Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 2,3%

Συρρίκνωση της τάξης του 2,3% κατέγραψε η ελληνική οικονομία στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), στη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συνέβαλαν η πτώση των επενδύσεων και η σημαντική μείωση της δημόσιας κατανάλωσης. 

Αντίθετα, θετική συμβολή στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ, είχε η βελτίωση που παρατηρήθηκε στο εμπορικό ισοζύγιο, λόγω κυρίως της μείωσης των εισαγωγών, η οποία και πάλι αποδίδεται στην ύφεση. 

Το 2009 ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μειώθηκε κατά 2%, ενώ για το τρέχον έτος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, εκτιμά ότι θα μειωθεί κατά 4%. Την ίδια περίοδο στην ευρωζώνη και τους «27» το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2%. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εurostat, το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009, o ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα ήταν στο -2,3% ενώ την ίδια περίοδο στην ευρωζώνη το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% και στους «27» κατά 0,3%.
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.