Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Προς πλήρη εξάρθρωση ο Ε.Α.

Την άκρη του νήματος με το οποίο σιγά ?σιγά ξηλώνεται το πουλόβερ της τρομοκρατίας που αναπτύχθηκε στη χώρα μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» και του «Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα», φαίνεται ότι βρήκε η Ελληνική Αστυνομία. Δείτε φωτογραφίες 

Από το βράδυ του Σαββάτου έως και σήμερα το απόγευμα είχε συλλάβει έξι άτομα, τα οποία φέρεται ότι συμμετέχουν στην τρομοκρατική οργάνωση  «Επαναστατικός Αγώνας».

Πρόκειται για τους Νικόλαο Μαζιώτη, 39 ετών, Παναγιώτα Ρούπα, 41 ετών, Ευάγγελο Σταθόπουλο, 32 ετών, Σαράντο Νικητόπουλο 32 ετών, Χριστόφορο Κορτέση, 31 ετών και Κώστα Γουρνά, 30 ετών.
Νίκος ΜαζιώτηςΝίκος Μαζιώτης

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, στην οικία των Ν. Μαζιώτη και της Παναγιώτας Ρούπα στα Καλύβια Αττικής κατασχέθηκε σκληρός δίσκος με παλιές προκηρύξεις του «Επαναστατικού Αγώνα», σχέδια προκηρύξεων για μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα, καθώς και χειρόγραφα προσχέδια προκηρύξεων. Επίσης, βρέθηκα σχεδιαγράμματα χώρων - στόχων επικείμενων ενεργειών.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, από τις χειρόγραφες σημειώσεις και τα σχεδιαγράμματα εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι συλληφθέντες προετοίμαζαν κάποιο τρομοκρατικό κτύπημα. Το κτύπημα αυτό, με βάση τα σχεδιαγράμματα, εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να ήταν σε βάρος πεζής περιπολίας, κοντά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής...
Από τις προκηρύξεις που βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, η μία αφορά στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το Χρηματιστήριο, στον Σεπτέμβριο του 2009 και  άλλη στην μη ανάληψη ευθύνης για την αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματικοί, οι τρεις συλληφθέντες συμμετείχαν σε τρομοκρατικά κτυπήματα του «Επαναστατικού Αγώνα» και οι υπόλοιποι σε ενέργειες της τρομοκρατική οργανώσεως «Σέχτα Επαναστατών» και  «ΟΠΛΑ», η οποία  είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής.

Εάν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν και με βάση και τα αποτελέσματα των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίες και τις αναλύσεις των ευρημάτων στις οικίες των συλληφθέντων, τότε επιβεβαιώνεται η θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» των τρομοκρατικών οργανώσεων, που άφηνε η  ΕΛ.ΑΣ να εννοηθεί ότι υπάρχει.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη των έξι συλληφθέντων ύστερα από την άρση των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών, ενώ το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ουσιαστικά μετά την υπόθεση του Λάμπρου Φούντα στην Δάφνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συλληφθέντες ήταν στενός φίλος του Φούντα.

Οι προσαγωγές των υπόπτων άρχισαν το βράδυ του Σαββάτου, μετά από έρευνα στα διαμερίσματα ?μονοκατοικίες που διέθεταν στην Νέα Ιωνία, τα Καλύβια και την Κυανή Ακτή. Κατά την έρευνα των αστυνομικών στην μονοκατοικία της Νέας Ιωνίας, όπου συνελήφθη  ο Ν. Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα, το ζευγάρι βρισκόταν μέσα και όταν άκουσαν τους αστυνομικούς να τους χτυπάνε την πόρτα για να ανοίξουν, δεν το έπραξαν. Εν συνεχεία οι αστυνομικοί εισέβαλαν μέσα και τους συνέλαβαν.

Στην όλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες επεκτάθηκε και σε πόλεις της επαρχίας, συμμετείχαν και δέκα εισαγγελείς , υπό την εποπτεία της εισαγγελέως πρωτοδικών, κ. Ελένη Ράικου.

Όσον αφορά στις έρευνες, αυτές συνεχίζονται σε διάφορα μέρη της Αττική αλλά και στην επαρχία. Πληροφορίες ανέφεραν ότι σύντομα επίκεινται και προσαγωγές άλλων υπόπτων για συμμετοχή στις εν λόγω τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο αριθμός των ατόμων αυτών που βρίσκονται στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπερβαίνει τα δέκα.
 
Σπύρος Κουντούρης
skountouris@pegasus.gr

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.