Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ... Δοσολογία διά χειρός ΕΛ.ΑΣ.

Με δοσολογία που εκείνη καθορίζει, η Αστυνομία προχωρεί σε αποκαλύψεις του υλικού που έχει συγκεντρώσει από τις έρευνες για την υπόθεση Μαζιώτη και τις έξι συνολικά συλλήψεις, στις οποίες δίνει την αξία εξάρθρωσης της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ

Ο 39χρονος πλέον συνήθης ύποπτος των τελευταίων χρόνων εμφανίζεται από τους διαχειριστές των ερευνών ως ένας πολύ προσεκτικός και επιμελής στις κινήσεις του πολέμιος του συστήματος και του κράτους, αλλά την ίδια στιγμή γίνονται αποκαλύψεις για σοβαρά στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του. 

Αυτό όμως έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τα χαρακτηριστικά που του αποδίδονται. 

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση βρίθει ερωτημάτων που προκαλεί η βροχή των επίσημων και ανεπίσημων πληροφοριών σχετικών με τα στοιχεία τα οποία έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ή βρίσκονται καθ' οδόν καθώς συνεχίζεται η επεξεργασία τους...



Οπως δείχνει η ταχύτητα των εξελίξεων, η προ ενός μηνός συμπλοκή στη Δάφνη, κατά την οποία έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ο 35χρονος βιολόγος Λάμπρος Φούντας, υπήρξε ο καταλύτης της προόδου των ερευνών. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βιολόγος είχε επικοινωνήσει λίγες ώρες πριν σκοτωθεί με κάποιον από τους συλληφθέντες. Φαίνεται από εκεί βρέθηκε η άκρη των επικοινωνιών που πραγματοποιούνταν μέχρι ένα στάδιο με ηλεκτρονικά μέσα και στη συνέχεια με φυσική παρουσία. 

Σε ό,τι αφορά το σχεδιάγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα για το «σχεδιαζόμενο πλήγμα κατά αστυνομικής δύναμης στην Πανόρμου», πληροφορίες αναφέρουν ότι συντάχθηκε με φυσική παρουσία κάποιου εκ των συλληφθέντων, που έπαιρνε τηλεφωνικές οδηγίες κατά διαστήματα από θάλαμο της περιοχής. 

Οσο για τη βάση μελλοντικής προκήρυξης που ενδεχομένως συνόδευε το χτύπημα, αυτή αναφερόταν -κατά τις πληροφορίες- στα πρόσφατα κυβερνητικά οικονομικά μέτρα. 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες από φυσικό χώρο βολής στις ανατολικές κορυφές του Υμηττού, που σχετίζεται από την αστυνομία με χώρο εξάσκησης των συλληφθέντων. 

Ομως αρκετοί κάλυκες είναι σκουριασμένοι. Εχουν ριφθεί από τρία διαφορετικά πιστόλια και ένα Καλάσνικοφ που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε υποθέσεις σχετιζόμενες με την υπόθεση. Και πώς συνδέεται ο χώρος;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας εκ των συλληφθέντων τα χαράματα της Δευτέρας του Πάσχα κινήθηκε σε εκείνη την περιοχή. Δεν τον έπιασαν, λένε, επί τόπου για να διερευνήσουν τι πήγε και έκανε εκεί. 

Ο ίδιος εκ των συλληφθέντων σχετίζεται από την Αντιτρομοκρατική και με ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε από διερευνούμενο και ασύλληπτο ακόμη πρόσωπο, περίπου μισή ώρα -λένε- πριν από τη φονική έκρηξη στα Πατήσια με θύματα μέλη της οικογένειας των Αφγανών μεταναστών. 

Το περιεχόμενο της συνομιλίας, όποιο και αν είναι, αφού έχουν παρουσιαστεί διάφορες εκδοχές και σχόλια, δεν είναι λογικό από την ώρα να αφορά τον μικρό Αφγανό, το τραγικό θύμα αυτής της αδέσποτης βόμβας. 

Προφανής διάθεση
Είναι όμως προφανής η διάθεση των Αρχών να συνδέσουν τους συλληφθέντες μ' αυτή τη φρικτή δολοφονία του ανηλίκου. Λένε ότι το τηλεφώνημα έγινε από καρτοτηλέφωνο στην οδό Ιακωβάτων, 200 μέτρα από τη βόμβα. 

Και απευθυνόταν στο καρτοκινητό του συλληφθέντος που βρισκόταν στην επιρροή της τοπικής κυψέλης. Αρα, όπως συμπεραίνουν, ήταν κοντά. 

Είναι δεδομένο ότι οι σε δόσεις αποκαλύψεις και «αποκαλύψεις» της Αστυνομίας θα συνεχιστούν επί μέρες, καθώς οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι το υλικό από τις συνεχιζόμενες έρευνες είναι αρκετό. 

* 70 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ Πογκρόμ χθες βράδυ στα Εξάρχεια με 70 προσαγωγές. Με συσκότιση δρόμων και μαζική έφοδο διμοιριών ΜΑΤ και ομάδας Δέλτα άρχισε η συντονισμένη επιχείρηση (γύρω στις 9.30 μ.μ.) που κατά την αστυνομία προκλήθηκε έπειτα από ρίψη βόμβας μολότοφ. 

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.