Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΕΒΔΟΜΑΔΑ FOG DOC 15-21/4 * Το ελληνικό ντοκιμαντέρ Αντιστέκεται και Δημιουργεί!

Από τις 15 έως τις 21 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα) θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα ντοκιμαντέρ που απείχαν από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που έγινε τον Μάρτιο του 2010.

Παλαιότεροι και νεότεροι ντοκιμαντερίστες, παραγωγοί και σκηνοθέτες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις φετινές τους ταινίες, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τις καθυστερήσεις ή περικοπές χρηματοδότησης από κρατικούς φορείς, ιδιώτες και χορηγούς.

Η κοινή αγωνία ενός νέου Νόμου για τον Κινηματογράφο τους ενώνει οδηγώντας τους περισσότερους στο να γίνουν μέλη του κινήματος «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» και να ενώσουν τις δυνάμεις μας με τους υπόλοιπους συναδέλφους σε μια σειρά δράσεων, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβανόταν η αποχή από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2009 και η αποχή από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2010...
Πράξεις διαμαρτυρίας για τη χρονίζουσα αδράνεια των κυβερνήσεων απέναντι στο συλλογικό αίτημα του χώρου για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τον Κινηματογράφο, άρα και το Ντοκιμαντέρ.

Ζητούν από το Υπουργείο Πολιτισμού να υλοποιήσει επιτέλους την δημόσια δέσμευσή του, καταθέτοντας και ψηφίζοντας το νέο Νόμο που θα επιλύει τα χρόνια προβλήματα του Κινηματογράφου.

Την εβδομάδα 15-21/4 οργανώνονται προβολές στην Ταινιοθήκη με τον τίτλο FOG DOC που θα περιλαμβάνει 16 ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους παραγωγής 2009-2010.Είναι ακόμα μια εβδομάδα αφιερωμένη στον πρόσφατα αδικοχαμένο ποιητή, θεωρητικό και κριτικό κινηματογράφου Ανδρέα Παγουλάτο.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.