Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Η Αριάδνη ξετυλίγει τον μίτο του προβλήματος των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

 Πότε άραγες σκοπεύει να απαντήσει η υπουργός υγείας;

Η εγκατάλειψη του ρόλου των ανά την Ελλάδα διάσπαρτων κέντρων εκπαίδευσης, κοινωνικής υποστήριξης και κατάρτισης ΑμεΑ συνιστά άγος για μιά χώρα που θέλει να συγκαταλέγεται στις σύγχρονες. Εδω και μήνες η σελίδα αναδεικνύει τις υστερήσεις σε ένα προς ένα τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ της χώρας. Σειρά του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Θήβας. 

 Η ιδιαιτερότητα του ρεπορτάζ για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Θήβας, έχει να κάνει με το γεγονός ότι κομιστής των τεκμηρίων που αποδεικνύουν/περιγράφουν τα χάλια του είναι η κυβερνητική βουλευτής Αριάδνη Αγάτσα. Αναδημοσιεύουμε στο σύνολό της την επερώτηση που κατέθεσε η κυρία Αγάτσα στις 12 Απριλίου, αξιώνοντας από την υπουργό Μ. Ξενογιαννακοπούλου εξηγήσεις και συνακόλουθες λύσεις για ένα κέντρο που δημιουργήθηκε αρχές της δεκαετίας για να καλύψει τις ανάγκες των ΑμεΑ ολόκληρου του νομού Βοιωτίας.

Το ενδιαφέρον στην επερώτηση της κυβερνητικής βουλευτού είναι ότι αναφέρεται συνολικά στα χάλια των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ της χώρας, δεν αρκείται στα του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ της εκλογικής της περιφέρειας.

Λέει, λοιπόν, η Αριάδνη Αγάτσα:
“Κυρία Υπουργέ, το Κέντρα Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Θήβας, που επικεντρώνει τη δραστηριότητά του στην εκπαίδευση, κοινωνική υποστήριξη και κατάρτιση ΑμεΑ, προσπαθεί να εξυπηρετήσει όλες τις ομάδες πληθυσμού με αναπηρία στη Βοιωτία.

Το προηγούμενο έτος λειτουργούσε με 50 έως 70 εβδομαδιαίες συνεδρίες, που παρείχαν υπηρεσίες έγκαιρης διάγνωσης, συμβουλευτικής στήριξης και αντιμετώπισης βιοψυχοκοινωνικών αναγκών των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, για την αποκατάσταση, την υποστήριξη ένταξης τους στον κοινωνικό ιστό.

Όπως γνωρίζετε, η λειτουργία των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ προσφέρει σημαντικό έργο κοινωνικής υποστήριξης σε διάφορα επίπεδα της καθημερινής ζωής των ΑμεΑ (απασχόληση, αυτόνομη διαβίωση, άθληση, κ.α.).

Σήμερα, δυστυχώς το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Θήβας δεν στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό όπως: ψυχολόγοι, ιατροί με ειδίκευση στην παιδοψυχιατρική, παιδαγωγοί Ειδικής Αγωγής, φυσίατροι, λογοθεραπευτές, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες Υγείας, ειδικοί στον επαγγελματικό προσανατολισμό, κ.α.

Το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Θήβας είναι τρία (3) μόνον άτομα, δύο (2) σε νόμιμη άδεια ανατροφής παιδιών και χωρίς καμία ειδικότητα διοικητικού προσωπικού. Επίσης δεν υπάρχει οργανισμός λειτουργίας του Κέντρου, με αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση αυτής της σημαντικής υπηρεσίας.

Για τα παραπάνω ερωτάται η κυρία Υπουργός:
1. Προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης;
2. Είναι στις προθέσεις της Υπουργού ο σχεδιασμός και υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων για τα Κέντρα Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης;
3. Πώς θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα κρίσιμα προβλήματα του Κέντρου Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Θήβας, ώστε η σημερινή κατάσταση υπολειτουργίας και αποδιοργάνωσης να μην συνεχιστεί;”
Το ερώτημα της βουλευτού Βοιωτίας είναι και ερώτημα της σελίδας από την εναρκτήρια μέρα της (τέλη Νοεμβρίου 2009), απάντηση ακόμα δυστυχώς δεν έχει δοθεί.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.