ο καλύτερος στην δουλειά του. Οχι πως οι πελάτες του δεν τιμωρούνται τελικά, το ξέρουν άλλωστε ότι θα τιμωρηθούν, αλλά καταφέρνει με πολλούς τρόπους να πληρώσουν ελάχιστα και να τα πληρώσουν σε πολύ μεγάλο χρόνο. Άλλωστε ξέρει άριστα το «άδικο» του ανταγωνισμού.
Η εταιρεία ΣΦΟΥΓΓΑ-ΡΙΣΤΡΑ ΑΕ κατέχει σημαντικό μερίδιο στην αγορά των σφουγγαριών, μερίδιο άνω του 70%. Αντιμετωπίζει μικρούς ανταγωνιστές, κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις. Μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων της γίνεται μέσω του δικτύου των σούπερ μάρκετ αλλά και των ειδικών καταστημάτων.
Ακολουθώντας τις γνωστές πρακτικές της μητρικής εταιρείας η εταιρεία ΣΦΟΥΓΓΑ-ΡΙΣΤΡΑ ΑΕ αποφασίζει να τσακίσει την αγορά με «δυναμικές» και «επιθετικές» εμπορικές πολιτικές. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γρηγοριάδης καλεί σε μυστική σύσκεψη τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας Γκλοριάκη και μαζί βρίσκεται και ο δικηγόρος της εταιρείας ο Βάνιας.
Ο Γρηγοριάδης αναλύει τα σχέδιά του για επιθετική πολιτική πωλήσεων. «Η σκέψη μου είναι η εξής: θα επιδιώξουμε με εντατικές προσπάθειες να μεγαλώσουμε το μερίδιό μας στην αγορά και να εξοντώσουμε τον ανταγωνισμό. Οι επόμενες χρονιές είναι δύσκολες και πρέπει πάση θυσία να αυξήσουμε τα κέρδη μας. Η διοίκηση μας έχει δώσει φιλόδοξους στόχους πωλήσεων και κερδών και πρέπει να τους πετύχουμε. Άλλωστε τα μπόνους από την επίτευξη των στόχων είναι σημαντικά και ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ο διευθυντής πωλήσεων έχει καταρτίσει ένα πολύ καλό σχέδιο το οποίο θα μας δώσει κέρδη στα επόμενα πέντε χρόνια σχεδόν 300,000,000€. Το πρόβλημα είναι ότι οι πρακτικές που σκεφτόμαστε δεν είναι και ιδιαιτέρως νόμιμες και θέλουμε την βοήθειά σου κ. Βάνια.
Θέλουμε να «πιέσουμε»το δίκτυο των αγοραστών μας ότι αν συνεχίσουν να βάζουν στα ράφια τους ανταγωνιστές μας θα αναγκαστούμε να διακόψουμε την συνεργασία μας και δεν θα τους διαθέτουμε το ΣΦΟΥΓΓΑ. Βέβαια θα χρειαστεί σε κάποιους από αυτούς να τους δώσουμε και χρήματα για την αποκλειστικότητα που θα μας παράσχουν. Ίσως μάλιστα να πρέπει να δοθούν κάτω από το τραπέζι μερικές φορές.
Ανησυχώ επίσης για την αντίδραση του ανταγωνιστή μας, του Κακομοίρη, ανησυχώ μην πάει και κάνει καμία τρέλα και μας καταγγείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Πες μου κ. Βάνια, τι πρέπει να κάνουμε?
Ο δικηγόρος της εταιρείας, έχοντας μεγάλη γνώση της διαδικασίας, λαμβάνει το λόγο και με ύφος εκατό καρδιναλίων ξεκινάει την ανάλυση του: «κοίταξε κ. Γρηγοριάδη, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι φαντάζεσαι. Θα ξεκινήσετε άμεσα την επιθετική εμπορική πρακτική. Θα κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα στους πωλητές ώστε να μην παραδίδουν τίποτα γραπτά στους πελάτες μας. Όλα θα είναι προφορικά. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα πιεστικοί και θα επικαλούνται πάντα τα κεντρικά γραφεία στο Λουξεμβούργο. Τα μαύρα χρήματα θα τα δίνετε από τον ειδικό λογαριασμό προώθησης και για την κάλυψη του ταμείου θα πρέπει να μιλήσετε και με την διαφημιστική σας εταιρεία.
