Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Φρέσκο αίμα μύρισαν τα αρπαχτικά...πάντως για φιλανθρωπική στήριξη δεν ομοιάζει καθόλου!!!

Soros: Στη Γερμανία επαφίεται η ενότητα της Ευρωζώνης (capital)
 Κίνδυνο διάσπασης της Ευρωζώνης διαβλέπει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, σε περίπτωση που η Γερμανία αρνηθεί να παίξει τον παραδοσιακό της ρόλο, κάνοντας υποχωρήσεις.

«Οι Γερμανοί έκαναν πάντα τις υποχωρήσεις που χρειαζόταν για να πάει μπροστά η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν οι χώρες επιζητούσαν μια συμφωνία. Όχι πια», δήλωσε ο George Soros στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ιταλική Corriere della Sera.

«Είναι ο λόγος που το ευρωπαϊκό σχέδιο έχει ‘παγώσει’. Και αν δεν προχωρήσει στο εξής, θα αρχίσει να πηγαίνει προς τα πίσω. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως αν δεν γίνουν τα επόμενα βήματα για το ευρώ, τότε αυτό θα διαλυθεί, το ίδιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Soros.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου που θα βοηθά τις κυβερνήσεις ώστε να μη χρειάζεται να προχωρούν σε δραστικές περικοπές δαπανών σε περιόδους κρίσεις, όπως έγινε με την Ισπανία. Έθεσε, ωστόσο, εν αμφιβόλω, την ύπαρξη πολιτικής θέλησης για να επιτευχθεί πρόοδος...


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του Soros για το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, καθώς επανέλαβε πως το επιτόκιο δανεισμού της χώρας που συμφωνήθηκε την Κυριακή, είναι πολύ υψηλό.

Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να δανείσουν με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που συμφωνήθηκε την Κυριακή αν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα να ανακάμψει από την κρίση, φέρεται να δήλωσε ο Soros.

Η συμφωνία των υπουργών Οικονομίας των χωρών της Ευρωζώνης προβλέπει την χορήγηση δανείων ύψους 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με επιτόκιο περίπου 5%. Παρά το γεγονός ότι το συμφωνηθέν κόστος δανεισμού είναι αρκετά χαμηλότερο σε σύγκριση με αυτό που η Ελλάδα πληρώνει στις αγορές, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής δεν παύει να το θεωρεί υψηλό.

«Είναι αντιπαραγωγικό και τεχνικό λάθος αφού δυσχεραίνει την προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από τη μαύρη τρύπα», δήλωσε ο Soros.

Σχόλιο: Φρέσκο αίμα μύρισαν τα αρπαχτικά...πάντως για φιλανθρωπική στήριξη δεν ομοιάζει καθόλου!!!

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.