Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ακόμη... ορκίζονται;

Δεν ξέρω εάν το έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση αλλά με τους ρυθμούς που πάνε δεν θα προλάβουν να φτάσουν στην Ανάσταση γιατί θα παραμείνουν σταυρωμένοι!

... Λέει και ξαναλέει ο Παπανδρέου στα υπουργικά να επιταχύνουν τους ρυθμούς να πάνε πιο γρήγορα να ξεμπλοκάρουν όσα έχουν βαλτώσει να προχωρήσουν άμεσα οι τομές να εφαρμοστούν οι εξαγγελίες…

Στο επόμενο υπουργικό μετά από μερικές ημέρες …επαναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια διότι πολύ απλά διαπιστώνει ότι δεν έχουν προχωρήσει όσο θα έπρεπε!

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι υπάρχει μία δυστοκία και μία καθυστέρηση στην προώθηση και εφαρμογή του κυβερνητικού έργου που έχει εξαγγελθεί και αυτό δεν έχει να κάνει σε όλες τις περιπτώσεις με την κρίση τα σκληρά μέτρα το Δ.Ν.Τ την
Μέρκελ τον Μπαρόζο και τον Τρισέ !

Το «βήμα σημειωτών» είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα σε θέματα που υποτίθεται ότι έχουν συζητηθεί έχουν συμφωνηθεί έχουν λυθεί και είναι έτοιμα προς υλοποίηση!

Πόσες ακόμη συσκέψεις πρέπει να γίνουν για να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τους 4000 πρώην υπαλλήλους της Ο.Α;

Πόσες φορές ακόμη θα ανακοινωθεί ότι ελεγκτές του πρώην ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο στους γιατρούς του Κολωνακίου και εντόπισαν μεγάλη φοροδιαφυγή; Αφού τους έχουν εντοπίσει ας τους στείλουν λοιπόν στον γκισέ της εφορίας να πληρώσουν ότι πρέπει να πληρώσουν και ας σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια!

Αυτό το έρημο φορολογικό πόσες αλλαγές θα υποστεί ακόμη μέχρι να το ψηφίσουν; Κάθε ημέρα όλο και κάτι αλλάζουν ,την μία πληρώνουμε φόρο και για τις αποζημιώσεις την άλλη από 50 χιλιάδες και πάνω και αύριο θα δούμε!

Το ίδιο και με τα τεκμήρια που κάθε μέρα «πληρώνουμε» διαφορετικό φόρο και αύριο βλέπουμε!

Άπειροι υπολογισμοί και για το πότε θα πάρουμε σύνταξη , καθώς και εκεί έχουμε σε καθημερινή βάση ράβε ξήλωνε.

Με τις τιμές των φαρμάκων την μία μέρα ισχύει η λίστα την άλλη καταργείται!

Για πόσο ακόμη οι δύο από τους βασικότερους υπουργούς της κυβέρνησης Παπακωνσταντίνου-Κατσέλη θα βρίσκονται ο ένας στην ανατολή και η άλλη στην δύση;

Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών έχουν εξαγγελθεί 2-3 φορές έχουν συζητηθεί …και ακόμη συζητούνται!

Ο Καλλικράτης σε δήμους και περιφέρειες υποτίθεται ότι θα εφαρμοστεί στις εκλογές του Νοεμβρίου αλλά μέχρι στιγμής-μπήκαμε ήδη στον Απρίλιο- ουδείς γνωρίζει ποιοι θα είναι οι 370 νέοι δήμοι και ποίοι από τους τωρινούς ενώνονται και με ποιους.

Βγαίνει ο Πανάρετος από μόνος του και ανακοινώνει σε ένα ραδιόφωνο ότι θα καταργηθεί η βάση του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Την άλλη μέρα η Διαμαντοπούλου βάζει θέμα στο υπουργικό και ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να αφήσει ακάλυπτο τον φίλο του…

Μετά από τόσους μήνες ανακοινώθηκαν επιτέλους 4 προγράμματα ΕΣΠΑ για να τονωθεί η αγορά …για τα υπόλοιπα βλέπουμε…

Εάν ο Χρυσοχοίδης δεν κάνει κάτι άμεσα-εκτός από δηλώσεις- για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τότε η περίφημη δήλωση του επί Ν.Δ ότι η Αθήνα έγινε Καμπούλ δυστυχώς για μας θα γίνει πραγματικότητα!

Η Μπιρμπίλη ασχολείται με την πράσινη ανάπτυξη και τα περιβαλλοντολογικά –βασικά ζητήματα για τον Γιώργο- αλλά για το μόνο που την θυμόμαστε είναι ο άτσαλος χειρισμός με την απόσυρση των Ι.Χ.

Η Ξενογιαννακόπουλου εκτός από τις καθημερινές της εμφανίσεις στα κανάλια θα πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί και με την άθλια περίθαλψη που εξακολουθεί να παρέχεται στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

Η Μπατζελή μετά τις κινητοποιήσεις των αγροτών αγνοείται ,προφανώς περιμένει τις επόμενες!

Υ.Γ. Το καλύτερο το κράτησα για το τέλος. Υπάρχει υφυπουργός της κυβέρνησης (Μπόλαρης) που μέχρι και σήμερα η υπουργός (Κατσέλη) δεν του έχει δώσει αρμοδιότητες και πάει και έρχεται κάθε μέρα ο χριστιανός στο γραφείο του χωρίς αντικείμενο εργασίας! Και το πιο τραγικό εάν ο Παπανδρέου κάνει ανασχηματισμό μετά το Πάσχα όπως λέγεται και τον αλλάξει θα είναι ίσως ο μοναδικός υφυπουργός που μπήκε και βγήκε από μία κυβέρνηση χωρίς καν να του δώσουν αρμοδιότητες!
Φίλιππος Φιλιππακόπουλος
sourta-ferta
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.