Βασικό θέμα είναι η χρήση εξωτερικού δικηγόρου και η επίκληση σε κάθε «επικίνδυνο» έγγραφο του αιτήματος για λήψη νομικής συμβουλής από αυτόν. Αυτό είναι ένα κόλπο που κάνουν όλα τα «μεγάλα ονόματα» γιατί τέτοιου είδους επικοινωνίες δεν μπορούν να εξετασθούν ή να κατασχεθούν από τις δημόσιες αρχές ή να ληφθούν υπόψη σε αγωγή ή μήνυση. Και αυτό γιατί καλύπτονται από το «δικηγορικό απόρρητο». Άλλωστε τι δουλειά θα κάνουμε και εμείς αν για όλα έχετε εσωτερικούς δικηγόρους? Κλέφτες θα γίνουμε για να ζήσουμε τα παιδάκια μας?
Η επιθετική πολιτική θα πρέπει να αναγκάσει τους πελάτες σε πολύ λίγο χρόνο να διακόψουν την συνεργασία με τους ανταγωνιστές μας και να καταλάβουν ότι αν τολμήσουν να τα βάλουν μαζί μας θα τους διαλύσουμε και θα τους κλείσουμε σε ελάχιστο χρόνο αφού δεν θα τους πουλάμε τα προϊόντα μας και ειδικά το ΣΦΟΥΓΓΑ.
Θα δώσετε εντολή στους πωλητές σας να μεταφέρουν άμεσα στην διεύθυνση τα παράπονα των πελατών αλλά και κάθε πληροφορία για τις κινήσεις των μικρών ανταγωνιστών μας, ειδικά του Κακομοίρη. Από όσο γνωρίζω σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές μας είναι μικρές επιχειρήσεις που στηρίζονται σε έναν άνθρωπο και που οικονομικά δεν μπορούν να αντέξουν τον πόλεμο αυτόν για πολύ καιρό.
Θα ξεκινήσουμε σειρά αγωγών και μηνύσεων με κάθε ευκαιρία που θα μας δώσουν οι ανταγωνιστές μας. Θα τους αναγκάσουμε να ξοδεύουν όλο τον χρόνο τους και τα χρήματα τους στους δικηγόρους. Με δεδομένη την οικονομική τους κατάσταση είναι βέβαιο ότι οι δικηγόροι τους θα είναι συνάδελφοι με πολύ μικρή εμπειρία που δύσκολα θα τα βάλουν με το γραφείο μας που διαθέτει 120 δικηγόρους. Θα τους λειώσουμε!!!
Ώσπου να καταλάβει ο Κακομοίρης τι τον έχει βρει θα περάσουν τουλάχιστον δυο χρόνια. Μην φανταστείς ότι όλοι προσφεύγουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με την πρώτη μας κίνηση. Εκεί, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τα πράγματα είναι πολύ καλά. Έχουν τοποθετήσει εδώ και χρόνια έναν πρόεδρο που πιθανόν δεν θα κάνει τίποτα σημαντικό και σίγουρα όχι άμεσα. Για να καταλάβεις πόσο καλά.... κάνει την δουλειά του, υπέρ μας βέβαια, η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι τελευταία στην παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα στις αρχές ανταγωνισμού.
