Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Από τον Ζορμπά στην κρίση...(Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό από το '60 μέχρι σήμερα.. )

Από τον κινηματογραφικό Ζορμπά, την ένταξη στην ΕΟΚ και την ΟΝΕ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην σημερινή οικονομική κρίση. Πώς διαμορφώθηκε η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό τις τελευταίες δεκαετίες; Πώς φτάσαμε από τους επαίνους στην σημερινή απαξίωση;

Δείτε την εκπομπή του Σεραφείμ Φυντανίδη που μεταδόθηκε από την ΝΕΤ. Το ενδιαφέρον του κόσμου για την εικόνα της Ελλάδας είναι μεγάλο, όπως φαίνεται και από το ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό  τηλεθέασης που είχε η εκπομπή. 
 
Ο Φυντανίδης συζητά με τους δημοσιογράφους Κύρα Αδάμ και Γκαζμέντ Καπλάνι και τον καθηγητή νεοελληνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας Δημήτρη Τζιόβα.

Γερμανοί, Ρώσοι, Κινέζοι, Αμερικανοί, Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα καταθέτουν τις δικές τους απόψεις για την διαχρονική εικόνα της χώρας μας.

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.