Σάββατο 10 Απριλίου 2010

H μη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων και...

...κάποια αθώα ερωτήματα...
Από τον Xρήστο Λουτράδη

Επιτέλους κάποιος έκανε κάτι... Αναφέρομαι στην απόφαση της Άννας Διαμαντοπούλου για την μη-χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων για ένα χρόνο. Ιδρύματα που στην συντριπτική τους πλειοψηφία όχι μόνο δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην ακαδημαϊκή ή πολιτική έρευνα αλλά λειτουργούν ως πλυντήριο αμαρτιών των πολιτικών τους ηγετίσκων.

Με το κίνδυνο να φανώ αντιδραστικός από την φύση μου θα τολμήσω να ψελλίσω ότι δεν φτάνει. Δεν φτάνει όχι για να εκτονώσει την δικαιολογημένη λαϊκή οργή απέναντι σε όλους αυτούς που απομυζούν όλα αυτά τα χρόνια τον ίδρωτα του πολίτη αλλά δεν φτάνει για να επαναφέρει στην πράξη του χαμένο αίσθημα κοινωνικού δικαίου που λείπει απο την πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες. 

Και εδώ είναι το πρόβλημα.
Στην ατιμωρησία . Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την χρυσή ευκαιρία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο πολιτικό σύστημα αλλά και την κοινωνία ότι τα ψέματα και η λαμογιά αποτελούν παρελθόν...
Για αυτό το λόγο ειναι επιτακτική ανάγκη κάθε υπουργός που έχει τον ελάχιστο πολιτικό αυτο-σεβασμό να προχωρήσει σε δημόσια απογραφή για το τι παρέλαβε απο τα τεκνά της ''Νέας Διακυβέρνησης''. Αποτελεί ύψιστο πολιτικό και πολιτειακό τους καθήκον να βγούν στον κόσμο και να δηλώσουν τι πήραν, τι έλειπε και τι έχουν στόχο να κάνουν.

Ας κάνει την αρχή η Άννα Διαμαντοπούλου από το υπουργείο Παιδείας και ας ενημερώσει τον κόσμο για έναν απο τους λόγους που δεν χρηματοδοτείται η δημόσια παιδεία. 
Αν υπάρχει ακόμη στο υπουργείο το νεο-βλάχικο γραφείου του Πατρινού. 

Αν πληρώνει ακόμη ο πολίτης μια ιστοσελίδα με μηδενική επισκεψιμότητα για την προαγωγή ''του εθνικού διαλόγου '' για την παιδεία. Πόσο κόστισε το site αυτό. Ποιοι συμμετείχαν;

Τί έχει συμβεί με το περιοδικό του Υπουργείου Παιδείας, ποιοι συμμετείχαν και τι σκοπό είχε.
Στις υγείες μας. 
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.