Έχει οργανώσει τόσο καλά την δουλειά όπου κάθε υπόθεση τελειώνει σε επτά χρόνια. Λάβε υπόψη σου βέβαια ότι και ο φίλος μας, πιο «ψηλά», ο Πάπας, θα πιέσει με κάθε τρόπο ώστε να καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Ξέρεις το να καθυστερήσει η υπόθεση είναι πολύ απλό, δεν θέλει να έρθουν τα πάνω κάτω. Αρκεί η απώλεια κάποιων εγγράφων, η καθυστέρηση στην καταγραφή μιας απόφασης. Άλλωστε ουδείς τιμωρείται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για αυτά τα θέματα. Ας είναι καλά ο "καταπληκτικός" πρόεδρος που τους καλύπτει όλους. Τις προάλλες μια από τις δικές μας έκανε για να γράψει μια απόφαση τριών σελίδων, τέσσερις ολόκληρους μήνες!!!! Τελικά ο Πρόεδρος μόνο εύφημο μνεία δεν της έδωσε. Αμ ο άλλος, σε μια άλλη υπόθεση που μας ενδιέφερε, εξαφάνισε τιμοκαταλόγους που αποδεικνύανε 100% εναρμόνιση δυο εταιρειών. Οι αφιλότιμες μιλούσαν κάθε χρόνο και συμφωνούσαν τις τιμές πώλησης των ειδών χωρίς κανένα ενδοιασμό.  Όταν λέμε τους εξαφάνισε, μόνο που δεν τους κατάπιε. Ο άλλος που είχε φέρει τα στοιχεία έπαθε σοκ όταν διαπίστωσε ότι τους χρεώθηκε μάλιστα η εξαφάνιση των τιμοκαταλόγων!!!! Περιττό να σας πω βέβαια ότι οι συνέπειες για τον δικό μας ήταν ανύπαρκτες.... Έτσι δουλεύει το σύστημα άριστα!!!
Βάλε λοιπόν τα δυο χρόνια που θα περάσουν έως ότου προσφύγει ο Κακομοίρης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, βάλε τα επτά χρόνια που μας "εξασφαλίζει" ο Πρόεδρος, φτάσαμε στα εννιά χρόνια. Μόλις βγει η απόφαση θα μας ορίζει ένα πρόστιμο που θα είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό των συνολικών κερδών που θα έχει η εταιρεία μας. Μου είπες ότι στην πενταετία θα έχεις κέρδη 300,000,000€, άρα στην δεκαετία θα έχεις τουλάχιστον 700,000,000€. Θα σε χαλάσει πολύ ένα πρόστιμο της τάξεως των 30,000,000€-50,000,000€? Σκέψου ότι στο ενδιάμεσο θα έχεις εξαφανίσει και τους ανταγωνιστές σου. Τι θέλεις να σου δώσουνε και χρήματα από πάνω?
Βέβαια μην φανταστείς ότι με το που θα βγει η απόφαση θα πληρώσεις κιόλας το πρόστιμο. Θα προσφύγουμε στο Διοικητικό Εφετείο και ταυτόχρονα θα κάνουμε αίτηση αναστολής της καταβολής του προστίμου. Είναι βέβαιο ότι θα την λάβουμε. Τώρα βέβαια θα μου πεις είναι δυνατόν ένας δικαστής να δίνει αναστολή σε τόσο βαριές κατηγορίες, κατηγορίες που η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέταζε επί χρόνια? Είναι δηλαδή σαν ένας κατά συρροή δολοφόνος (serial killer) συλληφθεί και ο δικαστής τον αφήσει ελεύθερο έως ότου τελειώσει η δίκη. Και όμως είναι!!!! Βάλε λοιπόν ακόμα τρία χρόνια (φτάσαμε στα δώδεκα χρόνια τώρα) έως ότου τελεσιδικήσει η απόφαση και το γεγονός ότι θα μας μειώσουν το πρόστιμο τουλάχιστον κατά 30%.
Νομίζω ότι η καλύτερη πολιτική είναι να ξεκινήσετε αμέσως την επιθετική πολιτική.
Ο κ. Γρηγοριάδης όλη την ώρα άκουγε με μεγάλη προσοχή.
