Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Να καταργηθεί το τραπεζικό απόρρητο, για να μπορέσει να ακτινογραφηθεί το "μαύρο χρήμα" και οι υπόγειες διαδρομές του.

Η Ένοχη Ανοχή του κράτους και τα νέα λαμόγια σε ένα σοσιαλιστικό φαύλο κύκλο...συνεχίζει στη ίδια ρότα της νεοφιλελεύθερης περπατησιάς των προηγούμενων κυβερνήσεων.
.
Αντί λοιπόν να δώσει ένα νέο στίγμα με αυστηρές ποινές κλείνει η μπιρμπιλομάτα υπουργός πονηρά το μάτι της στα άδεια ταμεία.

Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα!!!
Η ατιμωρησία και η εισπρακτική λογική που συνεχίζει να εφαρμόζει και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οδηγούν σε νέα φαινόμενα παραβατικής πολεοδόμησης και πιθανόν και σε νέα φαινόμενα χρηματισμού επίορκων υπαλλήλων.
.
Βέβαια οι εποχές αλλάζουν γρήγορα, όπως και οι λαμογιές προηγούνται σε νέα τεχνάσματα και σε αναβαθμισμένες πρακτικές διαφθοράς και εύκολου πλουτισμού.
Τα ανενεργά "Πόθεν Έσχες" και οι "κυνηγοί κεφαλών" του ΣΔΟΕ,  αδυνατούν να αναχαιτίσουν το συσσωρευμένο αυτό  νεοπλασματικό φαινόμενο,  που συνεχίζει απρόσκοπτα με την ατιμωρησία να μολύνει την διαφάνεια και να καταστρατηγεί τους νόμους δικαίου, σε ένα  κράτος λάφυρο που η δημόσια εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι τριτοκοσμική.
.
Πέρασε ένα εξάμηνο κυβερνητικής ανοχής, δηλαδή το ένα όγδοο (1/8) της συνολικής διάρκειας της.
Η ατολμία και η θεσμική διστακτικότητα οδηγούν σε χρονοβόρες διαβουλεύσεις, τάχα για περισσότερο συναίνεση και αποδοχή.
Ο λαός συνεχίζει να υποφέρει σε εκείνο το τμήμα των έντιμων πολιτών που δεν μπορούν να φοροδιαφεύγουν.  Όσοι μπορούν το κάνουν και στο βαθμό που τους επιτρέπεται, πιθανόν να εξαιρείσαι εσύ τίμιε αναγνώστη μας, αλλά σε εμάς δεν είναι απαραίτητο να μας εκμυστηρευτείς τις μύχιες σκέψεις σου.
.
Η ηθική αντίληψη σήμερα του Έλληνα άλλαξε και προσπαθεί να αμυνθεί "κατά μόνας" στη φορολογική λαίλαπα και στη φοροεισπρακτική ταμειακή λογική της κυβέρνησης.
Βέβαια με την αύξηση της ανεργίας και την έλλειψη ικανού τζίρου στην αγορά και η φορολογική αφαίμαξη σε λίγους μήνες θα έχει καταστεί και αυτή αδύνατη.
Το έχουμε γράψει κατ' επανάληψη: Να καταργηθεί το τραπεζικό απόρρητο, για  να μπορέσει να ακτινογραφηθεί το  "μαύρο χρήμα" και οι  υπόγειες διαδρομές του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, χωρίς να μας εντυπωσιάζει το παρακάτω ρεπορτάζ

Νάσος
.
Αυθαιρέτων... αναδάσωση στα καμένα της Αν. Αττικής...
.
Τουλάχιστον 117 παραβάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας στις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής διαπιστώνει το σύστημα τηλεπισκοπικής χαρτογράφησης του Κτηματολογίου. Οι παραβάσεις αυτές αφορούν ανέγερση αυθαίρετων εγκαταστάσεων και οικοδομών, εκχερσώσεις και εκσκαφές.

Οι φωτοληψίες της περιοχής και όσες παραβάσεις διαπιστώνονται συγκρίνονται με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που είχαν ληφθεί από αέρος στα τέλη Αυγούστου του περασμένου έτους, όταν και απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε οικοδομική εργασία και παρέμβαση στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές. Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις, καθώς και η διαδικασία σύγκρισης και ανίχνευσης των αλλαγών, έχουν διαβιβαστεί στην Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τις περαιτέρω, όπου χρειάζεται, εργασίες κατεδάφισης. Διπλανές φωτογραφίες: μέσα σε ένα εξάμηνο νέα κτίσματα ξεφύτρωσαν στα καμένα της Ανατολικής Αττικής, όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα της Κτηματολόγιο ΑΕ. Η πρώτη φωτογραφία ελήφθη τον Αύγουστο του 2009 και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2010.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.