Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Επίθεση σε μέλος της καμπάνιας "Ενα καράβι για τη Γάζα"

Το μεσημέρι της Κυριακής 4 Απρίλη, ο Βαγγέλης Πισσίας, μέλος της πρωτοβουλίας "Ενα καράβι για τη Γάζα" δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα από αγγλόφωνο που τον κατηγορούσε ότι υποστηρίζει την "παλαιστινιακή τρομοκρατία".

Το πρωί της Δευτέρας ο Βαγγέλης βρήκε το αυτοκίνητό του με σπασμένα τζάμια, χωρίς να έχει κλαπεί τίποτα. 

Tο περιστατικό αυτό παραπέμπει και θυμίζει πάγιες τακτικές του ισραηλινού κράτους ή/και των μυστικών του υπηρεσιών που προσπαθούν να εκφοβίσουν μάταια ανθρώπους οι οποίοι χρόνια τώρα έχουν αφιερώσει τη ζωή  τους στην αλληλεγγύη στο παλαιστινιακό λαό.

Η πρωτοβουλία "Ενα καράβι για τη Γάζα" συγκροτήθηκε από συναγωνιστές και συντρόφους για την συμμετοχή με ελληνικά καράβια σε έναν διεθνή στολίσκο πλοίων που θα αποπλεύσει αρχές Μαίου στη Γάζα, για να άρει την πολιορκία των ισραηλινών. Τα πλοία θα διατεθούν στον παλαιστινιακό λαό για τη δημιουργία μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Γάζας με τον έξω κόσμο.

Τον Αύγουστο του 2008, 2 ελληνικά ψαροκάικα ήταν τα πρώτα σκάφη που μετά από 41 χρόνια (μετά τον πόλεμο του '67) εισέπλευσαν στα παλαιστινιακά ύδατα και ελλιμενίστηκαν στην ιχθυόσκαλα της Γάζας. 

Ο Βαγγέλης Πισσίας ήταν ένας από το πλήρωμα της διεθνούς αποστολής του Free Gaza. Συμμετείχαν 10 έλληνες. Ακολούθησαν άλλες 4 επιτυχείς αποστολές. Μετά την εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, το Δεκέμβρη του 2008, το ισραηλινό ναυτικό διεμβόλισε το σκάφος του Free Gaza "Dignity" και τον Ιούνιο του 2009 κατέλαβε το σκάφος "Αρίωνα".


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.