Μόλις ο δικηγόρος Βάνιας ολοκλήρωσε και πριν ακόμα προλάβει να πιει το νερό του, ο κ. Γρηγοριάδης  έδωσε την οδηγία στον διευθυντή πωλήσεων: «άκουσε εδώ αγόρι μου, είναι η ευκαιρία μας να θησαυρίσουμε, βγες έξω και μάζεψε τους πωλητές και πες τους ότι έρχονται μεγάλες μέρες για την εταιρεία μας και όποιος θέλει να παραμείνει θα πρέπει να φαει σίδερα. Εμπρός στον δρόμο της δικαιοσύνης..... Πάμε τώρα να τους φαμε όλους.»

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, σύμπραξη δυο ισχυρών εταιρειών
Ο ιδιοκτήτης της μιας εταιρείας που πουλάει καρφίτσες είναι ένας έλληνας, πολύ πλούσιος, εφοπλιστής. Έχει σειρά εταιρειών στο Λουξεμβούργο, στην Αμερική, στην Ελλάδα, στην Λιβερία, στα Channel Islands. Βέβαια, όπως κάθε «καλός πολίτης», δεν δηλώνει όλα του τα εισοδήματα στην Ελλάδα αφού έτσι τον έχει μάθει το ελληνικό καθεστώς. Το όνομα του είναι Λούλα.
Ο ιδιοκτήτης της άλλης εταιρείας που επίσης πουλάει καρφίτσες είναι ένας ισραηλινός με το όνομα Τούτης. Φορολογικά και αυτός δεν είναι και ο πλέον συνεπής πολίτης. Ενώ εδρεύει στην Ελλάδα έχει την έδρα της εταιρείας του στην Ολλανδία, κάτι σαν offshore δηλαδή, και ουσιαστικά δεν πληρώνει καθόλου φόρο ετησίως.
Εκτός από την εταιρεία του Λούλα και του Τούτη στην σημαντική αγορά της καρφίτσας υπάρχουν καμία δεκαριά άλλες μικρότερες εταιρείες, οικογενειακές, οι οποίες αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους.
Μια μέρα λοιπόν ο Λούλα και ο Τούτης συναντήθηκαν «τυχαία» σε ένα γραφείο και συζήτησαν για ενδεχόμενες «συνέργιες αμοιβαίου οφέλους». Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος, πως είναι δυνατόν δυο μεγάλοι ανταγωνιστές να έχουν συνέργιες? Η αλήθεια είναι ότι και τους δυο τους συνδέει ένα κοινό στοιχείο. Ο δικηγόρος τους λέγεται Βάνιας.
Στην συνάντηση λοιπόν ήταν παρών και ο Βάνιας.
Ο Λούλα έλαβε τον λόγο: «αγαπητέ κ. Βάνια. Με τον κ. Τούτη συζητήσαμε το ενδεχόμενο να καταλήξουμε σε κοινές πολιτικές ώστε να σταματήσουμε να χάνουμε κέρδη και να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας κατά των άλλων ανταγωνιστών μας ώστε να αποκτήσουμε και οι δυο μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά. Τι νόημα έχει να σκοτωνόμαστε αφού μπορούμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα κέρδη και να ρίξουμε την προσοχή μας στις άλλες εταιρείες μας. Εγώ όπως ξέρετε έχω τις εταιρείες Λούλα Holdings στο Λουξεμβούργο από τις οποίες τα κέρδη μου ετησίως είναι τεράστια. Θέλω λοιπόν να επικεντρωθώ εκεί.
Αυτό όμως που και οι δυο φοβόμαστε είναι το τι θα γίνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ειδικά αυτός ο Μούργος, φοβάμαι ότι θα μας μπλέξει και θα τρέχουμε.
Ο κ. Βάνιας έλαβε τον λόγο:
«Ακούστε κύριοι, πρέπει να καταλάβετε ότι το σύστημα είναι στημένο για να ευνοεί κάθε είδους προσπάθεια για συντονισμό δυο ανταγωνιστών. Αναρωτιέμαι, αφού και οι δυο σας έχετε εμένα για δικηγόρο σας, πως δεν το έχετε κάνει εδώ και καιρό.
 
Όλες οι συναντήσεις σας θα είναι μυστικές και δεν θα αφήνετε έγγραφα ενοχοποιητικά. θα ενεργοποιήσετε την ομάδα των πωλητών σας και θα τους δασκαλέψετε καλά για το τι λενε και το τι δεν λένε. Θα ανταλλάσσετε μεταξύ σας «σκληρές» επιστολές και εξώδικα ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον για να δείξουμε ότι είχαμε έντονο ανταγωνισμό. Όσον αφορά το ενδεχόμενο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αφήστε το επάνω μου και να είστε σίγουροι ότι τα κέρδη σας έως ότου καταλήξει οποιαδήποτε καταγγελία θα είναι υπερπολλαπλασια από το πιθανό πρόστιμο. Είναι όλα «κανονισμένα». Το σύστημα είναι «σχεδιασμένο»για εμάς.
Γελάω κάθε φορά που διαβάζω στις εφημερίδες ή ακούω στην τηλεόραση για τον πόλεμο κατά των καρτέλ. Αν πραγματικά πολεμούσαν τα καρτέλ εγώ δεν θα είχα δουλειά. Εσείς δεν θα είχατε κέρδη. Και ποιος θα χρηματοδοτούσε όλες αυτές τις δραστηριότητες? Μήπως ο καταναλωτής? ΧαΧαΧαΧα ας γελάσω.
Όλοι περιμένουν από τις μεγάλες εταιρείες να χρηματοδοτηθούν.
Τότε ο Τούτης έλαβε τον λόγο: «για πες μου κ. Βάνια, σε περίπτωση που τιμωρηθούμε τελικά υπάρχουν ποινικές ευθύνες για εμάς? Έχω ακούσει ότι μπορεί να μας απαγορέψουν να είμαστε πλέον μέλη διοικητικών συμβουλίων ή να έχουμε διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες»
Ο κ. Βάνιας αντέδρασε άμεσα στα λεγόμενα του Τούτη. Σηκώθηκε γοργά και έτρεξε και έφερε ένα ποτήρι νερό.
«κ. Τούτη νομίζω ότι δεν είσαι καλά, μάλλον είσαι άρρωστος. Πιες το νερό και να σου φέρω κάποιο χαπάκι. Αυτά που λες είναι τρελά. Που ζεις? Είναι δυνατόν να τιμωρηθείς για τέτοια πταίσματα. Σιγά και τι θα κάνετε? Θα πάρετε λίγα ευρώ παραπάνω από εκατομμύρια καταναλωτές. Δεν τους πήρατε και το σπίτι. Και τι έγινε αν θα κλείσει το μαγαζί του ο Μούργος, θα ανοίξει κάποιος άλλος νέο μαγαζί. Αν ήταν έτσι τότε ποιος θα διοικούσε τις εταιρείες? Αν όλοι όσοι παραβιάζανε το δίκαιο του ανταγωνισμού δεν είχαν δικαιώματα στο μέλλον, ποιος θα διοικούσε τις μεγάλες εταιρείες? Η κοινωνία σας έχει ανάγκη. Μπορεί να πληρώνει κάτι παραπάνω αλλά σας έχει ανάγκη. Γνωρίζει ότι η ταραχή σας θα είναι μεγάλη από τις διαδικασίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και ξέρει ότι την επόμενη φορά θα το κάνετε μεν αλλά με μεγαλύτερη προσοχή δε, άρα δεν θα περάσετε πάλι τα ίδια. Όχι μόνο κ. Τούτη μου δεν θα τιμωρηθείτε, αλλά να είσαι σίγουρος ότι πιθανότατα θα βραβευθείτε από Συνδέσμους και Σωματεία για την μεγαλοσύνη των πράξεών σας.
Σύντομα η συνάντηση έλαβε τέλος και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι για το λαμπρό και ένδοξο μέλλον που τους περιμένει. Ο Τούτης έφυγε αμέσως για την αντιπροσωπεία των πολυτελών αυτοκινήτων που τόσο λατρεύει για να παραγγείλει το αμάξι των ονείρων του. Άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά που έρχονται, γιατί να μην κινηθεί και η οικονομία λίγο?

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.